• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.09.2016

13:39

(VIDEO) TUČA NAVIJAČA ZVEZDE I DINAMA! Koju ćete uskoro gledati na filmu...

Fudbal

(VIDEO) TUČA NAVIJAČA ZVEZDE I DINAMA! Koju ćete uskoro gledati na filmu...

Podeli vest

Iz Zagreba stiže film o navijačima zagrebačkog Dinama i njihovom dolasku u Beograd osamdesetih godina prošlog veka na meč sa Zvezdom

Film "ZG80" uskoro će se pojaviti pred gledaocima u Hrvatskoj (verovatno i u regionu), a već sada je jasno da će izazvati burne reakcije, s obzirom na temu.

A tema su navijači, derbi meč Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, članova ondašnje "velike četvorke" jugoslovenskog fudbala, rat između njih...

Ekipa filma priča da je želela da snimi pojedine scene i na stadionu Crvene zvezde, ali da su navijači tog kluba oštro i jasno poručili da im to ne pada na pamet.

- Da, hteli smo da snimamo na "Marakani", a dobili smo odgovor: 'OK, možete da snimate, ali na vlastitu odgovornost!'. 'Ajde ti, brate, snimaj na 'Marakani' na vlastitu odgovornost. I to snimi da Boys (pripadnik navijačke grupe Dinama - Bad Blue Boys) preskače ogradu i dolazi do centra terena sa Dinamovom zastavom u ruci. Mi smo, naravno, tu scenu želeli da snimimo tamo, ali na vlastitu odgovornost? Budimo realni... - priča za zagrebačke "Sportske novosti" 33-godišnji reditelj Igor Šeregi.

printscreen

Filmska ekipa je imala svakakve dogodovštine tokom boravka u Srbiji.

- Nismo mogli da verujemo da se tamo "delije" pitaju baš za sve. Kad smo počeli da pregovaramo preko naših saradnika iz Beograda, došla je informacija da se preti direktoru Crvene zvezde da će mu biti zapaljen auto ako nas pusti na stadion. I onda kad smo i počeli snimati u Beogradu, čuvala nas je policija, a dosta kaskadera bili su "delije" koji rade za lovu, zvali su nekog svog poslanika, vođu, koji je poručio svima: 'Ne mogu, bre, ovi Hrvati na Marakanu!' - istakao je reditelj, i dodao:

- Čudesno je da niko nije pitao za lovu. Dakle da smo ponudili milion dolara koje, jasno, nemamo, oni bi rekli - ne može! Kako god zvuči, navijači su jedini deo društva koji se pokazao nepotkupljivim... - naglasio je Šeregi.

Stadion Crvene zvezde na kraju je "glumio" stadion kragujevačkog Radničkog - "Čika Dača".

- Hteli smo kružni, crveno-beli stadion. Pokušali smo u Novom Sadu, ali Vojvodina usko sarađuje sa Zvezdom pa je to propalo, a onda su nas nazvali ljudi iz Kragujevca i rekli: 'Dođite kod nas'. Pazi, iz Kragujevca! A tamo su statisti, odredom Srbi, glumili Hrvate za 70 kuna (1.000 dinara) i sendvič. Kapitalizam je pobedio - zaključio je reditelj filma.

U filmu glume i hrvatski i srpski glumci, poput Radovana Vujovića, Milana Timotijevića (navijači Zvezde)...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 7 godina

Da,mislim da je neophodno popularisati huliganstvo na bilo koji i bilo odakle,način!Čak nije ni smešno i u Zagrebu i u Beogradu nema dovoljno *ranja!Inače taj mudrac nije morao da dođe u Srbiju da snima,sve to je mogao lepo da snimi u Maksimirskom parku,gde su BBB bile u ono vreme večite mušterije za peglanje Delijama!

st

pre 7 godina

Zato su u Split dosli samo 1 put i zavrsili na kupanju u rivi. O Beogradu da ni ne govorim kako su Delije pile batine od Torce.

cika Duki

pre 7 godina

Predpostavljam da je komedija u pitanju.Osamdesetih sam redovno pratio Zvezdu, što na Marakani, što širom bivše zemlje.Navijače Dinama nisam nikad u životo video - sem u Zagrebu.

grobar

pre 7 godina

da mi ponude milione milione ne boj se ti zvezdo ostacu kraj tebe!!!\n\n

alexander

pre 7 godina

SWE TACNO USPUT JE UKRALA KABLOWE,A KEBA PRODAO/

Svojta

pre 7 godina

Cista komercijala za generacije koje nemaju pojma o istoriji.

mile

pre 7 godina

valjda ovo *Koju treba sa malu slovom ili upitnik na kraju.zbunjujuci naslov. nije mi jadno\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija