• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2016

22:06

(VIDEO/FOTO) DRUGA POBEDA U NIZU! Muslinovi "orlovi" dobili i Izrael - 3:1

Fudbal

(VIDEO/FOTO) DRUGA POBEDA U NIZU! Muslinovi "orlovi" dobili i Izrael - 3:1

Podeli vest

Reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina. "Orlovi" su u Novom Sadu pobedili Izrael rezultatom 3:1
Starsportphoto

Srbija je povela sjajnim pogotkom kapitena Ivanovića, a gosti su izjednačili početkom drugog poluvremena sa bele tačke preko Zahavija. Za novo vođstvo Srbije pobrinuo se 15 minuta pre kraja utakmice Milunović, dok je Tadić u 88. postavio konačnih 3:1. 

Imao je selektor Muslin problema pred duel sa Izraelcima, sastav tima krojile su brojne povrede, ali su "orlovi" nagovestili da možda dolaze bolji dani za našu fudbalsku reprezentaciju. Ponovo je selektor malo "promešao karte“, a Srbija je uspela da slavi i pored ne baš briljantne igre.

Starsportphoto
Kapiten Ivanović odigrao 86. meč za Srbiju!

Izraelci su prvi pripretili, Srbija je prva povela. Posle nekoliko propuštenih prilika, a najbolju su "orlovi" imali preko Tošića i  Stojiljkovića, a gosti odličnog čuvara mreže na golu, Srbiji je prednost posle pola sata igre obezbedio kapiten Branislav Ivanović.  Kapiten "orlova" bio je brži i spretniji u vazdušnom duelu sa golmanom Izraela, a onda se sjajno snašao i sa zemlje, udarcem preko glave, poslao loptu u mrežu, pa je ovim rezultatom i okončan prvi deo utakmice. Inače, Ivanović je odigrao  86. meč u dresu nacionalnog tima. Prestigao je Dragana Džajića koji je stao na 85.

Izraelci su izjednačili na startu drugih 45 minuta igre sa bele tačke pošto je penal skrivio Marko Grujić. I pored primljenog gola "orlovi" nisu stali, kao što su ranije imali običaj, nego su igrali još ofanzivnje čvrsto rešeni što pre da vrate prednost.

Napravili su nekoliko izglednih prilika, da bi Milunović u 74. ponovo vratio prednost Srbiji.  Trijumf "orlova" overio je Tadić dva minuta pre kraja utakmice. 

Sledeću utakmicu Srbija igra 5. juna protiv Rusije u Monte Karlu.

Starsportphoto

SRBIJA - IZRAEL 3:1 (1:0)

​Strelac: Ivanović u 33, Milunović u 74, tadić u 88. minutu za Srbiju, Zahavi u 50. za Izrael sa penala

Stadion: "Karađorđe". Sudija: Sebastjan Kolesku.

SRBIJA: Rajković, Kolarov, Milunović, Spajić (od 46. S. Rajković), Ivanović (od 46. Maksimović), Sedlar (od 46. Rukavina), Milivojević, Zdjelar (od 46. Zdjelar), Tošić (od 79. Mitrović), Stojiljković, Pavlović (od 70. Tadić).

IZRAEL: Goreš, Jeini, Davidzade (od 79. Hasan), Meir, Ejtan, Nir, Bibars, Dabur (46. Sahar), Zahavi, Benhamin (od 60. Buzaglo), Belišon.

 

Starsportphoto
Starsportphoto

TOK MEČA

- 45'. Kraj prvog poluvremena!

- 33'. GOL! Vodi Srbija pogotkom Ivanovića. Sjajni bek je naskočio golmana Izraela, nekako došao do te lopte i u sedećm položaju, preko glave, pogodio mrežu za prednost "orlova". Izraelci su tražili fal , ali je sudija procenio da ga nije bilo.

- 25'. Da Izraelci na golu nemaju Goreša do sada bi gubili najmanje sa 2:0. Sedlar je centrirao, Stoiljković nadskočio defanzivca Izraeala, ali je Goreš paradom sprečio da lopta završi u golu. 

Starsportphoto

- 24'. Oboren je Stojiljković , ali sudija toleriše oštriju igru, videćemo da li uvek na obe strane.

- 19'. Prečka, ali i da je bio gol za Srbiju ne bi bio priznat pošto je Pavlović bio u ofsajdu.

Starsportphoto

- 16'. Šteta! Zoran Tošić je sjajno opalio po lopti iskosa sa leve strane, ali je golman Izraela Goreš odlično intervenisao.

- 10'. Imali smo sreće.  Mogli su Izrelci da vode posle desetak minuta igre, loše su reagovali Ivanović i Milunović, a na njihovu sreću Muans Dabur posle centaršuta je loše šutirao sa oko 15-ak metara od gola. 

- 8'. Pavlović je pokušao da pronađe Stojiljkovića na drugoj strani, ali bezuspešno, pošto gosti lako dolaze do te lopte i otklanjaju opasnost.

- 4'.Kolarocv je imao priliku da zatrese mrežu Izraela. Šutirao je snažno iskosa sa desne strane, ali samo pored gola.

Kapiten Ivanović igra 86. meč u dresu nacionalnog tima. Prestigao je Dragana Džajića koji ej stao na 85.

Starsportphoto

(FOTO) MUSLIN: Nerealno je što smo 56. na FIFA listi, ali samo pobedama možemo da napredujemo!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lalegator

pre 7 godina

Za sledećeg protivnika da izaberu ekipu Čučuga (opštinska liga Ub) i ubeležiće 4 pobedu u nizu ako ovim iz Čučuga dvojica najboljih ne otkažu zbog obaveza na njivi.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20