• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.09.2018

18:45

TURCI OPET IZVISILI, PA KUKAJU NA UEFA: Mi nismo izgubili ništa, a vi našu stručnost i gostoprimstvo

Fudbal

TURCI OPET IZVISILI, PA KUKAJU NA UEFA: Mi nismo izgubili ništa, a vi našu stručnost i gostoprimstvo

Podeli vest

U Fudbalskom savezu Turske još nisu načisto zbog čega im četvrti put za redom UEFA nije dodelila organizaciju Evropskog prvenstva, već se odlučila da domaćin kontinentalnog šampiona 2024. godina bude Nemačka

Ministar sporta Turske Muharem Kasapoglu rekao je da je za žaljenje odluka Evropske fudbalske unije UEFA da izabere Nemačku za domaćina Evropskog prvenstva 2024. godine.

Izvršni komitet ove organizacije je nešto ranije u Nionu izabrao Nemačku za domaćina Evropskog prvenstva za nepunih šest godina.

- Uznemirujuće je za UEFA i za Evropsko prvenstvo 2024. godine što naša zemlja nije domaćin, uprkos svojoj snazi. Mi kao zemlja nismo izgubili ništa, Evropsko prvenstvo će izgubiti našu stručnost i naše gostoprimstvo - rekao je Kasapoglu.

Domaćin Evropskog prvenstva dobijen je tajnim glasanjem, Nemačka je dobila 12 glasova, Turska je dobila četiri, a jedan delegat je bio odsutan. Pravo glasa nisu imali predstavnici fudbalskih saveza Nemačke i Turske, a Kasapoglu je ocenio da je ta odluka jadna.

NEMAČKA POBEDILA TURSKU! UEFA odredila domaćina za šampionat 2024. godine

- Bila bi dobitna kombinacija da smo dobili mogućnost da organizujemo takmičenje na ovom području, u ovoj zemlji. Ali, naša zemlja nije izgubila ništa - dodao je on. 

Turska ni četvrti put nije dobila organizaciju Evropskog prvenstva, posle kandidatura 2008, 2012. i 2016. godine.

Nemačka i Turska su bile jedini kandidati, a po proceni od prošle nedelje, kandidatura Turske je bila rizična. 

UEFA je nedavno navela i da Turska nema akcioni plan poštovanja ljudskih prava. Nije poznato da li je taj kriterijum, koji je prvi put uveden u specifikaciju organizacije za Evropsko prvenstvo, uticao na izbor zemlje domaćina, zbog represivnog režima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija