• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

30.10.2017

16:02

RASKINUT UGOVOR SA MUSLINOM, Krstajić vodi reprezentaciju na azijsku turneju!

Fudbal

RASKINUT UGOVOR SA MUSLINOM, Krstajić vodi reprezentaciju na azijsku turneju!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije je danas raskinuo ugovor sa selektorom Slavoljubom Muslinom, čime je definitivno stavljena tačka na sve dileme oko toga da li će "orlovi" ostati bez selektora posle uspešnih kvalifikacija za Mundijal

 

 

Kako saznaje Informer, odlukom FSS, dosadašnji pomoćnik selektora Mladen Krstajić vodiće reprezentaciju na predstojeću azijsku turneju u novembru, na kojoj će Srbija igrati prijateljske utakmice sa Kinom i Južnom Korejom.

Na čelu sa Slavoljubom Muslinom fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na neko veliko takmičenje posle osam godina. Ali, bivšem treneru Crvene zvezde se zamerila loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...), dve strane nisu uspele da se dogovore, pa je na kraju stavljena tačka na ovu priču.  

FSS navodi da je došlo do sporazumnog raskida saradnje sa selektorom. U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja kojom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

- Odbor za hitna pitanja FSS doneo je odluku o sporazumnom raskidu ugovora sa Slavoljubom Muslinom. Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se bivšem selektoru "A“ reprezentacije na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu. Mladen Krstajić, bivši istaknuti reprezentativac koji je zabeležio 59 nastupa za najbolji nacionalni tim, u minulom ciklusu kvalifikacija član stručnog štaba, određen je za v.d. selektora "A“ reprezentacije. On će da predvodi reprezentaciju u naredna dva prijateljska meča, protiv Kine i Južne Koreje - navodi se u saopštenju FSS.

Muslin je u kvalifikacijama predvodio Srbiju na 10 utakmica i ostvario šest pobeda, tri remija i jedan poraz sa gol razlikom 20:10. Muslin je na deset takmičarskih utakmica osvojio 70 odsto bodova, pa ima bolji učinak čak i od Radomira Antića, koji je imao procenat uspešnosti 64 odsto u borbi za bodove, ali ni to mu nije bilo dovoljno da vodi "orlove" u Rusiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zeka

pre 6 godina

Zasto,covek odveo reprezentaciju na svetsko prvenstvo posle toliko gogima i vama smeta. Strasno!

Mirko

pre 6 godina

Pokaži da možeš i budi siguran da će te sprečiti. Raspustiti pod hitno FSS, ovo nije prvi put da se uspeh nagrađuje otkazom.

Abc

pre 6 godina

Ovi iz fudbala bas nista da nauce. Nemojte vise da se brukate. Ko menja trenera posle dobrog rezultata? Pogledajte malo druge uspesne sportske saveze

djura

pre 6 godina

ko je njega smenio ,nije normalan i odmah ga poslati na lekarski pregled za podobnost obavljanja tih funkcija.ko od njih prodje pregled ,mora pred savetom "fudbalskih znalaca" dokazanih osvajaca najvecih trofeja u fudbalu ,da obrazlozi ovakav potez ,smene trenera Muslina. u zavisnosti od kompetecije obrazlozenja, mozda da ostanu u fudbalskom savezu ,zbog ogromnog uznemirenja javnosti.

Srb in

pre 6 godina

...najbolje ljude terati!! Oterali ste Antić, sada terate Muslina....muka mi je od vas iz fudbalskog saveza, znamo svi čiji ste poslušnici i produžene ruke... Bolje da se nismo ni plasirali..

Guliver

pre 6 godina

ОДВРАТНО. Човек је постигао успех, формирао тим својим знањем и ауторитетом и довео да се Орлови пласирају на светско првенство. И како то у овој незавршеној земљи бива, дођу мафијаши и уместо награде, њега најуре. То све знају и фудбалери репрезентације, па посматрајте какву ће бруку и муку да нам нанесу играјући без воље за мафијаше који мисле да их силом могу натерати да дају голове. СРАМОТА!

Ako bre

pre 6 godina

Pravi se bre mnogo pametan. Nece da pozove dobre igrace u tim iz nekih licnih hirova. E ako nije to privatan klub pa da radi sta on hoce. Ekipa ce biti jaca i imacemo boljeg trenera .

Veran

pre 6 godina

Nikad niko u Evropi,nije nesto ovako uradio.Smjeniti selektora poslije uspjeha u kvalifikacijama.Kad mislis da ne moze gore,banda se potrudi da te demantuje.

AS

pre 6 godina

SVAKA ČAST MUSLINU. ODVEO JE TIM NA PRVENSTVO. OSTAO DOSLEDAN I NIJE PRIHVATIO PRITISAK DA DRUGI PRAVE SASTAV. MAJSTORE MOŽEŠ UZDIGNUTA ČELA DA ODEŠ. SVAKA TI ČAST.

ziki

pre 6 godina

Ako vec nemoze Paun zna se s kim Krstaja najbolje saradjuje pa naravno Stanoje.

Vladan

pre 6 godina

E, sramote. Velika bruka. Nemogu da verujem da se to desilo.

Voja

pre 6 godina

Ma štaće nama selektor, neka ga vodi ovaj Kekeza. Pa ko da više pare tog igrača staviti u tim

Zasto cutis Srbijo

pre 6 godina

Smenili su Muslina,zato sto nije poveo na Mundijal Sergeja Milinkovica-Savica. Morate da razmislite zasto pisu ovih dana da je Sergej najskuplji srpski igrac i da vredi preko 100 miliona, vise od Matica.To pisu samo da bi imali izgovor zasto su smenili Muslina.Zao mi je Muslina, ali takva nam je drzava ne mozemo nista da promenimo!

Alex

pre 6 godina

To koliko taj “sergej” vredi ce da vidimo veoma brzo... licno sve “sergeje” koje ja poznajem u zivotu su prepotentna...... ne znam dali to dolazi sa imenom ili nesto drugo ali ispada tako... a posto je neko u savezu ocigledno pao na pricu da mali vredi 100 miliona a niko nije niti ponudio ni blizu toliko to je sve rekla kazala... Lazio kaze nudili mu 70 ma daj to su price ozbiljan klub nikada ne daje javno koliko je neki klub ponudio to su sve novinarsle spletke.... jeste da je Muslin pokazao losu igru u zadnja dva meca ali to nije razlog za ovo vec upravo to da se maldi igraci prodaju da dobiju kes... zinila im guzica na kes a boli njih dupe koliko ce ovo da narusi tim i timsku igru... isto kada je petko poveo sina ili sinocca sta li bese u nemacku... i znamo kako je zavrsio taj ciklus... brukom i sramotom tako ce i ovo izgleda....srpska posla. Dok drzava ne bude direktno usla u taj FSS i uzela stvari pod svoje nama nema uspeha.

Nikola

pre 6 godina

Zbog ovakve odluke saveza dabogda nas svi punili u rusiji

viking

pre 6 godina

Neko rece :mislio sam da posle Toleta nemoze biti gore ali vidite da moze.

milan233

pre 6 godina

napokon da ga se resimo,kakvi su samo fudbaleri igrali kod njeg.Sreca sto je bila laka grupa pa se provuko\n

ekspert

pre 6 godina

dobar potez! fss je doneo vrlo odgovornu odluku ....uz profesionalni rad sa dugoročnom strategijom srbija za 8 godina može biti međju top10 na svetu. zelim sreću novom selektoru!!!

milan233

pre 6 godina

e sad u Rusiji mzda.nesto i napravimo.Da je Muslin ostao nebo bilo dobro\n

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija