• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2018

22:35

(VIDEO) MAJMUNSKI KRICI RUSKIH NAVIJAČA! Pogba na udaru rasista, Rusi pod istragom!

Fudbal

(VIDEO) MAJMUNSKI KRICI RUSKIH NAVIJAČA! Pogba na udaru rasista, Rusi pod istragom!

Podeli vest

Tokom prijateljske utakmice između Rusije i Francuske (3:1) u Sankt Peterburgu čuli su se majmunski krici sa tribina upućeni tamnoputim fudbalerima "trikolora", zbog čega FIFA ispituje slučaj, a moguće je i pokretanje istrage 

Na udaru su najviše bili Pol Pogba i Ngolo Kante, a žalio se i Dembele koji je provociran majmunskim kricima sa tribina kada je izvodio korner, tvrde fotografi francuskih agencija. 

Iz FIFA je stigla reakcija povodom ovog slučaja.

FIFA prikuplja materijal sa različitih strana i potencijalne dokaze o navodnom incidentu o kojem su izvestili mediji i predstavnik organizacije FARE (Fudbal protiv rasizma u Evropi) koji je bio prisutan na utakmici - rečeno je iz Svetske fudbalske organizacije.

UEFA anti-diskriminatorna organizacija FARE uputila je brzo sugestiju Svetskoj fudbalskoj organizaciji

- Postoji dovoljno razloga da FIFA pokrene postupak - navodi se u saopštenju mreže FARE.

S obzirom na to da su se majmunski krici jasno čuli, samo je pitanje trenutka kada će FIFA pokrenuti postupak protiv organizatora utakmice i izreći kazne.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija