• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2017

17:00

(VIDEO) SERIJA A: Juventus pobegao, Milan i Roma na kolenima!

Fudbal

(VIDEO) SERIJA A: Juventus pobegao, Milan i Roma na kolenima!

Podeli vest

Juventus je u 22. kolu Serije A opravdao epitet favorita i savladao Sasuolo na gostovanju sa 2:0, dok je Roma poražena od Sampdorije 3:2, kao i Milan od koga je bio bolji Udineze - 2:1. Bez trijumfa je ostala i Fiorentina, Đenova je na mišiće izborila egal - 3:3


Juventus je trijumf na gostovanju Sasuolu obezbedio tokom prvog dela meča, tačnije tokom 25 minuta igre. Domaćine je načeo Iguain u devetom minutu, dok je na asistenciju Argentinca Kedira duplirao prednost u 25 minutu i ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Juve je posle ovog kola prvi sa 51. bodom, i ima meč manje, dok Roma posle poraza zaostaje na drugoj poziciji sa 47, a treći je Napoli sa 44 boda.

Roma je poražena na gostovanju Sampdoriji 3:2, iako je vučica u dva navrata vodila. Posle pogotka Peresa Sampa je izjednačila preko Preta, a u igru se domaćin vratio i nakon što je Džeko u 66. doneo novu prednost gostima.

Međutim, u 73. Muriel je iz slobodnog udarca doneo trijumf ekipi iz Đenove - 3:2.

Bez pobede je nakon vođstva ostao i Milan koji je poražen od Udinezea i polako gubi trku u borbi za mesto koje vodi u Evropu. "Rosoneri" su poveli preko Bonaventure, domaćin je izjednačio posle pola sata igrem, dok mu je tri boda doneo De Paulo u 73. minutu utakmice. 

Fiorentina je vodila protiv Đenove u dva navrata, ali je Semeone pogotkom sa bele tačke u 86. minutu ipak "grifonima" doneo bod - 3:3.  

Posle 50 minuta igre bilo je 2:0 za domaćine, da bi za samo tri minuta od 57.do  60. gosti golovima Simeone i Hiljemarka izjednačili na 2:2. Ali, već u 62. Kalinić se nakon asistencije upisao u strelce i doneo Fiorentini novu prednost. Trebalo je ljubičasti da izdrže još samo četiri minuta, ali je Bernandeski u finišu skrivio penal i dobio crveni karton, a siguran egzekutor sa bele tačke bio je Simeone za konačnih 3:3.

Darko Lazović je odigrao ceo meč u ekipi Đenove dok Nikola Ninković nije ulazio u igru, kao ni Nenad Tomović s druge strane.

SERIJA A

22. kolo

Nedelja

Torino - Atalanta 1:1 (1:0)
(Falke 16 - Petanja 67)

Fiorentina - Đenova  3:3 (1:0)
(Iličić 18, Kijeza 51, Kalinić 62 - Simeone 57, 86pen, Tarabt 60,)

Kaljari - Bolonja  1:1 (0:0)
(Borielo 90+2 - Desto 64)

Krotone - Empoli 4:1 (1:1)
(Stojan 24, Falćineli 56, 90, 90+2 - Mčedlidze 39)

Sampdorija - Roma  2:2 (1:1)
(Pret 21, Šik 71, Murijel 73- Peres 5, Džeko 66)

Sasuolo - Juventus 0:2 (0:2)
(Iguain 9, Kedira 25)

Udineze - Milan 2:1 (1:1)
(Tero 31, De Paul 73 - Bonaventura 8)

Napoli - Palermo 1:1 (0:1)
(Mertens 66 - Nestorović 6)

Subota

Lacio - Kjevo 0:1 (0:0)
(Ingleze 90)

Inter - Peskara 3:0 (2:0)
(D'Ambrozio 23, Mario 43, Eder 73)

Tabela: Juventus 51, Roma 47, Napoli 45, Inter 42, Lacio 40, Atalanta 38, Milan 37, Fiorentina 34...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija