• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2016

22:39

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Suarez sa dva gola dotukao Atletiko, samo minimalac Bajerna

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Suarez sa dva gola dotukao Atletiko, samo minimalac Bajerna

Podeli vest

Barselona je posle preokreta u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona na "Kamp Nou" savladala Atletiko Madrid sa 2:1, koji je od 35. minuta igrao bez tragičara Fernanda Toresa, dok je Bajern u Berlinu sa 1:0 savladao Benfiku


Fernado Torez je mogao da izraste u junaka, ali je postao tragičar Madriđana, pošto je doneo gostima vođstvo, ali je samo desetak minuta kasnije zbog dva žuta kartona morao van terena. Atletiko se držao do kraja poluvremena, ali je početkom drugog usledio pravi stampedo Katalonaca, dva gola Luisa Suareza za deset minuta i na kraju pobeda Barselone pred odlazak na revanš u Madridu.

Što se meča u Minhenu tiče, moglo je da bude ubedljivije od 1:0, ali je samo Vidal uspeo da savlala raspoloženog golmana Edersona i donese trijumf Bavarcima.

ap photo
Utučeni Fernando Tores


Na meču u Barseloni Fernando Tores je u 25. minutu sjajno reagovao posle dubinske lopte Kokea, izašao sam ispred golmana Ter Štegena i kroz noge čuvaru mreže Barselone smestio loptu u mrežu. Potom je usledio pakao. Prvo je u 29. zaradio prvi žuti karton, a šest minuta kasnije i drugi, a sudija se nije mnogo dvoumio nego mu je pokazao put u svlačionicu.

Madriđani su izdržali do kraja poluvremena, a početkom druge deonice Katalonci su krenuli u totalnu ofanzivu, saterali su "jorgandžije" u petarac, pa je samo bilo pitanje kada će gosti kapitulirati. Oblak je briljirao na golu, zaustavio je nekoliko šuteva Mesiju i Nejmaru, ali nije mogao i Suarezu u 65. Samo desetak minuta kasnije sjajni Urugvajac je glavom još jednom matirao golmana Oblaka i doneo trijumf svom timu.  

Benfiku su svi otpisali i pre duela na "Alijanc" areni, ali su Portugalci i pored poraza izborili nadoknadiv rezultat pred revanš. Bajern je poveo protiv Benfike već u drugom minutu utakmice pogotkom Vidala. Do kraja poluvremena Bavarci su mogli da vode najmanje sa 3:0, ali je golman Benfike Ederson uspeo da sačuva svoju mrežu, kao i tokom drugih 45 minuta, pa nije bilo promene rezultata. 

AP PHOTO

TOK MEČEVA:

Drugo poluvreme

KRAJ! Barselona je sa 2:1 savladala Atletiko, dok je Bajern pobedio Benfiku 1:0. 

- 90'. Igraće se još pet minuta u Barseloni i Berlinu.

- 80'. Žonas i Mitroglu će žestoko žaliti za propuštenim prilikama. Prvo je Brazilac sa nekoliko metara pogodio Martineza koji se nalazio pred golom Nojera, a na odbijenu loptu je natrčao Mitroglu, ali ni on nije uspeo da savlada Nojera.

- 78'. Pokosio je Lukas Nejmara na sredini terena i dobro prošao, jer je dobio smao žuti karton.

- 74'. GOOOL! SUAREZ! Barselona preokreće na 2:1! Alves je centrirao u šesnaesterac a Urugvajac sa oko desetak metara glavom tukao po sredini gola i još jednom matirao golmana Oblaka.

- 74'.Dominira Bajern u Berlinu, ali nema promene rezultata i dalje je aktuelan rezultatod drugog minuta.  

- 63'. GOOOL! Barsa stiže do izjednačenja - 1:1! Suarez! Alba je uputio loptu, a Suarez se našao na pravom mestu u petercu i samo poslao loptu u mrežu pored Oblaka. Igrači Atletika su tražili ofsajd, ali je sve bilo regularno.

- 62. Neće Neimara, pa neće. Još jedan pokušaj Brazilca završava pored gola golmana Oblaka.

- 57'. U Minhenu Bavarci i dalje vode 1:0.  Probao je to Žonas da promeni, ali Nojer je bio siguran na golu. 

- 55'. Oblak za sada briljira na golu Atletika, uhvatio je loptu posle novog šuta Nejmara.

- 52'. Sada je Mesi imao priliku za poravnanje rezultata, ali mu je ne vremen loptu ukrao Filipe Luis.

AP PHOTO

- 50'. Totalna ofanziva Barselone. Saterali su Madriđane u peterac.  Nejmar je dobro šutirao, ali je samo prečku pogodio. 

- 49'. ŠTETA! Makazice Mesija, ali je lopta završila pored gola. Mogao je 500. golom u karijeri da donese Barsi izjednačenje.

- 47'. Odmah kontra na drugoj strani, ali se Suarez našao u ofsajd poziciji.

- 46'. Kakva šansa za Atletiko, Filipe Luis je bio u lepoj prilici, ali su se domaćini odbranili.

AP PHOTO

Prvo poluvreme

- 45'. Suarez je bio u prilici, ali pre nego što je išta pokušao sudija je pokazao na ofsajd.

- 40'. Barselona i dalje bez šuta u okvir gola, Atletiko za sada dva, jedan je završio u mreži.

- 36'. Fernando Tores je napravio prvorazrednu glupost. Za šest minuta je dobio dva žuta kartona, u 29. i 35, pa će Atletiko morati dalje sa igrače manje.

- 35'. Moglo je da bude 2:0 za Bajern. Miler je asistirao za Vidala, ali ovaj ne uspeva da sprovede loptu u mrežu. 

- 32'. Barselona u velikim problemima. Grizman je uspeo da šutira iako ga je stigao Alba, a Ter Štegen, golman Barse na jedvite jade je loptu skrenuo u korner. Malo je nedostajalo da Madriđani povedu sa 2:0.

- 25'. GOOOL! Atletiko je poveo u Barseloni pogotkom Fernanda Toresa.  Koke je poslao sjajna pas do Toresa koji je bio brži od Danija Alveša i udarcem kroz noge Ter Štegenu poslao loptu u mrežu.

- 21'.Tomas Miler je propustio stopostotnu šansu da donese Bajernu 2:0. Našao se sam ispred gola, šutirao iz prve ali je Ederson fenomenalnom odbranom sačuvao svoj gol. 

- 20'. ŠTETA! Nejmar je imao fenomenalnu šansu da donese vođstvo Kataloncima, šutirao je glavom, ali je lopta završila preko gola.

- 19'. Prvi ozbiljniji pokušaj Benfike protiv Bajerna, pokušao je Mitroglu, ali je to bilo bezopasno.

- 14'. Još jedan loš šut Mesija. Alba je dobro centrirao, a loptu je na ivici šesnaesterca dočekao Mesi šutirao, ali je onda otišla visoko iznad gola.

- 10'. Na "Alijanc areni" Kosta je posle solo akcije pucao sa velike udaljenosti, lopta je išla po sredini gola a Ederson je to lako zaustavio.

- 5'. Prvi ozbiljniji napad Barselone, pokušao je Mesi sa ivice šesnaesterca, ali šut Argentinca završava pored gola.

- 2'. GOOOL! Bajern već vodi protiv Benfike, pogotkom Vidala! Bernat je lepo centrirao sa leve strane, a Vidal pored čuvara glavom ubacio loptu u mrežu.

Real je zaustavio Barsu nakon 39 utakmica u svim takmičenjima, ali Katalonci imaju neverovatan nizu od šest pobeda u nizu protiv "jorgandžija" koji su posljednji put slavili protiv Barselone 9. aprila 2014. baš u Ligi šampiona. 

BARSELONA - ATLETIKO MADRID 2:1 (0:1)

Stadion: "Nou Kamp", Strelci: Tores u 25. minutu za Atletiko, Suarez u 63. i 75 za Barselonu. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

BARSELONA: Ter Štegen, Alves, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets (Roberto od 80), Inijesta (Turan od 83) ,  Mesi, Suarez, nejmar

ATLETIKO MADRID: Oblak, Huanfran, Lukas, Godin, Filipe, Koke, Gabi, Nigez (Korea od 90) , Grizman (Tomas od 76), Tores, Karasko (A. Fernandez od 53) .

BAJERN - BENFIKA 1:0 (1:0)

Stadion:" Alijanc arena". Strelci: Vidal u 2. minutu za Bajern. Sudija: Marćinjak Simon (Poljska)

BAJERN: Nojer, Lam, Kimih, Alaba, Bernat, Tijago, Vidal, Riberi, Kosta (Koman od 70), Miler, Levandovski.

BENFIKA: Ederson,  Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu, Pici (Samaris od 90), Fejsa, Sančes, Gaitan, Žonas (Salvio od 83. ), Mitroglu (Himenez od 70).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikolic miroslav

pre 8 godina

kaze jedan gospodin koji igra u sautemptonu da igra u najjacoj ligi na svetu i da je jedan od najboljih u toj ligi.e sad,jel on video parove lige sampiona,osam engleskih klubova...skroz u pravu,apsolutno...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija