• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2017

22:39

(VIDEO/FOTO) RUSIJO, STIŽEMOOOOO! Kolarov zavio Irce u crno, Srbija na pragu Mundijala!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) RUSIJO, STIŽEMOOOOO! Kolarov zavio Irce u crno, Srbija na pragu Mundijala!

Podeli vest

Pobedom nad Irskom u Dablinu 1:0 pogotkom Aleksandra Kolarova reprezentacija Srbije je 99.9 odsto obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo

Nije bilo lako, borili su se Irci, ali su "orlovi" izašli kao pobednici iz žestoke bitke i sada nas samo čudo može sprečiti da se nađemo na Mundijalu u Rusiji. Dva kola pre kraja kraja kvalifikacija Srbija ima četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, a  pet od trećeplasirane Republike Irske 

Preostaju nam još mečevi sa Austrijom u gostima 6. oktobra i Gruzijom u Beogradu četiri dana kasnije i slavlje može da počne. Biće to prvo veliko takmičenje još od 2010. godine, kada su "orlovi" pod vođstvom Radomira Antića igrali na Mundijalu u Južnoj Africi.

Igrač odluke bio je Aleksandar Kolarov, koji je u 55. minutu snažnim udarcem savladao golmana Irske Rendolfa i trasirao put Srbiji do Rusije. Raspoloženje je splasnulo kada je u 68. minutu isključen Nikola Maksimović, ali sačuvali smo gol prednosti sa igračem manje, pobedili i sada je sve u našim rukama. 

GRUPA D

8. kolo

Republika Irska - Srbija 0:1 (0:0)
(Kolarov 55)
Austrija - Gruzija 1:1 (1:1)
(Šaub 43 - Gvilija 8)
Moldavija - Vels 0:2 (0:0)
(Robson Kanu 80, remzi 90+3)

TABELA: Srbija 18, Vels 14, Irska 13, Austrija 9, Gruzija 5, Moldavija 2.

Do vođstva smo mogli već u drugom minutu ali su Irci uspeli da izblokiraju šut Matiću. Kako je meč odmicao domaćini su se budili, bili sve agresivniji, kao osice jurišali ka našem golu. Uspeli su u 10.minutu da matiraju Stojkovića, međutim Dafi je bio u nedozvoljenoj poziciji što sudiji nije promaklo, na našu sreću. Potom je desetak minuta kasnije naš golman sjajno intervenisao i nakon šuta Longa pod prečku prebacio loptu preko gola. Nije ni Srbija bila bez šansi. Mitrović je posle pola sata igre tukao sa oko sedam metara ali na našu nesreću golman Irske Rendolf vrhovima prstiju uspeo da zaustavi loptu. U finišu poluvremena smo se za glavu uhvatili i nakon šuta Rukavine, jer je ostalo 0:0.

Ono što nismo uspeli tokom prvih 45 minuta igre, Kolarov je ispravio  u 55. minutu.  Iskoristio je pravovremeno dodavanje Filipa Kostića, i levicom smestio loptu pod prečku za delirijum u domovima navijača širom Srbije. 

Samo desetak minuta kasnije, Maksimović je dobio crveni karton pa smo igrali sa igračem manje dobrih 25 minuta utakmice. Ali, skupili smo redove, Stojković je nastavio da briljira na golu, zaustavio i šut Marfiju u 86. minutu, i slavlje je moglo da počne. 

Starsportphoto

 

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA 0:1 (0:0)

Strelac: Kolarov u 55. minutu za Srbiju

. Stadion: Aviva. Sudija: Cunejt Čakir.

REPUBLIKA IRSKA: Rendolf, Kristi, Dafi, Klark, Vord (od 72. O'Douda), Volters, Brejdi, Hulahan (od 62. Marfi), Mejler, Meklin, Long. 

SRBIJA: Stojković, Vuković, Maksimović, Ivanović, Kolarov, Rukavina, Matić, Milivojević, Tadić (od 82. Gudelj), Kostić (od 72. S. Mitrović), Mitrović (od 80. Prijović).

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme: 

- 90'. Igraće se još pet  minuta!

- 86'. Brani Stojković. Prvo je Ivanović blokirao prvi šut Marfiju, lopta se ponovo odbila do njega, a taj šut je zaustavio Stojković.

- 85'. Vuković je van terena, izgleda da ima problem sa zadnjom ložom, pa trenutno imamo devet igrača na terenu. 

- 82'. Još jedna promena u našem timu, Gudelj ulazi u igru umesto Tadića.

- 80'. Iz igre izlazi Aleksandar Mitrović, a na terenu je Prijović.

- 76'. Irci su tražili jedanaesterac. Vuković je vukao rukama Marfija, ali nam je sudija Čakir progledao kroz prste. Samo je odmahnuo rukom.

- 72'. Menja i Muslin. Umesto Kostića igraće defanzivac Stefan Mitrović.  U Irskoj umesto Vorda do kraja na terenu biti O'Douda.

- 68'. Auuu!Ovo nam nije bilo potrebno. Crveni karton za Maksimovića. Srbija ostaje sa 10 igrača! Startovao je naš defanzivac na protivničkog igrača kao poslednji u odbrani. Išao je na loptu, ali je pokupio i rivala, a sudija Čakir pokazao mu je direktan crveni karton.

- 62'. Selektor Irske Martin O'Nil je prinuđen da menja, umesto Hulahana na terenu je Marfi.

- 55'. GOOOOOOL!  Kolarov donosi prednost Srbiji! Kostić je uposlio Kolarova koji je utrčao po levoj strani, a onda kao iz stopa opalio po lopti pod prečku. Srbija vodi 1:0! 

- 46'. Udarac  Mitrović sa distance, ali Rendolf nije imao mnogo posla.

Starsportphoto
Starsportphoto

Prvo poluvreme

- 41'. Dobra šansa za Rukavinu u finišu poluvremena posle centaršuta Kostića, koji je lepo prošao po levoj strani, ali je poslao loptu preko gola,  ostaje 0:0.

- 36'. Maksimović uspeo da stigne loptu pre Hulahana, koji se driblingom oslobodio Vukovića.

- 33'. KAKVA ŠTETA! Umalo 1:0 za nas! Tadić je dodao loptu do Mitrovića koji je tukao sa nekoliko metara od gola, ali Rendolf  vrhovima prstiju uspeo da interveniše. 

- 31'. Maksimović je faulirao Longa blizu ivice kaznenog prostora, a napadaču Sautemptona nije bilo potrebno mnogo da padne. Nisu Irci iskoristili ovaj prekid, Vuković je otkonio opasnost ispred našeg gola.

- 28'. Slobodan udarac izveo je Kolarov, ali ništa od ove šanse da se ugrozi gol Iraca, lopta je završila pored gola.

- 20'. TO STOJKEEEE! Brani naš golman nakon šuta Longa, prebacuje loptu preko gola! Ponovo su pripretili Irci, Šejn Long je poslao dobar šut pod prečku, ali je naš golman odlično reagovao i skrenuo loptu u korner.

- 16'. Meklin je šutirao, ali pogodio Maksimovića, pa korner za domaćina. Stojković boksuje loptu, koja se odbila do igrača u zelenim dresovima, ali bez opasnosti po naš gol.

- 15'. Milivojević je ubacio loptu u peterac, ali ona nije stigla do Mitrovića, završila je u naručju golmana Rendolfa.

- 12'. Kao osice su Irci sada. Stojković je istrčao i pokupio jedan opasan centaršut Vorda.

- 10'. PONIŠTEN GOL IRCIMA! Dobro je, imali smo sreće! Postigao je Dafi gol, ali na našu sreću bio je u nedozvoljenoj poziciji, zadnja linija "orlova" je odlično ispratila napad domaćina. Snimak je pokazao da odluka sudija nije bila sporna. 

- 8'. Centrirao je sada Tadić iz slobodnog udarca, ali je Dafi izbacio loptu u korner. Ništa ipak od ove prilike.

- 2'. Ovo je moglo da bude i opasnije po gol Iraca, ali su se izvukli. Prvo je Tadić prošao po desnoj strani i odložio loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je šutirao Matić, ali je izblokiran. Na loptu je natrčao Vuković a njegov šut bio je neprecizan.

- Meč je počeo!

- Uoči početka utakmice, fudbalere obe reprezentacije pozdravili su predsednik Irske Majkl Higins, kao i prvi čovek tamošnjeg Saveza Toni Ficdžerald, odnosno predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Starsportphoto
Starsportphoto
Starsportphoto
Starsportphoto

- Naši fudbaleri će u Dablinu imali podršku navijača koji su rodom iz Knina, ali već nekoliko meseci žive u Korku. 

- Momci su u Dablin došli autobusom, a zanimljivo je da su kupili karte jedine koje su našli, pa će utakmicu gledati sa domaćim navijačima. Međutim, to im neće predstavljati problem, samo da su uz "orlove", a najavili su dolazak 50-ak naših navijača iz Engleske. 

Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 6 godina

U Rusiju ćemo stići medju prvima što je i red jer ćemo se otud prvi vratiti!

Alex

pre 6 godina

Deki! nije naš golman imao mnogo posla da bi se iskazao. Imaše dve dobre odbrane, ali malo je to za njega. Ustvari ja hteh da napišem o Ircu Voltersu bezobraznom balvanu koji u svakom drugom kontaktu sa našim igračem pravi prekršaj. What a shity irish facken bastard.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija