• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.04.2018

10:14

(VIDEO) REAL JE JEDNOM NOGOM U FINALU! Šampion Evrope osvojio Minhen!

Fudbal

(VIDEO) REAL JE JEDNOM NOGOM U FINALU! Šampion Evrope osvojio Minhen!

Podeli vest

Jednom nogom Real Madrid je u finalu Lige šampiona! Aktuelni prvak Evrope je posle preokreta savladao Bajern u Minhenu i sa lepom prednošću čeka revanš na svom terenu - 2:1

Bajern je nadigrao Real, bio je bolji tim tokom gotovo svih 90 minuta, ali nije mu to mnogo vredelo, jer su Španci postigli gol više i nose kućama veliku zalihu za revanš.

Muka za Bajern nije samo rezultat, već i povrede dvojice prvotimaca, Arjana Robena i Žeroma Boatenga, koji su još u prvom poluvremenu morali da izađu iz igre i teško da će biti spremni za revanš.

Ali i pored toga sve je bilo sjajno za Nemce do finiša prvog poluvremena. Bek Džošua Kimih je u 28. minutu doveo Bajern u vođstvo od 1:0.

Bio je prvak Nemačke bolji na terenu, stvarao je šanse, kontrolisao igru i onda mu se desio hladan tuš! Pravo niotkud Real je došao do izjednačenja udarcem Marsela.

U drugom poluvremenu Bajern je bio po igri još ubedljiviji. Samo Riberi je imao tri velike šanse, koje je Navas odbranio.

I kako to obično biva, stigla je kazna. Katastrofalni Rafinja je napravio kardinalnu grešku, izgubio je loptu na centru, usledila je kontra Madriđana i mat u dva poteza preko Asensija - 2:1.

Kolosalnu šansu propustio je Levandovski pet minuta pre kraja da makar donese izjednačenje Bajernu, tako da Bavarce čeka pakleno težak zadatak sledeće nedelje u Madridu.

BAJERN - REAL MADRID 1:2 (1:1)

Strelac: Kimih u 28. minutu za Bajern, a Marselo u 44. i Asensio u 57. za Real.

Stadion: "Alijanc arena". Sudija: Bjern Kujpers (Holandija).

BAJERN: Ulrih, Kimih, Humels, Boateng (od 34. Šule), Rafinja, Havi Martinez (od 75. Toliso), Miler, Rodrigez, Roben (od 8. Tijago), Riberi, Levandovski.

REAL MADRID: Navas, Karvahal (od 66. Benzema), Ramos, Varan, Marselo, Kazemiro (od 83. Kovačić), Kros, Modrić, Isko (od 46. Asensio), Lukas, Ronaldo.

TOK MEČA:

Kraj.

88'. ZICEEERRRR! Kakvu je priliku promašio Robert Levandovski za izjendačenje!

85'. Brani se Real sa osmoricom igrača ispred svog gola! Bajern kruži oko zone, nema kuda da prođe... 

76'. VELIKA šansa za Benzemu! Ponovo je Bajern namestio šansu rivalu, ovog puta Levandovski, napadač Reala je izašao ispred Ulriha, doduše dosta iskosa i pogodio ga u nogu.

69'. Treći put Riberi protiv Navasa, a golman Madriđana dobija i treću rundu!

67'. NEMA GOLA, nema ni penala za Bajern! Tomas Miler je bio u velikoj prilici, ali se na dva metra od gola sudario sa Levandovskim!

63'. I ponovo duel Riberija i Navasa i još jednom golman Real je pobednik!

59'. BRANI Navas! Veliku šansu imao je Riberi, a golman Reala je sačuvao mrežu.

57. GOL! Vodi Real! Asensio je iz kontre kaznio neverovatnu grešku Rafinje - 2:1.

51'. Prava majstorija Riberija na petoparcu, neverovatno je kuda je provukao loptu do peterca, a tamo je Ramos ispred Milera ispucao daleko od gola.

46'. Izmena i u Realu, izašao je Isko, a ušao Marko Asensio.

Reuters

Kraj prvog poluvremena

45'. ZICEEERRR! Levandovski je sa šest-sedam metara tukao glavom i pogodio pravo u Navasa!

44'. GOL! Pravo niotkuda Real je izjednačio! Marselo je na ivici šesnaesterca dočekao loptu i raspalio kao iz topa u sam ćošak - 1:1.

42'. MNOGO sreće za Real! Miler je tukao sa 12-13 metara, izblokirao ga je Ramos u poslednjem trenutku!

41'. KAKVA PRILIKA za Bajern! Korner, Levandovski je glavom prebacio loptu na drugu stativu, na nju je natrčao Humels i šutirao preko prečke!

- Podatak koji hrabri navijače Bajerna: njihov tim nikada nije izgubio kada je Kimih postigao gol! Bavarci su u tim slučajevima dobili 10 mečeva, a dva puta su remizirali.

38'. Pršti na terenu, a sa tribina pritisak na sudiju što nije pokazao karton Karvahalu zbog prekršaja...

34'. ŠANSAAA! Stopostotna prilika za Riberija, koji je izlazio sam na golmana, ali mu je lopta u poslednjem trenutku pobegla!

34'. Novi udarac za Bajern! Povredio se i Žerom Boateng, mora Niklas Šule umesto njega na teren!

28'. GOL! Džošua Kimih je podigao "Alijanc arenu" na noge! Sjajna akcija Rodrigeza i Kimiha, koji je bio iskosa u kontri, svi su očekivali pas u sredinu pred gol, a on je šutirao pravo u gol i iznenadio Navasa - 1:0.

23'. Najbolja prilika do sada! Ukazala se desnom beku Reala Karvahalu, koji je utrčao u šesnaesterac, opalio po lopti, ali je Ulrih bio dobro postavljen i odbranio.

19'. Šut Rafinje sa skoro 30 metara, pravo u golmana Reala Navasa.

17'. Isko je vukao kontru Reala, došao do šesnaesterca, nameštao se na udarac, šutirao i - pogodio Humelsa.

12'. Oprezna igra obe ekipe u uvodnom delu utakmice.

8'. Problem za Bajern! Roben se povredio, mora da izađe iz igre, umesto njega na terenu je Tijago Alkantara.

Reuters

4'. Traži Riberi penal zbog igranja rukom, ali je lopta pogodila Karvahala u rame.

1'. ODMAH ŠANSA! U 26. sekundi greška odbrane Reala, Levandovski je dobio loptu, ali je bio previše iskosa u odnosu na gol, probao je da centrira na drugu stativu, gde Miler nije uspeo da lepo zahvati loptu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija