• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta.rs

08.09.2015

11:23

IVANOVIĆ: Mora da se zna ko, kad i kako igra

Fudbal

IVANOVIĆ: Mora da se zna ko, kad i kako igra

Podeli vest

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović smatra da Srbiji nedostaje uigranost i da se nada da će do kraja godine pobedama rešiti to pitanje

"Orlovi" iz utakmice u utakmicu nabrajaju šta im nedostaje, šta bi trebalo u igri da poprave, ali do sada nismo videli napredak, pa ćemo po svemu sudeći ove kvalifikacije ispratiti, a druge dočekati u totalnom haosu.

- Potrebna nam je uigranost, da mesec dana radimo zajedno, izgledali bismo mnogo bolje. Naravno, to je nemoguće, teško je uraditi tako nešto. Ali, treba brzo da se menjamo iz kluba u reprezentaciju i ovo što smo do sada napravili zamrznemo u glavama i nastavimo u oktobru i novembru, da pobedimo utakmice koje nam predstoje - rekao je Ivanović novinarima u Bordou.

Srbija je u petak protiv Jermenije tek u šestom kolu zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok je u ponedeljak izgubila od Francuske u prijateljskom susretu (2:1).

- Kako je utakmica odmicala, imali smo sve više samopouzdanja. U drugom poluvremenu smo dominirali, imali smo svoje šanse i vidi se napredak. Videlo se koliko možemo da napredujemo. Ipak, dve različite stvari su kada se igra pod pritiskom i bez njega - naveo je Ivanović.

Prema rečima Branislava Ivanovića, jedan od problema je i neuigranost odbrambene linije tima, s obzirom na to da se često menjaju defanzivci u postavi.

- Da bi ekipa napravila nešto, mora da se zna ko, kad i kako igra. Ceo ovaj ciklus nismo odigrali dve ili tri utakmice zajedno u poslednjoj liniji. To je bitno za ekipu da bi funkcionisala na pravi način - dodao je Ivanović. 

Srbija je gubila 0:2 od Francuske posle 25 minuta, a Ivanoviću smeta kako tim počinje utakmice u poslednje vreme.

- Imali smo dozu straha, nismo počeli kako je trebalo. Najviše mi smeta tih prvih 20 minuta, počnemo da igramo tek kad primimo golove. To su stvari koje možemo da popravimo. Moramo da se stisnemo i da napravimo grupu na terenu, kako protivnici ne bi mogli da nas probiju. Prvih pola sata bilo koje utakmice je najvažnije i treba da se izdrži - kazao je kapiten srpskog nacionalnog tima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
daki

pre 8 godina

do kraja koje godine?! odlazite, ne brukajte vise nasu zemlju, mi drugu nemamo, vi ocito imate!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija