• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

07.07.2018

14:16

(FOTO) HRVATI POTPUNO POLUDELI! Fudbalere i navijače pred Ruse lože pričama o RATU SA SRBIMA!

Fudbal

(FOTO) HRVATI POTPUNO POLUDELI! Fudbalere i navijače pred Ruse lože pričama o RATU SA SRBIMA!

Podeli vest

Hrvati su sve luđi kako odmiče Svetsko prvenstvo u fudbalu i pred meč četvrtfinala sa Rusijom, lože navijače i igrače tužnim pričama iz rata sa Srbima

Dan pre utakmice fudbaleri su dobili podršku novim podsećanjem na Oluju i dane kada su Srbi etnički očišćeni iz Krajine, a korak dalje napravio je Večernji list, koji je na dan meča napravio tekst o potresnim pričama Luke Modrića i Dejana Lovrena iz doba rata.

- Porodica Luke Modrića 1991. godine zatekla se na okupiranom području na kojem su razulareni pripadnici srpskih vojski, JNA i vojske “krajine”, počeli sprovoditi neviđen teror nad Hrvatima koji nisu uspeli da pobegnu. Nakon što su kod Maruna ubili šestoro staraca, četnici su 18. decembra 1991. ubili i starog Luku Modrića, dedu poznatog fudbalera, koji je za blagom otišao petstotinjak metara od kuće. U tom trenutku primetile su ga srpske patrole i bez ikakva razloga izrešetale rafalima.

Večernji list

Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog. Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izašli, odmah su im zapalili kuću – kazao je Stanko Modrić, bliski rođak porodice Modrić kojem su samo desetak metara od kuće u njihovim Modrićima četnici 8. marta 1992. ubili brata, iz zasede, predvečer - piše Večernji list.

U istom tekstu podgrejana je i slična srceparajuća priča Dejana Lovrena.

- Mogu samo da kažem da smo mi imali sreće. Moj je deda radio u Nemačkoj i imao je papire pa smo svi mogli da odemo kod njega. Da nismo, ne znam gde bismo završili. Ko zna, možda bismo moja porodica i ja danas bili pod zemljom. Eto, i to je moguće. Jedan od mojih najboljih prijatelja iz srednje škole, čiji je otac bio vojnik, jednoga je dana bio sav uplakan. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on mi je rekao kako mu je tog dana poginuo otac. To je lako mogao biti i moj otac - priča je Dejana Lovrena.

Nema šta, kvalitetno "loženje" pred meč sa Rusima... 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Uffff

pre 5 godina

I onda Djokovic izjavi da ce navijati za hrvate... Eeee moj mozgu...

Dmitar

pre 5 godina

Neznaju Ustaše drugačije nego samo kriviti Srbe za sve što se događalo u Ustaškoj Hrvatskoj jer na taj način žele da sakriju svoja nedela koja su počinili prema Srbima i ostalim narodima u lijepoj njihovoj.

ANDJELKO

pre 5 godina

Pricajte o Jasenovcu, dicite li se sa tim ? Recite ljudima u Rusiji koliko decjih zrtava postoji..

Vera

pre 5 godina

Znači nije dobro kad hrvati pričaju o velikosrpskim zločinima a dobro je kad ih Srbi preskaču pa pričaju o onim nacističkim u Jasenovcu i još za to optužujui hrvate samo da prikriju svoj genocid 90ih pa nismo u 91g pa ceo svet sve zna pa zato je i pored tolike srpske propagande Izrael eto potpisao ugovor sa hrvatima o VOJNOJ saradnji...nije više ni propaganda šta je nekada bila?

Branko

pre 5 godina

Vi Hvati ste jako pametni, ulazete novac u vojnu tehniku, a placate clanstvo u NATO da vas cuva, meni se cini da vas Ameri dobro sisaju!!!!!!????????

Kažu

pre 5 godina

Klint Istrvud tražio hrvatski dres posle čudesnih penala pa mu ga Kerum sredio da ga dobije!

PITANJE

pre 5 godina

Može li 5% Agrokora da Putin vrati hrvatima a da oni puste bratsku Rusiju da ide dalje u svojoj zemlji a?

Branko

pre 5 godina

A zasto bi, pa Putin ima 39 % dionica, a to znaci najveci dionicar u Agrokoru!!!!?????? KUPUJMO RUSKO, RUSKO JE NASE!!!???????

Milan

pre 5 godina

Laze i paralaze... A sto se tice utakmice dobice ustase sto i zasluzuju... Ruski tornado uz kazacok... PS. Govna su bili govna ostali...

Kraljevcanin

pre 5 godina

Ma razvaliće Vas rusi pa ćete se pušiti a vi pričajte sta hoćete....

Napred

pre 5 godina

Ja juče na htv2 gledao kako u Moskvi navijači i jedni i drugi piju zajedno...džaba

Hrvoje

pre 5 godina

Nije to nikakvo lozenje. To je istina a ne mitovi i bajke sto je vama u krvi. Da,uspjeli su u zivotu. Jedino sto znate jest lagati i sve proglasavati srpskim. Cudim se da i Modrica niste proglasili nasljednikom Nemanjica... cast ljudima poput Novaka. Jedino to mogu reci.

Dragojlo

pre 5 godina

Stanko Modric i Luka Modric cista srbska imena i prezimena a presli u katolicanstvo!!!

Vitez Beli

pre 5 godina

Pustite vi Hrvatsku reprezentaciju i okrenite se rep.Srbije koja je zahvaljujuci spletkama i uticaju politike tu gde jeste.

Branko

pre 5 godina

Zahvljujuci Njemackom sudcu kog su Siptari kupili da ne dosudi penal??????! Ako niste realni u zivotu budite makar u sportu, ako uopste imate obraza????????

Mili

pre 5 godina

Inače hrvati kažu, potpuno a Srbi kažu, načisto, tako da znate u buduće?

Dragan

pre 5 godina

E,stvarno...ko bi rekao.A Gospodin (borac za medijski prostor,bilo kakav)Milojko Pantić kaže:”gradjanska Srbija ce navijati za komšije” Pa neka ,ali ja “malogradjanin” neću .A ti Milojko Aj na doček....ti si gradjanska ULIZICA.

Branko

pre 5 godina

"Hajde sad Hrvati ( CRNOKOSULJASI-USTASE ) recite da vi niste bolestan narod"!!!?????????????????

Branko

pre 5 godina

Samo Hrvati i Siptari bodre svoje na taka v nacin kad su isti, ZLOCINCI!!!????????

Branko

pre 5 godina

Npva reklama za Agrokor: " KUPUJTE RUSKO, RUSKO JE NASE" !!!!??????

alexander

pre 5 godina

ZA KOGA ONO BESE NOWAK NAWIJA ?.. .. MISLIN NA ONOG STO ZIWI I PLACA POREZ U MONAKU.......A DEKLARISE SE KAO SRBIN...

Vlah alija

pre 5 godina

Pa i srbi su pisali dirljivu priću o kolarovu i nato bombardovanju jel ima kakve razlike i srbi i hrvati ista ste sorta

ZORA

pre 5 godina

Jadna nacija.Ispasce jos da su na prvenstvu da bi se svetili Srbima.Sto se Modica tice,predpostavljam da zna da svaka prica ima dve medalje.Jednu mu pricaju Hrvati veliki Srbo mrsci a mozda bi trebao cuti i drugu stranu.Kako oni Srbe zovu Cetnicima tako cu i ja reci zna se kako Ustase prekrajaju istoriju.

Doca

pre 5 godina

Oni jesu ludi jer im je u dnk usađena mržnja prema Srbima ali oni kidaju i igraju srcem za svoju zemlju za razliku od naših nabeđenih zvezda.

sone

pre 5 godina

Sto se mene tice moze i avion sa vama da se srusi pa neka vam posle Tomson drzi govor.

Mateo

pre 5 godina

Hvala Srbima zbog kojih je Modrić kao izbjeglica spavati u hotelu IŽ, i zbog kojih je odlučio postati najbolji na svijetu, i boriti se za našu zastavu. Sve ste nam to vi omogučili. Silom ste nas natjerali da ovoliko volimo ovu lijepu našu i da ginemo za nju. Na terenu ili na frontu, svejedno. Hvala vam.

Infokakica

pre 5 godina

Eto da nije informera ja bi bio u zabludi da se "ložim" zato što smo u četvrt finalu i idemo na polufinale. Al ope klik je klik i od toga se živi i naravno od idiota koji se lože na kilikbajt članke.

Dragan

pre 5 godina

Ja ne znam kad ćemo se vise prestati čuditi hrvatskim ispadima pa oni su takvi oduvek bili i biće jer to je jedna mala jadna izopačena i nebitna nacija puna mržnje i kompleksa i na njih ne treba uopšte obraćati pažnju oni su potpuno nebitni i nevažni

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija