• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2017

12:54

(VIDEO) DAN KADA SU "DELIJE" NAVIJALE ZA PARTIZAN! Navijači Zvezde u Humskoj uz crno-bele!

Fudbal

(VIDEO) DAN KADA SU "DELIJE" NAVIJALE ZA PARTIZAN! Navijači Zvezde u Humskoj uz crno-bele!

Podeli vest

Pre 27 godina Partizan je Humskoj odigrao poslednji meč u SFRJ protiv zagrebačkog Dinama, a crno-beli su sa tribina imali i podršku Zvezdinih navijača

Naime, prvog dana septembra 1990. godine Partizan je pobedio rezultatom 2:1, golovima Jokanovića u 13. minutu i Đurđevića u 39. iz penala.

Jedini gol za "modre" postigao je aktuelni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker u drugom poluvremenu.

Međutim, jedan detalj sa te utakmice ostao je posebno upečatljivi bacio u senku rezultat meča. Na severnoj tribini stadiona u Humskoj raširena je zastava "delije sever", koja je pripadala navijačima Zvezde koji su došli da pruže podršku najvećem rivalu protiv hrvatskog tima.

Ništa neobično za to vreme, jer je nabujali nacionalizam u obe države dostizao tačku ključanja pre nego što je eskaliralo krvavim sukobima i raspadom SFRJ.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ćela

pre 6 godina

Niu to Delije , to je Arkan naredio manjoj grupi njegovih poslušnika , da se na Severu istakne ta zastava !!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija