• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

13.11.2017

07:03

BJEKOVIĆ UDARIO NA PREDSEDNIKA FSS: Kokeza je privatizovao reprezentaciju Srbije!

Fudbal

BJEKOVIĆ UDARIO NA PREDSEDNIKA FSS: Kokeza je privatizovao reprezentaciju Srbije!

Podeli vest

Nenad Bjeković tvrdi da ni Dragan Stojković Piksi niti bilo koji drugi trener ne želi da postane selektor Srbije jer bi morao da bude poslušnik predsednika FSS Slaviše Kokeze

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza privatizovao je reprezentaciju Srbije i zato sad niko ne želi da bude selektor, tvrdi za Informer legendarni fudbaler i funkcioner Nenad Bjeković.

Bez preterivanja
Neverovatne su mi priče da se Kokeza meša u sastavljanje tima, pa zbog toga treneri odbijaju Srbiju
Dragomir Okuka, trener

On kaže da svako ko želi da bude u Fudbalskom savezu Srbije mora da radi po Kokezinom nalogu.

Postaviti granicu

Za vršioca dužnosti selektora "orlova" Mladena Krstajića, kojeg odlično poznaje, kaže da neće podleći uticaju prvog čoveka FSS, ali će morati da pravi određene ustupke ako želi da sačuva poziciju.

- Stekao se utisak da je reprezentacija privatizovana i onaj ko prihvati da bude selektor moraće da igra po Kokezinim pravilima. Poznajući Krstajića, ne verujem da bi pristao na sve zahteve, ali neka tolerancija mora da postoji. Važno je samo naći granicu. Nije ni čudo što niko neće da se prihvati posla tamo, ni Piksi, niti bilo ko drugi. U moje vreme 80 odsto posla odrađivali su ljudi iz fudbala, a samo 20 odsto je bila umešana politika. Danas je obrnuto i to nikom ne prija - jasan je Bjeković.

Nacionalni tim trenutno se nalazi u Južnoj Koreji, sa kojom sutra (12.00) igra prijateljski meč. U petak su "orlovi" pobedili Kinu (2:0), takođe u prijateljskoj utakmici, a Bjeković se pita kome je takva turneja išta dobro donela.

Lane: Totalni haos u FSS

Razočaran sam trenutkom i načinom na koji se rešavaju stvari vezane za fudbalsku reprezentaciju Srbije, poručuje bivši igrač Milan Jovanović.
- Plasman na Mundijal bio je cilj i Muslin nikako nije smeo da bude smenjen. On je uspeo ono što selektori godinama unazad nisu. Posle ovakvog haosa ne treba da nas čudi ako nam, kao ranije, bude trebalo po osam godina da se oporavimo od raznih šokova - ocenjuje Jovanović.

- Meč sa Kinom je bio više revijalni nego kad mi veterani igramo. Nije bilo ni prvotimaca, ni selektora. Pa onda pozovu neke igrače Superlige naknadno da idu u Koreju. Njima makar želim da tamo nađu angažmane, inače ne vidim svrhu odlaska. Umesto da iskoristimo dobru atmosferu posle plasmana na SP, mi sve urušavamo. Pitam se na šta će ovo izaći dugoročno gledano - ističe Bjeković.

Hitno pronaći rešenje

Za razliku od njega, trener Dragomir Okuka brani Savez i nada se da će Kokeza ipak uskoro pronaći adekvatnu zamenu bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu.

- Utakmice sa Kinom i Južnom Korejom odlična su šansa da se pokažu mlađi igrači koji su budućnost srpskog fudbala. Ipak, onog trenutka kad se vrate u Beograd kreće rešavanje ključnih pitanja. Prvo mora da se nađe selektor, a Savez dobro radi i verujem da će uspeti u tome. Priče da se Kokeza meša u sastavljanje tima, pa zbog toga treneri odbijaju Srbiju su mi neverovatne. Stvarno bi to bilo previše - naglašava Okuka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bobi

pre 6 godina

Okuka je sledeci trener, zato tako i komentarise da bi ga pozvali jer niko drugi nece.\n

Rade

pre 6 godina

Тако то буде кад људи без знања и ауторитета заседну на чело ФСС.Да ли је то Кокеза да опн је тај кога нико не подржава нити има ауторитета а ни знања

Mabus

pre 6 godina

Milan Jovanović. Koga briga za njegovo mišljenje? Jedan klasičan bivši fudbaler koji priča po šablonima

axax

pre 6 godina

Sve potpuno tacno. Jedino treba jos napomenuti da kad novi direktor dode u firmu u kojoj svi rade na nacin da gledaju samo svoju korist, može samo da se prilagodi ili da izvisi i bude smenjen. Kokeza se prilagodio sistemu koji mu je Tole  ostavio i u njemu uspesno balansira u svoju korist. Prosli smo na SP sa mnogo srece, prvo sa zdrebom , a kasnije sa rezultatima. Ubedljivo smo najlosija reprezentacija pobednik grupe, ali smo prosli. I tamo nas nije odveo Krstajic koji je bio levo smetalo zaduženo od Kokeza da nadgleda Muslina. Da je moralan čovek rekao bi: Ako je pao kapetan broda, što ja kao sitni podoficir jos radim tu. Pozdravio se i zahvalio na saradnji.\n

navijač

pre 6 godina

Sve je urađeno u korist naše štete a u korist pojedinaca. Razumeo bi da su smenili selektora posle neuspeha na SP.Stručnjaci koji su doneli tu pametnu odluku treba da javnosti daju pravi i valjani razlog za ovakvu odluku.Ako to ne pije vodu smeniti stručnjake i vratiti selektora(ako hoće).

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija