• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.05.2017

13:26

(FOTO) TO SVET NE PAMTI! Navijači Lacija se parolom i pismom oprostili od Frančeska Totija!

Fudbal

(FOTO) TO SVET NE PAMTI! Navijači Lacija se parolom i pismom oprostili od Frančeska Totija!

Podeli vest

Navijači Lacija uradili su nešto što nikad niko nije: emotivnim pismom i parolom su se oprostili od ljutog rivala, "doživotnog neprijatelja", ikone Rome Frančeska Totija, koji odlazi u penziju na kraju sezone

 

 

Lacijali su na poslednjoj utakmici u prvenstvu, protiv Intera, istakli parolu u čast najboljeg igrača Rome.

- Neprijatelji do kraja života. Pozdravljamo Frančeska Totija - napisali su Iridućibili, kako sebe zovu navijači Lacija.

A, uoči utakmice na društvenim mrežama napisali su pismo od kojeg svaki navijač može da se naježi, prenosi Mocartsport.

Bio je 6. mart 1994, kad smo se prvi put sreli. Ušao si umesto Đovanija Pjakentinija i iznudio penal koji je Đuzepe Đanini promašio. Bio si tako mlad, a znao si kako da predstavljaš istoriju svog kluba, na fantastičan način. Istoriju penala i propuštenih šansi. Od tog trenutka, rušio si rekord za rekordom, stadioni u Italiji su ti otpozdravljali, a ti si mislio o majicama i reklamama San Rema.

Za to vreme Lacio je osvojio Skudetom Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, četiri Kupa Italije i tri Superkupa Italije. Koliko trofeja si mogao da osvojiš da si igrao za Real Madrid nikad nećemo saznati. Ti si jedini šampion kog nisu mogli da kupe.

Bez tebe su morali da se zadovoklje sa četire pehara Svetskog klupskog prvenstva, pet Liga šampiona, tri Superkupa Evrope, sedam titula u Španiji, tri Kupa kralja i šest Superkupova. Ne mnogo za igrača takvog talenta kao što si ti.

U svakom slučaju, a pogotovo u ovo vreme, postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. Poštovanje koje nisi dobio ni od svog kluba, ni od svojih navijača . Zbog toga nam je - ovo kažemo iskreno - žao. Mi nikad ne bismo dozvolili da našeg igrača neko tretira kao što tretiraju tebe. Nikad ne bismo ćutke posmatrali da ti rade ovo što ti rade.

Niko te ne brani sad, pa ne možemo ni mi. Nećemo te mrzeti bez obzira na šale koje si zbijao na naš račun. Bilo, prošlo. U Rimu smo, znamo kako stvari ovde funkcionišu.

U svakom slučaju, zaslužio si da ti stisnemo ruku, kao protivniku koji, posle svih ovih godina, napušta teren, kao naš „najbolji neprijatelj" - stoji u pismu Lacijala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija