• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2016

22:39

(VIDEO) TAKO SE BORI ZA SRBIJU! "Orlovi" pobedom nad Austrijom izbili na prvo mesto u grupi - 3:2!

Fudbal

(VIDEO) TAKO SE BORI ZA SRBIJU! "Orlovi" pobedom nad Austrijom izbili na prvo mesto u grupi - 3:2!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Austriju sa 3:2 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i izbila na prvo mesto u grupi D sa sedam bodova posle tri odigrana kola

Fantastičnu utakmicu odigrali su srpski i austrijski fudbaleri, sa pet golova i "milion" šansi na obe strane, ali su bodovi ovog puta ostali na "Marakani", na oduševljenje 20.000 gledalaca, koji su sve vreme srčano bodrili "orlove". 

GRUPA D

3. kolo

Nedelja
Vels - Gruzija   1:1 (1:0)
Moldavija - Republika Irska  1:3 (1:1)
Srbija - Austrija   3:2 (2:1)

1. Srbija          3    2    1    0    8:4    7
2. R. Irska       3    2    1    0    6:3    7
3. Vels             3    1    2    0    7:3    5
4. Austrija       3    1    1    1    6:6    4
5. Gruzija        3    0    1    2    2:4    1
6. Moldavija    3    0    0    3    1:10  0

Junak večeri bio je Dušan Tadić, fudbaler koji je posle mnogo, mnogo godina dobio ovacije i skandiranje imena i prezimena na "Marakani"! Majstor fudbala iz Novog Sada je asistirao za dva gola, a treći, pobednički, postigao je upravo on posle prave minijature u šesnaestercu Austrije.

Svakako, mora se istaći Aleksandar Mitrović, koji se vratio u prvu postavu reprezentacije i za to se selektoru Slavoljubu Muslinu zahvalio sa dva efektna gola.

Imala je Austrija mnogo šansi, a pre svih je žestoko srpsku odbranu namučio Marko Arnautović, koji se sit ispromašivao, na šta mu se publika u Beogradu zahvalila skandiranjem "Marko Srbine".

Reprezentacija Srbije je sada na prvom mestu u grupi D posle tri odigrana kola i sa mnogo samopouzdanja čeka novembar, kada će igrati veliki derbi sa Velsom u Kardifu.

SRBIJA - AUSTRIJA 3:2 (2:1)

Strelac: A. Mitrović u 5. i 24. i Tadić u 74. minutu za Srbiju, a Sabicer u 16. i Janko u 62. za Austriju.

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, S. Mitrović - Rukavina (od 89. Maksimović), Fejsa, Milivojević, Kolarov - Tadić, Kostić (od 65. Katai), A. Mitrović (od 77. Gudelj).

AUSTRIJA: Ozkan - Klajn, Dragović (od 70. Prodl), Hintereger, Vimer - Baumgartlinger (od 58. Ilsanker), Alaba, Sabicer, Junuzović (od 63. Šopf), Arnautović - Janko.

Informer

TOK MEČA:

94'. Kolarov u prilici, ali mu je lopta pobegla u poslednjem trenutku.

93'. OPASNO! Šopf je pobegao našoj odbrani i uspeo da centaršut sa strane preusmeri ka mreži, ali je Stojković bio na pravom mestu. 

88'. ZICER! Bila je to prilika da se stavi tačka na utakmicu! Ponovo je Tadić napravio dar-mar, pa proigrao Rukavinu, koji ponovo nije želeo da šutira, odložio je loptu do Gudelja, koji je tukao preko gola!

86'. Igra se potpuno spuštenih gardova, sevaju akcije na obe strane terena... 

81'. Šansa za Arnautovića! Tukao je visoko preko gola, a sa tribina se čuje poklič "Marko, Srbine"!

77'. Neobične scene na "Marakani". Izlazi iz igre Aleksandar Mitrović i dobija ovacije sa tribina, svi skandiraju "Mitre, Mitre"!

74'. GOL!  Veliki majstor Dušan Tadić!!! Ludnica na "Marakani", ceo stadion skandira ime srpskog asa! Sve je sam uradio, okrenuo igrača Austrije oko svoje ose i desnom, slabijom nogom poslao loptu u mrežu - 3:2!

72'. VELIKA šansa za Srbiju! Mitrović je dobio loptu na 18 metara od gola Austrije, krenuo je ka golu, ali ga je u poslednjem trenutku sustigao protivnički igrač i izbio mu loptu.

71'. MNOGO, mnogo sreće za Srbiju!  Šopf je prošao kao brzi voz po levoj strani, ali je u poslednjem trenutku poslao lošu loptu ka sredini.

64'. Kontra Srbije, prilika za Aleksandra Mitrovića, a njegov udarac sa 16 metara je odbranio golman Austrije.

62'. GOL! Hladan tuš na "Marakani"! Ponovo je veliku grešku napravio Stefan Mitrović, ponovo je nehotično asistirao Austrijancima za gol, koju Marko Janko nije propustio - 2:2. Utisak je da je čak bio i ofsajd!

57'. Gužva na terenu! Alaba nije izbacio loptu zbog povrede Baumgartlingera, a kada je izgubio, onda su Austrijanci očekivali da je naši igrači izbace, pa su pobesneli što se to nije dogodilo!

55'. STATIVA! Mnogo sreće za "orlove", Marko Arnatović je šutirao glavom unazad, pošto je izbegao ofsajd zamku na dubinsku loptu i pogodio je stativu!

50'. Opreznija igra Srbije na startu drugog poluvremena.

Nije bilo izmena u poluvremenu.

Informer

Kraj prvog poluvremena

45'. KAKVA šansa za Filipa Kostića! Topovski je tukao sa 16 metara, pravo u golmana Austrije!

41'. VELIKA prilika za Arnautovića! Ponovo je uspeo da dođe do desetak metara od našeg gola posle solo prodora i srećom ponovo je tukao van okvira gola.

41'. Kontra Srbije završena udarcem Kostića sa 17 metara, pravo u golmana Austrije. 

37'. Dva brza žuta kartona za fudbalere Srbije, najpre je "požuteo" Tadić, a onda i Milivojević.

34'. Divna akcija reprezentacije Srbije, ali bez finiša! Dobio je Rukavina loptu na desnoj strani, na ulasku u šesnaesterac i umesto da ode da šutira, on je zavrnuo ka levoj strani, na drugu stativu, ipak predaleko od srpskih igrača.

28'. MITROVIĆ! Stopostotna šansa za srpskog špica! Ponovo ga je proigrao Dušan Tadić, ali je lopta malo pobegla Mitroviću, preblizu golmana Austrije, koji je uspeo da ukroti udarac!

25'. STOJKOVIĆ! Stopostotnu šansu Sabiceru odbranio je golman naše reprezentacije!

24'. GOL! Ponovo isti tandem! Centaršut Dušana Tadića i gol glavom Aleksandra Mitrovića! Ali velike zasluge za gol idu i Luki Milivojeviću, koji je ukrao loptu na sredini terena i povukao je do šesnaesterca Austrije, gde je pronašao Tadića!

21'. Nova prilika za Austriju! Marko Janko je tukao glavom sa osam-devet metara, na sreću srpske reprezentacije lopta je otišla pored gola.

16'. GOL! Sabicer je izjednačio! Kaznili su Austrijanci smušenu igru naše reprezentacije, posle duge akcije loptu je kratko u šesnaestercu odbio Stefan Mitrović, pravo na nogu Sabiceru, koji je odmah tukao i pogodio mrežu.

13'. Pritisak Austrije posle gola, Srbija teško uspeva da prenese loptu na protivničku polovinu.

9'. VELIKA šansa za Austriju! Arnautović je prošao četvoricu srpskih igrača po levoj strani, ušao u šesnaesterac, došao na 10-11 metara od gola i tukao preko prečke!

5'. GOL! Vodi Srbija! Aleksandar Mitrović je rutinski poslao loptu u mrežu posle sjajne asistencije Dušana Tadića!

4'. Prvi pokušaj Srbije, tukao je Aleksandar Mitrović! Centrirao je Rukavina sa desnog beka, a Mitrović je šutirao glavom u padu, ipak pored gola.

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin napravio je tri izmene u odnosu na utakmicu sa Moldavijom: Ljubomir Fejsa će igrati umesto Nemanje Gudelja, Stefan Mitrović umesto Jagoša Vukovića, a Aleksandar Mitrović će zameniti Andriju Pavlovića.

Za sada oko 20.000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde.

Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miga

pre 7 godina

Nekad goru odbranu nisam vido izbacite ivanovica toje rupa od igraca kolarov isat stvar

okle

pre 7 godina

potpuno ste upravu oni su bili najslabi akteri na terenuTADIC-austrija 3--2 BRAVO MAJSTORE

Dale

pre 7 godina

Nismo gledali isti mec,valjda je Stefan Mitrovic pravio kiks za kiksom i napravio veliku rupu u nasoj odbrani?

dule3bec

pre 7 godina

Pa ocigledno nismo gledali istu utakmicu! Valjda se vidi ko nosti kapitensku traku! Dva puta ja stao jednostavno! A za drugi je kriv Milunovic a ne Stefan Mitrovic!Kolarov je isto bio los i mnogo lopte izgubio a znamo da moze bolje!Meni nije jasan samo Ivanovic i sta se sa njim desava jer ono sinoc je bilo bas lose!Tadic ce nas odvesti koliko vidim na svetsko prvenstvo! Mitrovic je bio jednostavno tata sinoc i iskusno nam doneo pobedu! Videlo se da je Marko Arnautovic namerno promasio dva puta gol da se ne lazemo onako opaliti loptu preko gola iz sve snage je bilo namerno i svaka mu cast na tome! Zato ako obezbedimo pre revansa prvo mesto treba da se revansiramo decku!Samo odbranu da dovedemo u red i bice sve ok!

Dale

pre 7 godina

Koliko lose procenjujes cak si i Milunovica video kao krivca,a decko uopste nije ni igrao.

Miga

pre 7 godina

Nekad goru odbranu nisam vido izbacite ivanovica toje rupa od igraca kolarov isat stvar

goran

pre 7 godina

uigranost ce doci vremenom bitno je kad igramo lose da pobedjujemo bravo momci bice to jos bolje samo da se otarase pritiskaaa onda ce i odbrana biti bolja\n

VOJISLAV

pre 7 godina

kolarov i ivanovic bi trebalo sami da napuste reprezentaciju a ujedno tu je i onaj mali pikavac tosic,,i pustiti mlade koji imaju volju i srce da se bore

DS

pre 7 godina

Imamo li mi boljih odbrambenih igraca?Ova odbrana nije ni za drugu ligu,KATASTROFA. Sa iole boljom odbranom danas bi bilo 3:0 za nas,Austrija je slaba ekipa. Tadicu sve cestitke,bravo majstore.. Dobro,ipak je najvaznije da smo pobijedili ali ne smijemo biti zadovoljni ovom igrom,narocito igrom odbrane. Srecno u narednim mecevima kvalifikacija.

ziva

pre 7 godina

stojkovic kako ga nije vise sramota da brani vise za srbiju pa on nije nikad bijo golman niti ce da bude on gori od politicara kad se uhvate za fotelju oni je ne pustaju smradovi jedni

ki

pre 7 godina

Pobedi se u zube ne gleda. Nema Toleta Srbija pobedjuje

mmaarrkkoo1

pre 7 godina

Pazi, nisam strucnjak al Muslinu igra stopera Mitrovic a na klupi Maksimovic.... sta reci....

boki doki

pre 7 godina

Izgleda da su svi pobrkali lončiće.Nije se igralo protiv Andore već protiv protivnika koji je bio jedan od boljih aktera na poslednjem s.p.E,tako se igra,srce na teren pa gol više,prosta stvar,pustite ove pametanjakoviće na forumu.

DS1989

pre 7 godina

Nije vam dobro kad se pomuce da pobede nije vam dobro kad gube...sta bre vi hoceete...ajdete vi na teren pa da vas vidim...samo pisete gluposti ovde nikad nijedan lep komentar za nasu reprezentaciju...mzd smo bili malo slabiji ali zasluzna pobeda uz sav znoj ! Bravo majstori idemo na sledece!

sudija

pre 7 godina

Od kada ja pričam da su Ivanović i Kolarov krateri - rupčage u odbrani, ali niko me ne sluša!!! Još je ovaj prvi i kapiten tima, što znači da je zacementirao mesto u timu. i niko ga neće izbaciti još 4-5 godina.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija