• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

05.10.2017

07:00

AUSTRIJANCI POLA VEKA SANJAJU DA NAS POBEDE! Sve je na strani Srbije pred meč odluke!

Fudbal

AUSTRIJANCI POLA VEKA SANJAJU DA NAS POBEDE! Sve je na strani Srbije pred meč odluke!

Podeli vest

"Orlovi" će u petak u Beču moći da se oslone i na tradiciju jer je naša reprezentacija poslednji put izgubila takmičarski meč od Austrije 1964. godine

Prošlo je više od pola veka otkako je reprezentacija Austrije poslednji put savladala najbolje fudbalere naše zemlje! Uoči sutrašnjeg okršaja na bečkom stadionu "Ernst Hapel" (20.45, RTS 1) naši reprezentativci Aleksandar Mitrović i Vladimir Stojković poručuju da će niz srpskih pobeda biti nastavljen.

Austrija i Srbija odigrale su dosad ukupno 20 utakmica i 11 puta su slavili naši reprezentativci, uključujući svih pet takmičarskih okršaja u kvalifikacijama za svetska i jedno evropsko prvenstvo.

Velika šansa
Ovo smo dugo čekali, motivisani smo i želimo da napravimo odlučujući korak
Aleksandar Mitrović, fudbaler Srbije

Austrija je poslednji put pobedila našu selekciju 27. septembra 1964. godine sa 3:2, i to golom Horsta Nemeca u 90. minutu.

Pomoć publike

"Orlove" bi sutra pobeda u Beču odvela direktno na Svetsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Rusiji jer su izabranici Slavoljuba Muslina dva kola pred kraj kvalifikacija lideri grupe D sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa.

Golman Stojković učestvovao je u poslednjoj pobedi nad Austrijancima u Beču 2008. godine kad je trijumf bio nagoveštaj odlaska na Mundijal u Južnu Afriku.

- Živeli smo za ovaj meč. Navijači mogu da nam budu vetar u leđa, pola stadiona će biti uz nas. Prija nam ta atmosfera, posebno što će biti puno gastarbajtera i imaće veliku želju da nas vide, očekujem pravi fudbalski ambijent. Raste nam samopouzdanje, na korak smo od cilja jer imamo dve šanse. Spremni smo da sav posao završimo u Beču. Neće biti lako. Nedostaje im mnogo igrača. ali ne verujem da su zamene slabije od prvog tima - kaže Stojković.

TAKMIČARSKI DUELI

KEP, oktobar 1990. Jugoslavija - Austrija 4:1 (2:1)
KEP, novembar 1991. Austrija - Jugoslavija 0:2 (0:2)
KSP, oktobar 2008. Austrija - Srbija 1:3 (0:3)
KSP, jun 2009. Srbija - Austrija 1:0 (1:0)
KSP, oktobar 2016. Srbija - Austrija 3:2 (2:1)

Duel decenije

Dvostruki strelac u poslednjoj pobedi nad Austrijom prošlog oktobra na "Marakani" (3:2) bio je Aleksandar Mitrović. Napadač Njukasla poručuje da će "orlovi" ponovo savladati izabranike Marsela Kolera i da neće čekati ponedeljak uveče (20.45) i poslednji meč u grupi D sa Gruzijom da bi obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo.

- Učinićemo sve da pobedimo i plasiramo se na Mundijal. Ovo smo dugo čekali, motivisani smo i želimo da napravimo odlučujući korak. Nećemo da dozvolimo da nas uhvati euforija - kaže Mitrović i dodaje:

- Krenuli smo od nule, sa novim stručnim štabom, bili smo sve bolji i bolji, svi u ekipi znaju šta rade. Napravili smo puno stvari i otkad sam u reprezentaciji, atmosfera nikad nije bila bolja. Pred nama su najvažnije utakmice u poslednjih šest godina i nadam se da ćemo protiv Gruzije proslaviti plasman na Mundijal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Прво, "Марш на Дрину" а онда... - Јуриш на Швабе...!!

Gastarbajter

pre 6 godina

Pa vidis golmane, neidem bas zbog tebe, da te nebih gledao! Da je Rajkovic na golu, kazem imali bi podrsku Jos vecu, nekapiras da te 80% navijaca negotivi. Zbog tebe i samo zbog tebe neidemo nas 20-tak. KRV NIJE VODA!!! Nisi los golman, ali covek jesi!!! ORLOVIMA ZELIM ZDRAVLJE I NARAVNO DA SE KVALIFIKUJEMO NA SP. NAPRED ORLOVI. a ti golmane ........

Jure

pre 6 godina

Nisam znao da smo 1964 imali reprezentacije. Kao Srbija. To isto mogu reci npr. makedonci.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija