• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2016

22:35

(VIDEO)  SRUŠEN PRVAK EVROPE! Atletiko izbacio Barselonu iz Lige šampiona, Bajern lako do polufinala!

Fudbal

(VIDEO) SRUŠEN PRVAK EVROPE! Atletiko izbacio Barselonu iz Lige šampiona, Bajern lako do polufinala!

Podeli vest

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona: Atletiko sa 2:0 eliminisao Barselonu golovima Grizmana, Bajern sa 2:2 u Lisabonu prošao dalje

Evropa će dobiti novog fudbalskog šampiona, pošto je Barselona večeras u Madridu razdužila krunu! Atletiko Madrid je sa 2:0 savladao Katalonce i izbacio ih iz daljeg takmičenja, pa ni ekipa sa "Nou Kampa" neće biti taj tim koji će posle mnogo godina uspeti da odbrani titulu šampiona kontinenta.

Majstorija Antoana Grizmana u 36. minutu donela je Atletiku vođstvo, a iako se u drugom poluvremena igrala viktorija ispred "bunkera" domaćeg tima, Madriđani su se odbranili i čak pred kraj iz kontre iznudili penal kojim su overili prolaz dalje. 

ČETIRI KANDIDATA ZA TROFEJ PRVAKA

Poznati su svi polufinalisti Lige šampiona. Četiri preostala kandidata za titulu prvaka Evrope su Real Madrid, Bajern, Atletiko Madrid i Mančester siti. 

Žreb će se održati u petak.

Barselona je oštećena posle toga, jer sudija Ricoli nije dosudio penal zbog igranja rukom Gabija, već je prekršaj izvukao van šesnaesterca, ali kada se sve sabere u dva meča, Katalonci su odigrali ispod nivoa, a to pogotovo važi za najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija.

U drugom polufinalu Bajern je dosta lako izborio prolaz dalje, iako je Benfika povela i anulirala prednost Bavaraca iz prvog meča. Fantastičnim golom Arturo Vidal je izjednačio u prvom poluvremenu i time praktično rešio sve dileme, pošto su Portugalci morali onda da jure pobedu od 3:1.

Golom Tomasa Milera Nemci su poveli, da bi Taliska prelepim pogotkom iz slobodnjaka samo stavio tačku na meč - 2:2.

(VIDEO) REAL I SITI PRVI POLUFINALISTI LŠ: Ronaldo ulovio "vukove", De Brujne junak "građana"!

ATLETIKO MADRID - BARSELONA 2:0 (1:0)

Prvi meč: 1:2.

Strelac: Grizman u 36. i 87. minutu.

Stadion: "Visente Kalderon". Sudija: Ricoli (Italija).

ATLETIKO MADRID: Oblak, Huanfran, Koke, Lukas, Filipe Luis, Fernandez (od 92. Savić), Gabi, Koke, Saul, Grizman (od 90. Korea), Karasko (od 73. Parti).

BARSELONA: Ter Štegen, Alveš (od 64. Serhi Roberto), Pike, Maskerano, Alba, Buskets, Rakitić (od 64. Turan), Inijesta, Mesi, Nejmar, Suarez.

BENFIKA - BAJERN  2:2 (1:1)

Prvi meč: 0:1.

Strelac: Himenez u 27. i Taliska u 76. minutu za Benfiku, a Vidal u 38. i Miler u 52. za Bajern.

Stadion: "La Luž". Sudija: Kujpers (Holandija).

BENFIKA: Ederson, Almeida, Žardel, Lindelof, Elizeu (od 88. Jović), Fejsa, Renato, Salvio (od 68. Taliska), Karsela, Pici (od 58. Gonsalo), Himenez.

BAJERN: Nojer, Lam, Kimih, Havi Martinez, Alaba, Alonso (od 90. Benjat), Vidal, Tijago, Daglas, Riberi, Miler (od 84. Levandovski).

Reuters

Tok utakmica:

91'. Mesi iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca šutira preko gola!

90'. BARSELONA OŠTEĆENA ZA PENAL! Lopta je pogodila u ruku Gabija, koji je bio unutar šesnaesterca!

88'. Bivši napadač Crvene zvezde Luka Jović ušao je u igru umesto Elizeua!

87'. PENAL ZA ATLETIKO! Inijesta je rukom igrao u šesnaestercu i presekao time siguran gol Atletika. 

GOL! Antoan Grizman je pogodio sam ćošak, lopta je ušla u mrežu, iako je Ter Štegen dodirnuo vrhovima prstiju.

83'. Nova šansa za Barselonu, Suarez je u padu sa 10-11 metara pokušao, nedovoljno jako da bi napravio problem Oblaku.

76'. GOL! Benfika je izjednačila protiv Bajerna, sjajan gol postigao je Taliska iz slobodnog udarca!

75'. Rastu tenzije u Madridu, sve češće se igrači sukobljavaju... 

70'. Luis Suarez je laktom u skoku udario Godina i pogodio ga pravo u oko. Defanzivcu Atletika je momentalno izašao otok iznad oka.

67'. Najveća šansa Barselone do sada! Inijesta je uposlio Suareza, koji se okrenuo na ivici šesnaesterca i špicem tukao, ali je Oblak bio odlično postavljen i odbranio.

64'. Dvostruka izmena Barselone. Uobičajena promena Turan umesto Rakitića, a druga iznenađenje - Serhi Roberto umesto Danija Alveša!  

Reuters

60'. STATIVA! Malo je nedostajalo da Bajern povede sa 3:1. Udarac Daglasa Koste pogodio je okvir gola. Sreća uz Benfiku.

60'. Strašna šansa za Atletiko! Grizman je dobio dubinsku loptu na 40 metara od gola Barselone, sjurio se ka Ter Štegenu i onda iskosa sa desne strane tukao pravo u njega!

58'. Velika prilika za Barselonu! Deni Alveš je zavrnuo loptu na peterac, a tu je Gabi u poslednjem trenutku izbacio loptu ispred Suareza.

53'. PREČKA! Saul je prelepom parabolom, koju je uputio glavom, pogodio okvir gola Barselone!

52'. GOL! Bajern je završio posao! Tomas Miler je postigao gol za Nemce i doveo ih u vođstvo od 2:1 u Lisabonu!

Ćabi Alonso je centrirao iz kornera, Riberi odigrao povratnu loptu na peterac, gde je dočekao Miler i smestio u mrežu.

Reuters

Kraj prvog poluvremena.

45'. Nova dobra šansa za Bajern, opet je Vidal bio u prilici iskosa sa leve strane, šutirao je snažno, pritom se okliznuo, pa je lopta fijuknula pored stative.

44'. Odličan udarac Karaskoa posle kontranapada, Ter Štegen je odbranio.

42'. Opasan udarac Nejmara sa 17 metara, gađao je dalji gornji ugao, ipak Oblak se izvio koliko je dug i odbranio.

38'. GOL! Arturo Vidal pogađa za Bajern! Nemci su izjednačili u Lisabonu i sada imaju rezultat koji im olakšava put u polufinale. Benfika mora da postigne još dva gola da bi prošla dalje.

Centrirao je Lam sa desne strane, odbrana Benfike je odbila loptu, a na nju je natrčao Vidal na ivici šesnaesterca i strašnim volejom levom nogom poslao je u gol.

36'. GOL! Vodi Atletiko Madrid! Antoan Grizman glavom, sa šest-sedam metara, posle centaršuta Saula pogađa mrežu Barselone i donosi rezultat domaćinu koji ga vodi u polufinale!

33'. Slobodan udarac kao poručen za Mesija, na kraju lopta odlazi preko gola.

30'. Nova velika šansa za Benfiku! Himenez je opet zapretio Bajernu, ovog puta je Nojer uspeo da odbrani. Dobio je Himenez loptu na penalu, bio potpuno sam, ipak slabo je šutirao.

28'. Bune se fudbaleri Atletika, traže penal! Pao je Pike u šesnaestercu, domaći tvrde da je u padu rukom dodirnuo loptu.

27'. GOL! Vodi Benfika protiv Bajerna! Praktično iz prvog šuta na gol, lisabonski tim je preko Himeneza poveo i poništio prednost Nemaca iz prvog meča! Sjajno je centrirao Elizeu, u prazno je odleteo Nojer, a Himenez glavom smestio loptu u mrežu!

22'. Još jedna prilika za Bajern. Dugo je trajao napad, usledio je centaršut iz dubine, Vidal je na penalu bio sam, probao glavom, ali nedovoljno jako da bi ozbiljnije ugrozio Edersona.

19'. Prva ozbiljnija prilika za Bajern! Lam je centrirao sa desne strane, Miler u padu sa penala uhvatio volej, ipak njegov udarac je završio tik pored stative.

10'. Bajern drži loptu u Lisabonu, uglavnom se igra na polovini Benfike, samo što za sada nije bilo pravih prilika za gol.

7'. Treći pokušaj Atletiko Madrida! Filipe Luis je centrirao sa levog beka, Grizman je tukao glavom sa penala, ipak brani Ter Štegena.

5'. Oprobao se Ćabi Alonso iz slobodnog udarca, ali nije bilo prave opasnosti po gol Benfike.

4'. Snažan udaras Karaskoa, ipak pravo u ruke golmana Barselone Ter Štegena.

3'. Prva pretnja po gol Barselone! Gabi je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta odletela preko prečke.

- Pogledajte atmosferu ispred stadiona "Visente Kalderon" u Madridu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija