• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2018

13:16

(VIDEO/FOTO) RONALDO UKROTIO "LAVOVE"! Portugalac tukao Maroko i postavio novi rekord!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) RONALDO UKROTIO "LAVOVE"! Portugalac tukao Maroko i postavio novi rekord!

Podeli vest

Fudbaleri Portugalije u prvom meču drugog kola B grupe savladali su rezultatom 1:0 nacionalni tim Maroka i nadomak su plasmana u drugi krug takmičenja Svetskog prvenstva

Jedini pogodak za Portugalce i to u petom minutu utakmice postigao je Kristijano Ronaldo. Marokanci su dali sve od sebe tokom drugih 45 minuta da dođu do poravnanja rezultata, ali su sve promašili, pa nije bio promene rezultata. Inače, bio je ovo Ronaldov 85. gol za reprezentciju i postao je Evropljanin sa najviše golova za nacionalni tim.

Portugalci nakon ovog meča imaju pobedu i remi, četiri boda i lideri su u B grupi, dok je Maroko bez bodova, a u drugoj utakmici ove grupe igraju Španija i Iran.

Kristijano Ronaldo je pogotkom glavom načeo Marokance u petom minutu utakmice. Ali i pored furioznog starta Portugalaca ovim rezultatom okončano je prvo poluvreme.
Mogli su doduše i ubedljivije da vode šampioni Evrope. Ali, as Reala je traljavo šutirao iz slobodnjaka sa oko 18 metara, a Guedeš je prokockao priliku da loptu koju mu je Ronaldo poslao sprovede u mrežu. Marakanci nisu odustajali, sporadično su pretili, ali nije bilo promene rezultata.

Marokanci su početkom drugog dela krenuli na sve ili ništa. Belanda je za samo 60 sekudi imao dve odlične prilike, ali je na golu Portugalaca briljirao golman Rui Patrisijo. Nastavili su "lavovi" da opsedaju gol rivala, ali su promašili svaku izglednu priliku, pa promene rezultata nije bilo.

Portugalija u narednom kolu igra sa Iranom, a Maroko čeka Španiju.

PORTUGALIJA - MAROKO 1:0 (1:0)

Strelac: Ronaldo u 4. minutu.

Stadion: Lužnjiki Moskva. Sudija: Mark Gajger (SAD)

PORTUGALIJA: Rui Patrisio, Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro, Vilijam Karvaljo, Žoao Mario (od 70. B. Fernandeš) , Mutinjo (od 88. Adrijen Silva), Bernardo Silva (od 59. Želson), Guedeš, Ronaldo.

MAROKO: El Kađui, Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi, El Ahmadi  (od 85. Fažr), Busufa, Amrabat, Belanda (od 75. Karsela), Zijeh, Butaib (od 70. El Kabi).

UŽIVO

Drugo poluvreme

Kraj!

90'. Igraće se još 5 minuta.

90'. Korner za Maroko posle udarca Zijeha. Fonte je klizećim startom otkloniom opasnost po svoj gol.

84'. Faul Benatije na ivici kaznenog prostora. Ronaldo je šutirao, ali je živi zid izblokirao njegov šut.

83'. Marokanci svim silama pokušavaju da matiraju Ruia Patrisija, ali Portugalci su odlično brane, čak i Ronaldo pripomaže svojoj defanzivnoj liniji.

79'. Pokušaj Benatije glavom nakon slobodnog udarca, ali neprecizno je to bilo. Ostaje 1:0 za Portugalce. 

68'. Zijeh je pokušao da uhvati nespremnog Ruia Patrisija, ali ide ta lopta prkeo gola. Nema opasnosto po gol Portugalaca.

64'. Posle centaršuta Amrabata lopta je pogodila u rame Guedeša. Sudija Gajger kaže da nije penal. Nije želeo ni snimak da pogleda. 

56'. Umalo 1:1. Opet prilika za Belandu. Posle slobodnog udarca je pokušao šutirao glavom, ali Rui Patrisijo fantastično brani danas.

55'. Vezni fudbaler Moroka Belanda pokušao je šutem sa 16 metara da savlada Patrisija, koji je bio sigarn na golu. 

52'. Velika prilika za Portugaliju! Brzo su Portugalci izveli slobodni udarac s centra, Žoao Mario je poslao loptu na peterac za Guedeša koji je traljavo udario. Ipak, stigla je do Ronalda, ali je on posalo na tribine. 

Reuters

Prvo poluvreme

47'. Belanda je ubacio loptu glavom u peterac, ali do nje nije stigao Benatija, i odlazi pored gola. Propala je izgledna šansa Marikanaca za izjednačenje.

39'. Ronaldo je sjajno uposlio Guedeša, koji je morao mnogo bolje da reaguje, jer lopta završava u naručju golmana Maroka El Kađuija. Umalo 2:0 za Portugalce.

31'.Ronaldo je pokušao iz slobodnjaka sa 18 metara, ali loše izveden slobodan udarac,  tuče u živi zid. 

27'. Amrabat prolazi  Gereira, došlo je do međusobnog povlačenja,  pre nego što je pao na ulasku u šesnaesterac. Marokanci su tražili penal, ali sudija Gajger nije smatrao da je potrebno da pokaže na belu tačku.

- Ronaldu je ovo bio 85. gol za reprezentaciju i tako je postao Evropljanin s najviše golova za nacionalni tim. 

AP PHOTO

19'. Prete Marokanci, sada i Dirar u šansi, ali mu je pobegla lopta.

18'. Dobar pokušaj Zijeha, ali  u je izblokiran šut.

12'. Benatija je sada pripretio s druge strane posle kornera, Rui Patrisio je jedva zaustavio ovaj pokušaj glavom defanzivca Maroka.

9'. Ponovo je dobru priliku imao Kristijano. Ovoga puta  je lopta otišla tik pored stative.

4'.GOL! Vode Portugalci 1:0, Ronaldo je strelac. Ostao je sam na ivici peterca i bez ikakvih problema glavom zakucao loptu pod prečku. Ovo je njegov četvrti pogodak na Mundijalu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija