• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mladina

30.06.2017

10:25

UEFA POČINJE BORBU ZA SPAS FUDBALA! Čeferin: Vreme je da se ograniče budžeti klubova!

Fudbal

UEFA POČINJE BORBU ZA SPAS FUDBALA! Čeferin: Vreme je da se ograniče budžeti klubova!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) najavila je početak borbe za spasavanje fudbala! Predsednik evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin poručio je da je krajnji trenutak da se uvede ograničenje budžeta za klubove, što će biti direktan udar na najmoćnije na kontinentu

 

Princip "seleri kapa", ograničenog budžeta za kupovinu igrača i za njihove plate, ima odavno NBA liga i on funkcioniše bez problema.

Zato Čeferin smatra da bi taj princip morao da se uvede i u evropski fudbal, jer je jaz između desetak najmoćnijih klubova i ostatka na kontinentu svake godine sve veći i to ubija ovaj sport i interesovanje gledalaca. 

Nećemo tehnologiju

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin i dalje se protivi uvođenju video tehnologije u fudbal.
Mnogo testiranja će još biti potrebno da bi me uverili u njenu korisnost. UEFA, za sada, nema nameru da uvede video analize - poručio je Čeferin.

- Moramo ozbiljno da razmislimo o ograničenju klupskog budžeta namenjenog za plate igrača. Bogat klubovi se sve više izdvajaju, a time više i zarađuju. Razlika se opasno povećava - poručio je Aleksandar Čeferin u intervjuu za slovenačku Mladinu.

On je istakao još jedan problem koji je u drugom planu, ali je jednako opasan po fudbal.

- Još jedna stvar me muči: Samir Handanović mi je rekao da Udineze, koji ne spada među najveće klubove, ima ugovore sa više od sto fudbalera! Klubovi kupuju više igrača nego što im treba i zbog toga oni ne igraju. Uvođenjem "seleri kapa" klubovi bi morali bolje da razmisle šta im se isplati - istakao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA je svestan da će sprovođenje takve ideje u delo imati žestok otpor.

- Biće to velika borba. Oni koji imaju najviše novca su i najmoćniji i najbolje povezani s medijima. No, ako nam uspe, to će biti istorijska promena - naglasio je Aleksandar Čeferin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija