• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2018

18:27

EMOTIVNA ISPOVEST ŽOZEA MURINJA: Mnogima sam upropastio živote i to me čini srećnim!

Fudbal

EMOTIVNA ISPOVEST ŽOZEA MURINJA: Mnogima sam upropastio živote i to me čini srećnim!

Podeli vest

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo otvorio je dušu kao retko kada i dva dana posle eliminacije od Sevilje u osmini finala Lige šampiona i govorio o onome što je nasledio na "Old Trafordu" i onome što će ostaviti svom nasledinu na klupi slavnog kluba

Junajted je na svom terenu poražen od Sevilje 2:1 i na taj način se oprostio od ovosezonske Lige šampiona. Navijači "crvenih đavola" su očekivali mnogo više, ali...

- Znam šta su navijači i znam da imaju pravo na mišljenje i reakcije, ali u fudbalu postoji nešto što se zove nasleđe. Pokušaću da prevedem sa mog portugalskog na engleski koji mi je nešto lošiji, pojam 'fudbalskog nasleđa', a to je stanje kluba i tima koji menadžer nasledi od predhodnika. To je nešto kao poslednja titula Mančester junajteda u Ligi šampiona, što se nije događalo često u istoriji ovog kluba, a poslednji put je viđeno ovde 2008. godine - počeo je Murnjo izlaganje pred novinarima.

- Znam da me mnogi ne vole, da ih ima puno, svestan sam da sam mnogima upropastio živote za sve ove godine osvajajući trofeje pa stalno govore: 'evo ga ovaj, opet je osvojio nešto'. Deset meseci nisam ništa osvojio, toliko je prošlo od moje poslednje titule, pobedio sam u međuvremenu Liverpul i Čelsi, pa izgubio od Sevilje i izgleda da je došlo vreme da ti hejteri konačno budu srećni. Naučio sam tokom svog formiranja ličnosti kroz religiju da budem srećan ako su i drugi srećni, tako da sam u ovom trenutku stvarno srećan - istakao je Portugalac.


On je objasnio da je srećan što radi u velikom klubu, i da to vidi kao izazov.

- Život je lep, a ja imam sjajan posao. Juče sam upoznao novu osobu koja radi u klubu, u drugačijoj oblasti. Ta osoba je došla iz drugog kluba, a ja sam je pitao 'zašto si odlučio da radiš ovde'. Rekao mi je jer je 'u drugom klubu uradio odličan posao, a znam da ispred sebe imam veliki posao, tako da je to za mene izazov'. Rekao sam dobro, moja odluka je bila slična - objasnio je Murinjo i nastavio:

U svakom zidu su vrata, svaki zid su vrata. Neću da bežim, nestanem, plačem, jer sam čuo nekoliko negodovanjaŽoze Murinjo, menadžer Junajteda

- Mogao sam da budem u drugoj ligi, gde je titula 'u džepu', gde je osvojena pre nego što se lopta šutne. Ali nisam tamo, ostaću ovde. Nećete mi promeniti karakter. Ne znam da li znate, ali postoji izreka: U svakom zidu su vrata, svaki zid su vrata. Neću da bežim, nestanem, plačem, jer sam čuo nekoliko negodovanja. Neću da nestanem trkom u tunel, biću prvi koji će da izađe iz njega na sledećoj utakmici - istakao je menadžer Mančester junajteda.

On je potom povukao paralelu sa Mančester sitije, koji je na pragu osvajanja nove titule u Premijer ligi.

- U poslednjih sedam godina Sitijeva najlošija pozicija je bila četvrto mesto. Bili su šampioni dva puta, a možda i tri, jer to mogu da učine za nekoliko nedelja. Dva puta su bili drugi, to je nasleđe. Znate li šta je još nasleđe? Otamendi, De Brujne, Fernanrinjo, David Silva, Sterling, Aguero su investicije iz prošlosti, ne iz poslednje dve godine. Pogledajte ko je sve napustio Junajted prošle sezone, vidite gde igraju, ako igraju, to je fudbalsko nasleđe. Kada budem napuštao Mančester, novi menadžer će zateći Lukakua, Matića i De Heu, naći će igrače sa drugačijim mentalitetom, kvalitetom, znanjem... - poručio je Portugalac.

Na kraju je zaključio da ima odličnu komunikaciju sa rukovodstvom kluba.

- Dobra stvar za mene je što sam na istoj talasnoj dužini sa vlasnicima, sa direktorima Vudvardom i Arnoldom, razumemo se, slažemo oko svega, čak i investicija, svesni onoga što imamo i šta nam treba. Znamo šta ćemo da radimo kad se sezona završi, razumemo se, tako da je život u klubu jako lep. Očekuje me uzbudljiv posao - zaključio je Murinjo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija