• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.T.

17.07.2018

21:30

INFORMER SAZNAJE: KRSTAJIĆ OSTAJE SELEKTOR! "Orlovi" nastavljaju dalje sa istim trenerom

Fudbal

INFORMER SAZNAJE: KRSTAJIĆ OSTAJE SELEKTOR! "Orlovi" nastavljaju dalje sa istim trenerom

Podeli vest

Mladen Krstajić ostaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Informer

Nekadašnji reprezentativac potpisaće ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Mandat će mu automatski biti produžen do završetka EP ukoliko "orlovi" izbore plasman na završni turnir.

Kokeza zadovoljan

Krstajić je u načelu takav dogovor postigao sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom još kad je izabran za selektora. Ipak, obojica ostavili otvorenu opciju da posle Svetskog prvenstva razgovaraju i u zavisnosti od rezultata razmotre hoće li nastaviti saradnju. 

Kokeza i Krstajić bi narednih dana, prema našim saznanjima, trebalo da održe sastanak u društvu Sava Miloševića i Nenada Bjekovića, ali svi su za to da Srbija ne menja selektora.

Bjeković: Položio je ispit
starsport

Potpredsednik FSS Nenad Bjeković nema dilemu da bi Krstajić trebalo da ostane selektor i ako se uopšte bude diskutovalo o tome predložiće da "orlovi" ne menjaju šefa stručnog štaba.

- Malo su se slegli utisci sa SP, ali mislim isto što sam rekao posle utakmice s Brazilom. To je da bi Mladen Krstajić trebalo da ostane selektor jer se dobro pokazao. Što se mene tiče, položio je ispit u Rusiji, opravdao očekivanja, a malo sreće i jedna sudijska odluka delili su nas od boljeg rezultata. Moj glas ići će za to da Krstajić ostane selektor - kazao je Bjeković.

- Kokeza i Krstajić odlično su sarađivali sve vreme otkako je Mladen preuzeo reprezentaciju, prvo kao vršilac dužnosti, a potom i kao selektor. Predsednik Saveza nije imao zamerke kako je Krstajić vodio državni tim tokom Mundijala, a svima je žao što nije ostvaren bolji rezultat. Čak je selektor dobio podršku i za neočekivane promene u timu koje je napravio u poslednjoj utakmici SP protiv Brazila - kaže naš izvor blizak FSS.

Ostanak Krstajića značiće definitivno i promene u igračkom kadru reprezentacije. O tome se još ne priča naglas, ali sasvim je očekivano da su sa nacionalnim timom završili doskorašnji kapiten Branislav Ivanović i Duško Tošić, dok samovoljno u penziju odlazi desni bek Antonio Rukavina

Ubuduće verovatno neće biti pozivani ni igrači koji su otpali sa šireg spiska pred SP poput Nikole Maksimovića, Ivana Obradovića, Dušana Baste...

Promene u timu

Zato bi u narednim kvalifikacijama trebalo očekivati da Krstajić ponovo puno poverenje poveri kapitenu Aleksandru Kolarovu i njegovom zameniku Nemanji Matiću. Nema dileme da će njih dvojica ostati u nacionalnom timu iako su po završetku SP pričali kako o svemu moraju da razmisle. 

Selektor će nastaviti da podmlađuje nacionalni tim i da sve veću minutažu daje Nikoli Milenkoviću, Milošu Veljkoviću, Andriji Živkoviću, Marku Grujiću, Nemanji Radonjiću...

Jedan od predvodnika reprezentacije u narednim godinama trebalo bi da bude i Aleksandar Mitrović, koji s Krstajićem ima izuzetno blizak odnos.

- Voleo bih da Krstajić ostane selektor. Mi igrači imamo dobru hemiju sa selektorom. On ima strpljenje i stvorio je sjajnu atmosferu. Mlad je, evo značiće mu iskustvo sa Svetskog prvenstva, to je sigurno - zaključio je Mitrović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Avram

pre 5 godina

Dokazano da je smena bila greska,a ostanak znaci bez imalo casti I morala

Comi

pre 5 godina

Rajevca za trenera,a Dzajica za precednika fss inace nema uspeha I neka ovi izadju pred novinare da vide kakvu imaju podrsku

Đoko

pre 5 godina

Basta ima 33 godine,ali njemu bi to bila zadnja prilika da igra na SP i mislim da mu se trebala ukazati šansa.Uostalom,zvali su Rukavinu koji je cijelu sezonu rezerva u Viljarealu,dok Basta cijelu sezonu igra u jakom Laziu u prvom sastavu.Mislim da je on i bolji od Rukavine ma da nije loš ni Rukavina ali opet prije bih dao sansu Basti jer je cijelu sezonu bio u prvom sastavu u jakom Laziu

Nemanja

pre 5 godina

I za Ivana Obradovića,mislim da je on trebao biti pozvan prije Rodića,igra u Andarlehtu i ima 32 godine bila bi mu zadnja šansa,za Rodića ima još vremena i ja bi prije zvao Obradovića jel je bolji i ima više iskustva..Mislim svakako je svejedno nijedan ne bi ušo zbog Kolarova ali kod Baste je svakako drugačija stvar on bi igrao za razliku od Obradovića,ali džabe kad nijedan nije pozvan

Lajk za Thompson

pre 5 godina

Dok Hrvati slave i napreduju (krstajic u tome uziva i lajkuje Thompsonovo divljanje na trgu bana jelacica) ..... mi tonemo sve dublje u bezdan....

Aleksandar

pre 5 godina

Nema nama spasa cim se u FSS muva Bjekovic i kompanija... Tu mislim i na Dzajica,Kosanovica,Petkovica i sve tzv. strucnjake koji kada preuzmu reprezentaciju ili klub ne urade nista. Treba uvesti mlade ljude,slazem se da Krstajic treba da vodi reprezentaciju ali kada zasluzi. Covek nije vodio nijedan klub... Kako onda da ocekujemo rezultate,on ne zna kako da se postavi ,kako da promeni nacin igre, ne moze da se prilagodi promenama na terenu... Normalno je da Bjekovic,Milosevic i ostali ljudi stanu uz njega...

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija