• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

23.06.2018

15:20

INFORMER U RUSIJI: Selektor Krstajić: Sudiju Briha bih POSLAO U HAG! NAMERNO NAS JE OŠTETIO!

Fudbal

INFORMER U RUSIJI: Selektor Krstajić: Sudiju Briha bih POSLAO U HAG! NAMERNO NAS JE OŠTETIO!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je dan posle poraza od Švajcarske da bi sudiju Feliksa Briha poslao u Hag, da mu se tamo sudi, jer je namerno oštetio "orlove" 

Krstajić je preuzeo na sebe odgovornost za poraz od "sajdžija", ali je poručio da se tim ne predaje i da svi veruju da je moguća pobeda nad Brazilom u poslednjem kolu, koja bi odvela Srbiju u osminu finala Mundijala.

UŽIVO: 

Kraj!

O izjavi Luke Milivojevića, koji je kritikovao što je ekipa jurnula u napad u poslednjim minutima.

KRSTAJIĆ: Ništa tu nema sporno, sad smo imali sastanak i pričali smo. Moja odluka je bila da napadnemo u poslednjih 10 minuta. To smo ranije stručni štab i ja odlučili.

Da li će FIFA dozvoliti da Srbija napravi takvo čudo?

KRSTAJIĆ: Očekujem da će FIFA da se zapita i da neće dozvoliti posle svega isti scenario.

Pitanje je bilo da li će biti izmena u timu za meč sa Brazilom.

KRSTAJIĆ: Biće promena u timu. Zato što moramo da se prilagodimo Brazilu. Analizirali smo, znamo kako Brazil igra. Imaju perfektne igrače, ali i mane. Kostarika je to uočila. Zašto ne bi i Srbija. Agresivno koncentrisano, zašto da ne napravimo čudo?

Stojković je rekao da je plakao posle utakmice, a ostali?

KRSTAJIĆ: Nikom nije bilo svejedno. Nije ni danas. Nije lako, ali nema predaje. Za pet dana idemo na pobedu protiv Brazila. 

Na pitanje koji bi karton dao Feliksu Brihu...

KRSTAJIĆ: Poslao bih ga u Hag, ne bih mu dao karton! Da mu tamo sude tamo kao što su nama sudili! Tri igrača iz sredine terena su dobila kartone. Dobro ste upućeni u stvari. Činjenica je da nije slučajno i da je postojala namera!

Suđenje Feliksa Briha...

KRSTAJIĆ: Suđenje je tema, kao u Srbiji i kao u celom svetu. Ne možemo da tražimo alibi. Ja sam najodgovorniji za rezultat. Jeste, prišao mi je Brih, ali samo se diplomatski obratio. Više kurtoazno, nego zaista.

Na pitanje o slabijem izdanju Sergeja Milinković-Savića, selektor je rekao:

KRSTAJIĆ: Jeste bio slabiji, ali to su sad detalji, da li je trebalo da izađe on ili Kostić... Reagujemo u situacijiama kako se dogode.

Da li vam je sada žao što ste krenuli u napad u finišu?

KRSTAJIĆ: Nisam taj tip. Išli smo na pobedu, jer smo znali kakav je rasplet i da nam bod nije mnogo značio.

Kako psihički oporaviti ekipu za ovakav šok, pred meč sa Brazilom?

KRSTAJIĆ: Moramo da budemo iskreni jedni prema drugima i to nas čini jačima. Moramo i sad da budemo zajedno. Pričali smo i pojedinačno i zajedno. Sve da bismo napravili što bolji utisak protiv Brazila.

Naredno pitanje je bilo da li su se igrači sami povukli u drugom poluvremenu ili je takav bio dogovor.

Mogao sam da gledam sebe, da kažem dosta mi je bod, uzeo četiri boda iz dve utakmice, Srbija bi pričala da sam super. Ali nisam takav čovek. I zato sada kažem: Idemo da dobijemo Brazil!

KRSTAJIĆ: Znate šta se dešavalo poslednjih meseci. Da li je trebalo da budem selektor ili ne, da li sam iskusan ili ne... Mogao sam da gledam sebe, da kažem dosta mi je bod, uzeo četiri boda iz dve utakmice, Srbija bi pričala da sam super. Ali nisam takav čovek. I zato sada kažem: Idemo da dobijemo Brazil!

Potom su novinari pitali Krstajića za komentar suđenja i za pad u igri u drugom poluvremenu.

KRSTAJIĆ: Što se tiče prvog poluvremena, možemo da budemo zadovoljni. Dali smo gol, imali smo šanse, ali u 44. minutu smo propustili zicer. Hteli-ne hteli da budemo objektivni, prvo poluvreme je bilo dobro. Ne tražim alibi, nikog ne krivim od igrača ali u drugom smo imali neke loše faze, primili jeftine golove. Rizikovali smo u poslednjih pet minuta, pa hajde onaj drugi da razumem. Suđenje je isto uticalo na nas. Bez obzira kako sudija "svira", koncentracija mora da bude maksimalna, a mi smo dozvolili da primio jeftin gol. Ne krivim igrače, desilo se, kad je dobro tu sam, ali i kad je loše. Ja sam najodgovorniji za poraz.

Prvo pitanje je bilo o atmosferi u timu dan posle poraza.

KRSTAJIĆ: Atmosfera bi bila bolja da smo pobedili. Znaju momci šta nam je činiti. Predstojaća utakmica nam odlučuje sve. Igraćemo protiv velesile, ali moramo na pobedu. Moram da priznam da se malo spavalo sinoć.

KREĆEMO!

- Konferencija za novinare je trebalo da počne u 15 časova, ali će kasniti nekoliko minuta.

(FOTO) NEKAD HAG, DANAS VAR! Krstajić progovorio o sudijskoj krađi na SP!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svašta

pre 5 godina

Pa ovakvu neozbiljnu izjavo ne bi dalo dete od 10g a ne selektor.

Stranac

pre 5 godina

Pitam se samo sta je tu tebi od odgovora na nivou 10 godisnjeg deteta.. covek je odgovorio pravo profesionalno.. sta je trebao da jauce i krivi sve oko sebe.. jeste kriv ali sta je tu je.. najveci krivac je nesto van terena.. jer ako se zapita neko dali je normalno da nemac sudi svicarskoj, to je isto kao kad bi stavili da mazic sudi rusiji a ti se nikada nece desiti.. politika je cudo..

Vlah alija

pre 5 godina

Pa rekao je da neće o politici pa poćeo da poredi sudjenje ratnim zločincima sa utakmicom totalno neozbiljno stvarno se blamira

Rade

pre 5 godina

Naj losiji igraci i na prvom i na drugom mecu su bili Sergej Milinkovic Savic i F. Kostic a pored njih i Milivojevic. Srbija igra sa igracem manje kada je Sergej u ekipi ne mogu da verujem da se neki klubovi kao otimaju oko Sergeja on je prosecan i nije timski igrac, a Matic on igra sam za sebe njemu treba dati jedan fudbal da ponese kuci da se izigra, sve u svemu vrlo lose. Koje ocekivao nesto bolje prevario se tesko to smo mi Srbi, ali bez obzira na sve da su oni nama zivi i zdravi bice bolje sigurno naznam kada ali bice bolje. Zivela Srbija!!!

Radovan

pre 5 godina

Ovo je najbolji selektor dosad ! Igraci su takodje extra! Sudiju se nista i nepita mi sve ionako pobednici sinocne utakmice! Najbolji smo! Srbijo samo napred !

Rade

pre 5 godina

Moje komentare skoro nikada ne pustate! Sta imate protiv mene? Ha,ha,ha.ha....

Penzioner

pre 5 godina

Pa kud tamo, pa,opet bi bili mi krivi.... tamo nikog ne osudiše kao Srbe

Idite kući

pre 5 godina

Jednostavo se pomirite da ste loše igrali, Švajcarci su imali loptu 90%, a naši šetali, apatično zevali, nezainteresovani! Da se ne brukaju dalje i troše pare od siromašne Srbije, najbolje je da prekinu turneju i idu kući!!

stefan

pre 5 godina

Uopste nismo lose igrali vec je onaj, da ne kazem sta,ne bih da budem nepristojan,Brih,sudio protiv nas tako da te molim da ne pricas gluposti!!!!

daca

pre 5 godina

cela frka je izbila da se podsetimo oko sergeja milinkovica gospodina savica.sad vidimo da u ekipi sluzi samo da se od njega odbije lopta do protivnika...strasno

Miki 2

pre 5 godina

Sram ga bilo, cela zemlja se nada pobedi a on trazi opravdanje. Sudjenje je bilo za Svajcarsku, sta da ocekujemo ako znamo kako je sudio Maticu i Vidicu ali sta je radio FSS. Pored toga imali smo kvalitet da dobijemo sa 2 razlike. Selektor i odbrambeni igraci treba da objasne sta su to radili. U toku igre Tadic, je dolazio do selektora i ukazivao na neke probleme.

Miki 2

pre 5 godina

Ima li razloga da stitite bezoraznog trenera, pa ne prenosite komentare u kojima se iznosi istina.

Predrag

pre 5 godina

Sudija je najveca sramota svedskok prvenstva,ali i vi gospodine Krstajicu niste skupili snage da igrate ofanzivno i muski.Zato smo ispali

mirko

pre 5 godina

Namerno rade sve da Srbiju ponize, ali time vise sebe spustaju, dovoljno su o sebi rekli.

Jutro

pre 5 godina

Mozda ne u Hag...ali da ga osudi fudbalski savez ili podnese prijavu za sramno sudjenje.

Maksa

pre 5 godina

Velika nepravda. Ako im je takav uspeh sladak, eto im....

Nenica

pre 5 godina

Za izjavu ima mesta...ali za Hag bas i nema...lose smo igrali ali ne uz pomoc sudije...vec neaganzovanosti..

Gedža

pre 5 godina

E moj "selektore" moj??? Da si iole moralan ne bi se prihvatio tog mesta posle onakve smene trenera koji nas je odve na SP a gle čuda čiji si ti bio pomoćnik. Drugo - ni jednog momenta Muslina ne pominješ iako je njegova zasluga za plasman na SP posle 8 godina, ili je možda tvoja i Kokezina???. Treće - kriv ti sudija a nigde samokritike,lične odgovornosti i isključivo tvog diletatizma i igre i samovolje igrača. Ali praksa se nastavlja.što nekvalitetnije i što nesposobnije to poželjnije i perspektivnije.

Davor

pre 5 godina

Jako je bitno da naši fudbaleri uvek pokazuju na terenu da su tim.

Felix

pre 5 godina

Ivanović umesto da blokira i glavom ako treba okreće leđa i pada na teren a 3 igrača kampuju na 20m od odbrane kad treba da budu podrška odbrani.Sergej tuga.Ne znam zašto nisu uzeli bod ko garantuje šiptarima da će pobediti.Sudija Nemac sudi svajcarcima sve je tu jasno

Filip

pre 5 godina

Razočarani su našifudbaleri, selektor, i cela Srbija. Pokradeni smo, od strane onih koji treba da dele pravdu na terenu. I ne prvi put.

Predrag

pre 5 godina

Igrali smo fer i posteno, izgleda da to vise ne prolazi.

Nikolina S

pre 5 godina

Tako je Krstajicu,dokle ce nas vise maltretirati sudije?!

Maja Tejin

pre 5 godina

FIFA mora hitno da reaguje. Ovo nije licilo na fer sudjenje.

Felix

pre 5 godina

Pa ta fifa je namerno i stavila ovog briha da sudi ovako i da nas unište..AKO BOG DA POBEDICEMO BRAZIL KAO U MONTEVIDEU 1930

kornjacarade

pre 5 godina

tako je krstajiću i dete vidi da je bio čist penal

Tina

pre 5 godina

Bilo je sta je bilo!Sada gledamo napred i idemo svom snagom na Brazil!

Bilja

pre 5 godina

Svako ko je gledao fudbal je shvatio namere sudije!

kinez

pre 5 godina

JA SE PITAM DALI STE VI SRBI NORMALNI?PA VAS TRENER USPOREDJUJE SUDIU SA HAGOM.ISPADE DA JE JADNI SUDIJA NEGDJE POBIO 11SRBA TRENERA I REZERVU.

bole

pre 5 godina

Rezultat je kakav jeste, da smo mogli pobedili bi, a sramotu oko sudjenja i nereagovanje zbog vredjanja na nacionalnoj osnovi snosice FIFA

Biki

pre 5 godina

Mislim da bez obzira na zemlju, sudija je taj koji treba da bude profesionalac, sinoc to nije bio slucaj.

tina

pre 5 godina

Učinjena nam je strašna nepravda,zato ćemo na sledećoj u takmici trijumfovati kad proradi srpski inat.

Sanjica

pre 5 godina

Ovog sudiju bi trebali ostro kazniti!!!Sramota koliko nas je ostetio!

Bea

pre 5 godina

Apsolutno nepravedno su postupili prema nasoj reprezentaciji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija