• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2018

20:53

(VIDEO) RADNIČKI OSTAO BEZ ČUDA! Nišlije se časno oprostile od Evrope!

Fudbal

(VIDEO) RADNIČKI OSTAO BEZ ČUDA! Nišlije se časno oprostile od Evrope!

Podeli vest

Fudbaleri niškog Radničkog završili su ovosezonsku avanturu u Evropi, pošto ih je eliminisao Makabi iz Tel Aviva

Nišlije nisu uspele da kompletiraju "poker" srpskih klubova u 3. kolu evropskih takmičenja.

Crvena zvezda je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan i Spartak u Ligi Evrope, a Radnički je stao na drugom stepeniku.

Posle poraza od 2:0 u Izraelu, Radnički je na "Čairu" pred desetak hiljada navijača odigrao nerešeno - 2:2 protiv Makabija.

Gosti su poveli autogolom Radovana Pavkova u 33. minutu, da bi pet minuta kasnije Aliran Atar duplirao prednost svog tima.

Aleksandar Stanisavljević je u 44. minutu smanjio zaostatak, a onda u 58. svojim drugim golom doneo izjednačenje Nišlijama.

Pokušavali su izabranici Nenada Lalatovića da dođu makar do još jednog gola i pobede favorizovanog rivala, ali ekipa Vladimira Ivića se odbranila.

Donekle zahvaljujući i srpskom reprezentativnog golmanu Predragu Rajkoviću, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao. 

Makabi će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv jermenskog Pjunika.

RADNIČKI - MAKABI 2:2 (1:2)

Strelci: Stanisavljević u 44. i 58. - Pankov 33. (ag) i Atar u 38. minutu

Stadion: "Čair". Sudija: Radu Petresku (Rumunija).

RADNIČKI: Živković, Stanković, Pankov, Crnomarković, Aksentijević, Ranđelović, Mićić, Noma, Stanisavljević, Grbić, Haskić.

MAKABI: Rajković, Dasa, Tivi, Amador, Saborit, Miča, Perec, Golasa, Šoenfild, Atar, Kjartanson.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

85'. Pokušavaju domaći fudbaleri da dođu bar do pobedničkog gola, ali im ne uspeva. Makabi je usporio tempo.

74'. Umalo het-trik Stanisavljevića, ali je Rajković odlično intervenisao.

60'. Dobra akcija Nišlija, Rajković je intervenisao, nastavili su akciju igrači Radničkog, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.

58'. GOL! Radnički je izjednačio, strelac je ponovo Stanisavljević! Ranđelović je probio po levoj strani i uposlio Stanisavljevića, koji se ubacio iz drugog plana i preciznim udarcem doneo izjednačenje svom timu.

Prvo poluvreme:

45'. Rajković je sprečio izjednačenje! Ranđelović je centirao, Haskić zakačio loptu, a Rajković reflekson reakcijom sprečio pogodak.

44'. GOL! Radnički je smanjio na 2:1. Noma je oduzeo loptu na sredini terena, dodao do Stanisavljevića, a ovaj je sa 18 metara šutirao po zemlji i savladao Rajkovića.

38'. Šou Elinara Atara za 2:0. Napadač Makabija je prevario kompletnu odbranu Radničkog, a onda udarcem matirao Živkovića.

33'. Gol - vodi Makabi! Eliran Atar je bio pred golom Živkovića, tu oko njega bili su Pankov i Noma i upravo je ovaj prvi odradio najveći deo posla. Nespretna intervencija i lopta u golu domaćeg sastava za 0:1. 

25'. Odličan prodor Haskića po levoj strani, bacio je po "burek" protivničkog igrača, zavrnuo ka Grbiću, ali je ovaj loše šutirao sa sedam-osam metara.

18'. Kjartanson je imao veliku priliku, izašao je sam pred Živkovića, hteo je da "bocne" loptu i prebaci golmana Radničkog, ali ga je ovaj "pročitao" i odlično odbranio.

10'. Prva šansa za Nišlije! Lepo je Stanisavljević promešao odbranu Izraelaca, onda poslužio Haskića, a ovaj šutirao preko gola iz vrlo dobre pozicije, sa ivice šesnaesterca...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija