• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2017

20:02

(VIDEO) POLJACI SU NA MUNDIJALU! Crnogorci stigli "minus 2", pa pogurali Levandovskog i društvo do Rusije!

Fudbal

(VIDEO) POLJACI SU NA MUNDIJALU! Crnogorci stigli "minus 2", pa pogurali Levandovskog i društvo do Rusije!

Podeli vest

Poljska je pobedom protiv Crne Gore 4:2 overila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine

Umalo Poljaci od gotovog da naprave veresiju. Vodili su 2:0, Crna Gora izjednačila na 2:2, ali je sve dileme rešio Robert Levandovski. 

Poljaci su ekspresno  poveli protiv "sokolova", jer su nakon samo 16 minuta vodili sa 2:0. Pulene selektora Tumbakovića načeo je već nakon šest minuta igre Mačinski, dok je desetak minuta kasnije pogodio i Grosicki.

Ali, Crnogorci su u finišu meča uspeli da anuliraju minus. Prvo je Mugoša smanjio spektakularnim pogotkom makazicama u 78. minutu, a pet minuta kasnije Tomašević je pogodio za 2:2. Međutim, miran finiš Poljacima je obezbedio napadač Bajerna Robert Levandovski pogotkom u 85. minutu utakmice. Tačku je stavio nespretni Stojković autogolom u 87. minutu.

U drugom meču iste grupe D Rumunija je ispala iz trke za Mundijal, ali je odigrala 1:1 sa Dancima. Vodili su Danci pogotkom Eriksena u 59. minutu sve do 87. minuta kada su gosti iako sa igračem manje ipak zatresli mrežu i izbegli poraz. 

Poljska je prva u grupi sa 25 poena, dok su Danci drugi sa 20, a Crna Gora trećeplasirana sa 16.

Engleska je u grupi F u revijalnom meču savladala Litvaniju  1:0. Pobedu "Gordom albionu" doneo je ko drugi do Hari Kejn.

Da bi ostala u igri za baraž, Slovačkoj je bilo potrebno da savlada Maltu kod kuće, što je uspela. Bilo je 3:0, golove su postizali Nemec u 33. i 62. i Duda u 69. minutu.

Slovenija je uspela da pokvari planove reprezentaciji Škotske koja je remijem u Ljubljani 2:2 ostala bez baraža za Mundijal. Bezjak je sa dva gola doneo prednost Sloveniji protiv Škotske, koja je vodila sa 1:0. Ipak, u 88. minutu gosti su preko Snodgrasa izjednačili na 2:2, ali je Škotima bila potrebna pobeda za baraž, što se nije desilo. 

Englezi su prvoplasirani u grupi sa 26 pona, Slovaci imaju 18, ali im mesto u baražu zavisi šta će uraditi Hrvatska i Vels, ne smeju da pobede i jedni i drugi.

SVETSKO PRVENSTVO

10. kolo

Nedelja

Grupa E

Danska - Rumunija 1:1 (0:0)
(Eriksen 59pen - Deac 87)

Kazahstan - Jermenija 1:1 (0:1)
(Turisbek 62 - Mkitarijan 26)

Poljska - Crna Gora 4:2 (2:0 )
(Mačinski 6, Grosicki 16, Levandovski 85, Stojković 87ag - Mugoša 78, Tomašević 83)

printscreen

Grupa F

Slovačka - Malta 3:0 (1:0)
(Nemec 33, 62, Duda 69)

Slovenija - Škotska 2:2 (0:1)
(Bezjak 52, 72 - Grifits 32,Snodgras 88)

Litvanija - Engleska (0:1)
(Kejn 27)

printscreen

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
POPE

pre 6 godina

Drago mi je sto Sloacka ide u baraz jer ih je na prosloj utakmici unistio nas veliki Mazic.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija