• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2018

10:14

TRANSFER VRTEŠKA: Čelsi obara rekord zbog golmana, Pogba između Junajteda i Barse!

Fudbal

TRANSFER VRTEŠKA: Čelsi obara rekord zbog golmana, Pogba između Junajteda i Barse!

Podeli vest

Do kraja prelaznog roka, pratićemo transfere, glasine, špekulacije o prelascima igrača u vodećim evropskim ligama

ČELSI: "Plavci" obaraju rekord zbog golmana! Španski i britanski mediji pišu da je Čelsi aktivirao otkupnu klauzulu u ugovoru golmana Atletik Bilbaa Kepe Arizabalage, koja iznosi 80 miliona evra! Ovo znači da je Tibo Kurtoa blizu Reala. Liverpul je ovog leta platio 75 miliona Romi za Alisona Bekera. 

MANČESTER JUNAJTED: Španski mediji tvrde da se Barselona dogovorila sa Polom Pogbom i da radi na ubeđivanju čelnika Mančester junajteda da pusti Francuza. Junajted je u ponedeljak odbio ponudu Katalonaca od 50 miliona evra plus Mina i Gomeš. To ih nije obeshrabrilo, nadaju se da će na kraju ubediti čelnike kluba sa "Old Traforda", a katalonski mediji čak tvrde da je pitanje trenutka kada će transfer biti povrđen. 

BARSELONA: Kolumbijac Džeri Mina nije  trenirao sa Barselonom, a engleski mediji su javili da je razlog potencijalni transfer u Mančester junajted.

TORINO: Srpski reprezentativac Adem Ljajić mogao bi da napusti Torino, prenose italijanski mediji. Trener Valter Macari ne računa na Ljajića i klub je spreman da ga proda samo čeka pravu ponudu. "Gazeta delo sport" trvdi da su za Ljajića zainteresovani klubovi iz Francuske, Rusije i Turske. 

ČELSI: Na "Stamford bridž" stiže Mateo Kovačić! Hrvatski reprezentativac je Realu je stavio do znanja da je nezadovoljan minutažom i da je spreman da pređe u neku novu sredinu, pošto od ponedeljka bojkotuje treninge. Po svemu sudeći su brzo našli rešenje. Kako mediji bruje stiže u Čelsi na pozajmicu. Promocija bi trebalo da bude u narednih nekoliko sati, saznaju Španci.

ČELSI: "Plavci" su spremni da ponude čak 100 miliona evra za čuvara mreže Atletiko Madrida, Jana Oblaka. Gotovo je izvesno da će najbolji golman Mundijala u Rusiji, Čelsijev Tibo Kurtoa koji jarko želi u Real, da napusti klub i pođe put Madrida. Oblak bi mogao da zavrpi na "Stamford bridžu" samo ukoliko Čelis plati otkupnu klauzulu za jedinicu "jorgandžija", koja iznosi nešto malo manje od 100 miliona evra.

JUVENTUS: Milan nema para za Sergeja Milinković Savića, pa je odustao od sna da dovede Srbina, ali ne i Juventus. "Stara dama" se uzda u moćnog agenta Žorža Mendeša, čoveka koji im je završio posao oko dolaska Kristijana Ronalda iz Reala, i njegove veze sa prvim čovekom Lacija Klaudiom Lotitom. Do sada je Lotito insistirao na transferu od najmanje 120 miliona, a Mendeš će pokušati da ga "smekša" kada se zatvori prelazni rok u Engleskoj za dva dana, odnosno kada Rimljanima ponestane opcija oko budućnosti Sergeja. Žele ga i Čelsi i Mančester junajted.

BARNLI: Nekadašnji engleski broj jedan Džo Hart stiže u Barnli. Kao otpadak Mančester sitija 31-godišnji Hart je prešao u Barnli za obeštećenje od četiri miliona evra. Čuvar mreže sa novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

FIORENTINA: Marko Pjaca je obukao dres Fiorentine,  a došao je na pozajmicu za 3 miliona evra. Klub iz Firence ima pravo otkupa na kraju sezone. Cena po kojoj ga Fiorentina može kupiti na kraju sezone jeste 22 miliona evra, ali nije to sve.  Juventus je ubacio u ugovor i cenu po kojoj u bilo kom trenutku može otkupiti Pjacu za 26 miliona evra.

DINAMO: Mladi štoper Dinama Filip Benković nije otputovao sa klubom u Astanu na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Razlog je najverovatnije senzacionalni transfer šampiona Hrvatske.

Prema informacijama zagrebačkih Sportskih novosti pregovori između Dinama i Lestera su u završnoj fazi, pa bi mladi štoper uskoro mogao da se preseli u Premijer ligu za 15 miliona evra. Bio bi to jedan od najvećih transfera u istoriji hrvatske lige, a najveći transfer igrača koji nije reprezentativac. Benković bi u Lester stigao kao zamena za reprezentativca Engleske Harija Margvajera.

INTER: Klub iz Milana odustao je od dovođenja Luke Modrića, pošto Madriđani nemaju nameru da ga puste. Neroazuri su se odmah okrenuli drugim opcijama. Pokušaće da pregovaraju sa Monakom oko Keite Baldea. Takođe, ponuđen im je fudbaler Mančester junajteda, Huan Mata.

ARSENAL: Ne odustaju "tobdžije" od asa Barselone Usmana Dembelea. U Londonu se nadaju da mogu da ga dovedu na jednogidišnje pozajmicu uz opciju kupovine na kraju sezone. Arsenal bi prvobitno platio 10 milioan evra,  a onda još 90 ukoliko Francuz bude imao zadovoljavajući učinak na terenu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20