• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pobjeda

24.10.2017

11:30

TUMBA OSTAJE U CRNOJ GORI! Savićević: Samo Kinezi mogu da nam odvedu selektora!

Fudbal

TUMBA OSTAJE U CRNOJ GORI! Savićević: Samo Kinezi mogu da nam odvedu selektora!

Podeli vest

Srpski trener Ljubiša Tumbaković verovatno će ostati selektor reprezentacije Crne Gore, jer obe strane imaju želju da nastave saradnju i za naredne kvalifikacije

 

 

Tumbakoviću ugovor sa Crnogorcima ističe na kraju godine, ali predsednik FSCG Dejan Savićević je ubeđen da će se njihova saradnja nastaviti.

Sa Tumbakovićem imamo ugovor do kraja godine, ali postoji obostrana želja da saradnja bude nastavljena. Nadam se da će tako biti. Nema nijednog razloga da bude drugačije. Jedino u slučaju da stigne bogata ponuda, recimo iz Kine, znamo kakvo je tamo tržište. Toga se malo plašim, jer su to ponude koje teško može da odbije bilo koji trener. Razgovaraćemo narednih dana. Optimista sam i nadam se da će Tumbaković i dalje biti selektor Crne Gore - rekao je Savićević za Pobjedu.

Prvi čovek crnogorskog fudbala ne krije žal što reprezentacija nije uspela da se plasira makar u baraž za Svetsko prvenstvo, ali je generalno zadovoljan rezultatima u kvalifikacijama.

Mislim da nas je poraz u Jermeniji skupo koštao. Mi smo reprezentacija koja teško može da nadoknadi gubitak bodova protiv autsajdera. U svim kvalifikacijama ako ne pobedite one selekcije koje su po rejtingu ispod vas, ako protiv njih ne osvojite maksimalan broj bodova, teško možete da se kvalifikujete. Pored toga, platili smo danak činjenici da smo imali devet igrača koji su uoči okupljanja za ključne utakmice igrali u evropskim klupskim takmičenjima. Čak devet fudbalera nastupalo je u Ligi Evrope, a dvojica u Ligi šampiona. Moj utisak je da su bili premoreni pred nastupe sa Danskom i Poljskom - smatra Savićević.

Naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo možda je i najrealnija šansa za Crnu Goru da prvi put  zaigra na velikom takmičenju.

- Nadam se iskreno da će u sledećim kvalifikacijama doći rezultat u koji verujemo. A to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatram da je to realno. Imamo mogućnost kroz novi ciklus kvalifikacija i Ligu nacija. Imamo sada veći izbor igrača u odnosu na sve prethodne kvalifikacije kada smo bili dosta suženi u izboru - istakao je Dejan Savićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija