• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.05.2016

14:55

STOJKOVIĆ: Imamo kvalitet da i bez selektora odemo na Svetsko prvenstvo!

Fudbal

STOJKOVIĆ: Imamo kvalitet da i bez selektora odemo na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Prvi golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković priključio se pripremama, i veruje da je konačno došlo vreme da "orlovi" od samog starta kvalifikacija krenu kako treba što bi im olakšalo put ka Mundijalu

- Odradio sam prvi trening sa novim selektorom,a sigurno da svaki selektor sa sobom donosi nešto novo i neke stvari biće, naravno, drugačije. Na prvom mestu sistem igre, ali na nama je da što pre prihvatimo zahteve selektora - rekao je Stojković.

On je poručio da će igračima trebati vremena da se naviknu na novog selektora, baš kao što će i Muslinu biti potrebno da se adaptira na ekipu.

Milunović: Sve smo bolji!

Defanzivac "orlova" Nemanja Milunović smatra da je ekipa svakim danom sve uigranija.
- Tri utakmice do prvog meča sa Republikom Irskom pokazaće mnogo. Uostalom već sada se vidi razlika u odnosu na sam početak. Analizirali smo greške iz prvog meča sa Kiprom, već se vidi se razlika i na treninzima, i sve će biti u redu do početka kvalifikacija - rekao je Nemanja Milunović.

- Zbog toga ne treba očekivati ništa spektakularno, jer moramo da se upoznamo i sa sistemom i sa zahtevima selektora, a opet važno je da u svim utakmicama ostavimo dobar utisak i pokažemo napredak. Sve je podređeno startu kvalifikacija i zbog toga je važno da svako od nas da svoj maksimum kako bi dostigli željeni nivo.

Nije tajna, bilo je ranije dosta izgovora od strane igrača da je česta smena selektora jedan od razloga za neuspehe. Niko ne bi voleo da čuje nešto slično od trenutka kada počnu naredne kvalifikacije.

- Slažem se da je bilo dosta priče na tu temu, da je ona bila jedna vrsta alibija u prethodnih šest godina. Moram, međutim, da istaknem da je bilo tu svega i svačega što je uticalo na rezultate. Uvek smo kretali iz nekog debelog minusa - istakao je iskusni čuvar mreže, i dodao:

MARKEC SPAKOVAO KOFERE! Fudbaler Liverupa zbog povrede napustio "orlove"

- Mi igrači, ipak, snosimo najveću odgovornost, i tu ne postoji dilema. Isto tako smatram da mi i bez selektora moramo da ostvarimo cilj i plasman na veliko takmičenje. Kada to kažem onda mislim na kvalitet koji poseduje reprezentacija. A dobro je, naravno, da imamo selektora koji je poznat po disciplini, osobu koja iza sebe ima trofeje i veliko iskustvo.

Starsportphoto©

Stojiljković: Nemamo mnogo vremena

Napadač Brage Nikola Stojiljković biće jedan od aduta novog selektora kada je reč o napadu.
- Nemamo mnogo vremena, zato svi činimo sve da se što pre prilagodimo novim zahtevima selektora. Mislim da će nam naredna dva meča biti od velike pomoći, uostalom kao i prvi duel sa Kiprom, kako bi ostvarili ono što svi želimo, a to je da spremno dočekamo septembar i start u kvalifikacijama - poručio je Stojiljković.

On je poručio da javnost u Srbiji ne može da očekuje da reprezentacija ubedljivo pobeđuje jer danas svi igraju fudbal.

- Pred sobom imamo samo jednu obavezu i moranje - a to je da odemo u Rusiju. Međutim, na tom putu javnost ne može da očekuje od nas da pobeđujemo sa 5:0 ili 6:0!? To je davno prošlo vreme u fudbalu - istakao je Stojković i na kraju poručio da je zajedništvo put do uspeha.

Podrška je važna, ona mora da se zasluži, ali jasno je da se navijačima možemo mnogo. I sa medijima. Budimo svi pozitivni, nemoj da tražimo samo nešto loše, nego gledajmo napred kako bi se na kraju svi radovali. U Rusiju želimo svi, i mi igrači, ali i navijači, novinari. Zato budimo zajedno na ovom putu do Rusije - zaključio je Stojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 7 godina

A tek bez tebe...skoro sigurno!!!Mada ne sporim ni trener(bar ovaj) nece mnogo da pomogne. A svaka cast Muslinu sto ti je pomogao kod PROSLOSTI!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija