• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

05.05.2017

07:17

OFK BEOGRAD PROPAO! "Romantičari" prvi put u istoriji ispali u treću ligu!

Fudbal

OFK BEOGRAD PROPAO! "Romantičari" prvi put u istoriji ispali u treću ligu!

Podeli vest

OFK Beograd je dotakao dno! Treći najtrofejniji srpski klub porazom od Mačve (3:0) u sredu ispao je u treću ligu, prvi put u istoriji

 


Do kraja takmičenja u drugoj ligi ostalo je još pet kola, ali klub sa Karaburme nema ni teoretske šanse da se spase ispadanja. Ovo je najteži udarac za "romantičare", koji su za 105 godina postojanja osvojili pet šampionskih titula i pet kupova.

Jedna od najvećih legendi starog beogradskog kluba Ilija Petković seo je na trenersku klupu pre dve nedelje, što je bio poslednji trzaj u pokušaju da se izbegne ispadanje. Međutim, situacija na Karaburmi je bila već toliko očajna da ni Petković nije pomogao.

Kancer fudbala

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore mesecima je upozoravao da OFK Beogradu dolaze crni dani, a za srozavanje ugleda kluba okrivio je Zvezdana Terzića. 

Beta
Zvezdan Terzić i Ilija Petković

- Ništa tamo ne valja. Mi smo izgubili autoritet i imidž još prošle godine kad smo ispali iz Superlige Srbije. Do danas nije rešeno ništa od problema u vezi sa dugovima, stadionom, igračima... Krive su prethodne uprave, kriv je Zvezdan Terzić. OFK Beograd su sahranili on i njegova menadžerska gerila, koja je godinama prodavala naše mlade igrače kao belo roblje. On je kancer srpskog fudbala - rekao je Petković.

Zvezdan Terzić je godinama bio prvi čovek OFK Beograda, gotovo kao da su "romantičari" bili njegov klub. Predsednici upravnih odbora i raznih saziva skupštine koji su navodno vodili klub dok je Terzić bio predsednik FSS, pa dok je bio u bekstvu od 2008. do 2010, kao i od momenta kad je prešao u Crvenu zvezdu, u stvari su sve vreme bili njegovi poslušnici.

Poput Zdravka Mamića u Dinamu, tako je i Terzić samo menjao prefikse ispred svog imena, pa je jedno vreme bio predsednik Skupštine, pa predsednik Sekcije veterana, ali je u stvari sve vreme donosio najvažnije odluke. 

Mrkela: Čekam Skupštinu

Starsportphoto©

Legenda OFK Beograda Mitar Mrkela rekao je juče da mu teško pada srozavanje kluba u kojem je ponikao, ali i da se nada boljim danima.
Odrastao sam na "Omladinskom stadionu", od 11. do 18. godine, kad sam prešao u Zvezdu. Dugo već klub grca u problemima, ali sam se nadao da će biti izbegnut ovakav scenario. Teško mi pada što će OFK Beograd sledeće sezone igrati u trećoj ligi. Međutim, čekam sednicu Skupštine, čiji sam član, pa da nam neko kaže šta se dogodilo, kakvi su planovi za dalje, ima li neko ideju kako da oporavimo klub. Ima tu problem sa dugovanjima igračima, državi, problem u vezi sa stadionom... - objasnio je Mrkela.

U jednom od poslednjih intervjua koje je dao kao zvanični predstavnik "romantičara" Terzić je rekao da će OFK Beograd biti prvak Srbije kad on to poželi.

- OFK Beograd je moj život, bez ovog kluba Zvezdan Terzić bi bio niko i ništa. Između mene i OFK Beograda stoji znak jednakosti. Već 25 godina ja sam personifikacija kluba. Nikada u stvari nisam ni odlazio sa Karaburme, čak ni onda kada sam bio u egzilu, pa ni kada sam bio na čelu FSS. Sve vreme sam bio tu. Možda će zvučati neskromno, ali kada budem procenio da mi to treba, mi ćemo tada biti šampioni - rekao je Terzić.

Mošin i Tirketov klub

Slavu OFK Beograda pronosili su kroz istoriju mnoga velika imena srpskog fudbala, a pored Ilije Petkovića, tu su još bili Dragoslav Stepanović, Petar Borota, Slobodan Santrač, Dušan Lukić...

Dres "romantičara" nosili su aktuelni reprezentativci Srbije Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Duško Tošić... Budući da je OFK Beograd naslednik nekadašnjeg BSK, među legende kluba spadaju i Aleksandar Tirnanić Tirke i Blagoje Moša Marjanović.

OFK Beograd je bio i polufinalista Kupa pobednika kupova 1963, četvrtfinalista Kupa UEFA 1973, a dva puta je stizao do završnice Kupa sajamskih gradova. Prvo do polufinala 1960. i naredne godine do četvrtfinala. U Evropi su izbacivali Napoli, Fejenord, Panatinanikos...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Barba

pre 6 godina

Звездан Терзић- човек који је уништио ОФК и српски фудбал.

nenadmed

pre 6 godina

Vi koji sebe smatrate pravim navijacima za razliku od nas koji kritikujemo i nikad nismo odobravali rad (namestanje utakmica, prodaja igraca...) pojedinih veliki strucnjaka, morate da shvatite da ovo vise nicemu ne vodi. Pogledajte Radnicki Kragujevac, Mladi Radnik-Pozarevac, Borac-Cacak, Sloboda-Uzice, OFK Beograd..... DOKLE VISE....

Drca

pre 6 godina

Lešinari romantičara sa Karaburme naumili da mu pomognu tako što im mladu decu otimaju .Lažu ih da im pomažu a ustvari rasturaju OFK..Partizan koči klub koji s mukom gura kamen uz brdo tako što ih očerupa sa ono malo taletovane dece sa Karaburme.Sramno JSD .

Dr za mutne poslove

pre 6 godina

Ne treba se preterano uzbudjivati za sudbinu OFK-a, to ce svemocni dr. Terzic srediti kad on to bude pozeleo. Sad ima vaznijih obaveza. Treba rasprodati sto vise zvezdinih igraca i uzeti procenat od toga.

Malinoa

pre 6 godina

RIP za klub sa takvom tradicijom :(\nTo je pravi SRPSKI klub a ne drzavni projekat kao cz i p\nZa sve se navija OFK-a se voli\n\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija