• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2018

18:27

(FOTO) INFORMER U RUSIJI: POBEDIĆEMO AKO VERUJEMO DA MOŽEMO DA POBEDIMO! Evo šta su Krstajić i Kolarov rekli pred meč s Brazilom!

Fudbal

(FOTO) INFORMER U RUSIJI: POBEDIĆEMO AKO VERUJEMO DA MOŽEMO DA POBEDIMO! Evo šta su Krstajić i Kolarov rekli pred meč s Brazilom!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u sredu od 20 časova igra protiv Brazila utakmicu trećeg kola Svetskog prvenstva

Našoj selekciji pobeda garantuje prolaz u osminu finala Mundijala, ali su svi taboru našeg nacionalnog tima svesni da ih čeka možda i najteži mogući zadatak.

Informer

Na poslednjoj konferenciji pred duel sa Brazilcima govorili su selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov.

Obojica su obećali da će "orlovi" dati sve od sebe i pokušati da naprave čudo i izbace Brazil i plasiraju se u osminu finala Mundijala.

Na pitanje izveštača Informera Vladimira Tomkovića da je tradicija da na Mundijalu neko od velikih favorita takmičenje završi u grupi, da li to može da bude Brazil, Kolarov je uz osmeh odgovorio:

Čekamo Argentinu da vidimo šta će biti, pa u zavisnosti od toga, sve će biti jasnije.

Kapiten našeg nacionalnog tima je naglasio i da će duel protiv brazila za nejga biti meč karijere i da se takva utakmica igra samo jednom u karijeri.

Kolarov je takođe poručio da mnogo zavisi od psihološke pripreme i da će naša reprezentacija, ako veruje u pobedu, zaista i pobediti.

Peđa Milosavljevic Informer

UŽIVO:

Pitanje je postavio i Dejan Rambo Petković - Čestitam na plasmanu na SP, to je uspeh, mi kao nacija uvek tražimo više, upali smo u grupu smrti, uradili sve što se očekivalo... Da li je ovo finale za Srbiju?

Kolarov: Hvala ti Dejane, sve si lepo rekao, kakvi smo mi ustvari. Složio bih se u većini. Meni je sutra finale karijere. Tako ću prići utakmici. I mlađi znaju o čemu se radi, ceo svet prati SP, ali ova pozornica sutra se dešava jednom u karijeri. Kad počneš da igraš fudbal želiš da ga igraš s najboljima. Verujem da ćemo svi uživati.

Krstajić: Hvala ti Dejane na lepim rečima. Jedan si od retkih koji priznaju neke stvari. Ne treba jaka grupa da bude alibi, kao ni to što nas nije bilo osam godina na SP. Imamo odličan tim, sutra je dan gde možemo da izgbimo. Možemo da izgubimo utakmicu, ali to nije problem ako damo sve od sebe. Najgore bi bilo da u sutrašnjoj utakmici ne damo sve od sebe, jer se ovakve prilike retko kad ukažu.

Peđa Milosavljevic Informer

Pitanje za Kolarova je bilo o pritisku pred ovu utakmicu.

- Uvek je pitanje pritiska. Mi uve igramo sami protiv sebe, kad sebe ubediš u neke stvari onda sve možeš da uradiš. Biće fudbalski teško, ali bitna je psihološka priprema. Imaćemo pritisak i mi i oni, ali nisu to nove stvari. Psihologija će odlučiti meč. Ako uđemo s verom da možemo da pobedimo, psihički spremni, mi ćemo pobediti - istakao je Kolarov.

Pitanje za selektora da li je spremio neki motivacioni govor, poput onog koji je održao Veljko Paunović u finalu Mundijalita 2015?

- To svaki trener radi u svlačionici. Naše interne. Svako ima svoj stil rada - odgovorio je Krstajić.

Sergej je rekao da je Brazil favorit, ali da vidi u Brazilu igrače koji se teže brane.

Krstajić: To je izjava Sergeja. Naše mišljenje je drugačije. To su interne stvari. Poštujemo Brazil. Statitika sve govori. Nikad nismo niti ćemo potceniti Brazil.

Brazilski novinar je upitao Krstajića šta ga kao trenera brine kod Brazila?

- Hvala Titeu što je je pohvalio reprezentaciju, jer zaista imamo kvalitet. Braziil ima 23 vrhunska igraća, ko god da nastupi, to je isto. Svako može da reši utakmicu, ništa novo time nisam rekao. Nije da se plašim, ali tako stoje stvari - rekao je Krstajić.

Šta kaže instikt pred ovaj duel?

Kolarov: Iskreno i posle utakmice sa Švajcarskom znao sa da nam treba pobeda protiv Brazila. Već od sutradan verujem da možemo da pobedimo. Verujem, ubeđen sam da možemo, u klubu sam se vraćao iz mrtvih u nekoliko utakmica ove sezone, pa se nadam da ćemo uspeti to da ponovimo. Neka nas pobede ako su bolji.

Krstajić: Naš kvalitet su visoki igrači, to svi znaju, žeimo da koristkmo naše kvalitete. Bitno je svih 90 minuta da budemo disciplinovani i koncentrisani. Da ne primimo kao protiv Švajcarske.

Tradicija na svakom Svetskom prvenstvu je da neko od favorita zakaže i ispadne u grupnoj fazi.

Kolarov: Čekamo Argentinu da vidimo šta će biti, pa u zavisnosti od toga, sve će biti jasnije.

Peđa Milosavljevic Informer

Krstajić je upitan da prokomentariše kaznu FIFA.

- Ne bih to komentarisao, okrenuli smo se Brazilu.

Kolarov je saigrač sa Alisonom, golmanom Brazila, pa je govorio o njegovim vrlinama i manama.

- Treba da igramo kao tim, tako da dobijemo utakmicu. Daj bože da bude slobodnjak. Sigurno ću se oprobati. Alison je vrhunski golman, imam dosta samopouzdanja a verujem i u saigrače. Nama je biti ili ne biti, treba mi da nosimo pubiku

Ruski novinar je konstatovao da će cela Rusija biti uz Srbiju i pitao Krstajića i Kolarova da li osećaju to.

Krstajić: Osećamo se kao da Igramo u Srbiji. Ovo je naša bratska zemlja, to osećamo na svakom koraku. I vi novinari to ovde osećate. Neće izostati podrška, igrači su toga svesni. Uz podršu srpskih i ruskih navijača daćemo sve od sebe. Uz taktiku i disciplinu sve je moguće.

Kolarov: Sve se slažem sa selektorom.

Kolarov je potom govorio o direktom prtivniku Vilijanu, kao i tome što brazilci na svakom meču menjaju kapitena.

Igrao sam protiv Vilijana, vrhunski fudabler, ove godine igrao sezonu karijere. Nije Brazil samo Vilijan ili Nejmar, sve su to vrhunski pojedinci, a kad se sastave oni su vrhunski tim. Imaju izvanredan balans, sa tri zadnja vezna i sa Fernandinjom koji je njbolji zadji vezni. A ako njima tako odgovara sa kapitenima, onda ok - rekao je Kolarov.

Selektor Brazila Tite je već saopštio startnu postavu, pa su Krstajič i Kolarov odgovorili kako oni gledaju na to.

Kolarov: Ne znam, možda su nas malo potcenili. Opet, ne bih se time zavaravao, ozbiljna su ekipe, sve je to deo njihove taktike. Ako je tačno da je rekao prvih 11. Njima sutra igra i bod, ali videli ste da Iran sinoć promašio prolaz. Nadam se iskreno da su nas potcenili.

Krstajić: Ne treba da trošimo reči o njima, to je velesila. Opušteni su, takva je nacija, to treba poštovati. Poštujemo ih kao fudbalsku silu. Mi gledamo sebe, da se što bolje spremimo. Jedva čekamo da počne ta utakmica. Nećemo se predati, pa ćemo da vidimo posle 90 minuta kakav je rezultat


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam ga namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam ga namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija