• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2018

22:58

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Tadićev Ajaks odoleo Bajernu, Murinjo ostaje bez posla, Real pao u Moskvi!

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Tadićev Ajaks odoleo Bajernu, Murinjo ostaje bez posla, Real pao u Moskvi!

Podeli vest

U drugom kolu Lige šampiona, Real Madrid poražen je od CSKA u Moskvi 1:0, dok je Žoze Murinjo možda poslednji put vodio Mančester junajted, koji je odigrao samo 0:0 sa Valensijom, a Ajaks našeg Dušana Tadića odoleo je Bajernu u Minhenu - 1:1


U grupi G, Real Madrid nastavio je seriju loših rezultata. Madriđanima je ovo treći meč u nizu bez pobede u svim takmičenjima. CSKA je u Moskvi pobedio golom Vlašića posle 120 sekundi igre.

Real je u nastavku pretio, opsedao gol, Modrić, Kros, Kazemiro... imali su svoje prilike, u finišu su Rusi ostali i bez Akinfejeva, ali su minimalac sačuvali.

LIGA ŠAMPIONA

2. kolo

Utorak

E GRUPA
AEK Atina - Benfika 2:3 (0:2)
(Klonaridis 53, 64- Seferović 6, Grimaldo 15, Semedo 74)
Bajern - Ajaks 1:1 (1:1)
(Humels 4 - Mazraui 22)
TABELA: Ajaks 4, Bajern 4, Benfika 3, AEK 0.

F GRUPA
Hofenhajm - Mančester siti 1:2 (1:1)
(Belfodil 1 - Aguero 8, Silva 87)
Lion - Šahtjor 2:2 (0:1)
(Dembele 70, Duboa 72 - Moraes 44, 55)
TABELA: Lion 4, Mančester siti 3, Šahtjor 2, Hofenhajm 1.

G GRUPA
CSKA Moskva - Real Madrid 1:0 (1:0)
(Vlašić 2)
Roma - Plzen 5:0 (2:0)
(Džeko 3, 40, 90 Unde 64, Kvajvert 73)
TABELA: CSKA 4, Roma 3, Real 3, Plzenj 1.

H GRUPA
Juventus - Jang bojs 3:0 (2:0)
(Dibala 3, 34, 69)
Mančester junajted - Valensija 0:0
TABELA: Juventus 6, Mančester junajted 4, Valensija 1, Jang bojs 0.
 


U drugom meču iste grupe Roma je deklasiraala Viktoriju Plzenj sa 5:0. Džeko je meč završio sa het-trikom, prvi gol postigao je nakon asistencije Kolarova, a potom ga je uposlio Under, koji se sam u drugom poluvremenu upisao u strelce. Mladi Klajvert povećao je prednost na 4:0, a petarda je pukla posle novog pogotka Džeka.

U H grupi Mančester junajted i Valensija odigrali su meč bez pobednika i golova 0:0. Junajted drma ozbiljna kriza, vezao je remi i dva poraza u svim takmičenjima, Žoze Murinjo je na ratnoj nozi sa Pogbom, pa se uveliko spekuliše da će ostati bez posla. Meč sa Valensijom mogao je da bude slamka spasa, ali nije, "đavoli" su ostali bez celog plena, a tokom narednih dana videćemo i da li Murinjo bez posla. 

U  meču E grupe, Bajern i Ajaks odigrali su 1:1. Bavarci su poveli posle samo četiri minuta igre. Roben je pronašao Humelsa a ovaj zatresao mržu gostiju za 1:0. Nije dugo trajalo zadovoljstvo Nemaca, raspoloženje im je pokvario Dušan Tadić koji je prograo Mazrauija za 1:1. Nastavio je Tadić da muči Bavarce, imali su gosti nekoliko sjajnih prilika do kraja utakmice, ali je Manuel Nojer briljirao na golu pa nije bilo promene rezultata.

U srpskom okršaju u Atini Benfika je savladala AEK rezultatom 3:2. Benfika je vodila 2:0, potom u finišu prvog dela meča ostala sa igračem manje, što je AEK znao da kazni.  Portugalci u čijim redovima je Fejsa igrao od prvog minuta već posle 15 minuta igre imali su dva gola prednosti. Prvo je pogodio Seferović, a prednost je duplirao Grimaldo. Međutim, Dijaz je morao van terena zbog dva žuta kartona. To je naplatio u nastavku Viktor Klonaridis, koji je sa dva gola za desetak minuta poravnao rezultat na 2:2. Na kraju su se Portugalci ipak radovali zahvaljujući Semedu, koji je samo desetak minuta ranije ušao sa klupe.

Uroš Ćosić je ušao u igru u 68. minutu, dok je Andrija Živković pobedu svog tima posmatrao sa klupe.

Lion je u prvom kolu u F grupi pobedio Siti a potom na svom terenu bio nadomak poraza od Šahtjora, ali je ipak izbegao poraz - 2:2.  Sjajno veče imao je Moraes, koji je bio dvostruki strelac. Međutim, francuski tim uspeo je da se vrati u meč u drugom poluvremenu. Prvo je Dembele pogodio u 70,  a dva minuta kasnije Duboa je vratio Lion iz minusa.

 

Foto: Reuters

 

Tok mečeva

Drugo poluvreme

 

90'. GOL! Džeko je fantastičnu partiju kompletirao het-trikom  za 5:0 protiv Viktorije.

75'. Lukaku je imao šansu da obraduje navijače Junajteda, ali njegov šut zaustavio je golman Valensije.

74'. GOL! Benfika opet vodi - 3:2. Nisu Portugalci potonuli pošto su izgubili dva gola prednosti. Semedo vraća vođstvo svom timu.

73'. GOL! Roma sada ima "poker", goste je totalno dotukao mladi Klajvert, koji je bio na pravom mestu i odlično reagovao na odbijenu loptu  - 4:0.

72'. GOL! Izjednačenje u Lionu! za samo dva minuta Francuzi se vraćaju iz debelog minusa. Gol je postigao Duboa.

70'. GOL! Budi se Lion, Dembele je smanjio zaostatak za Šahtjorom na 2:1.

64. GOL! AEK za samo desetak minuta dolazi do izjednačenja. Viktor Klonaridis opet je bio strelac za Grke - 2:2.

 

64'. GOL! Roma rešava pitanje pobednika protiv Plzenja. Under se nakon asistencije upisuje i u strelce. Vučica vodi 3:0.

53'. GOL! AEK je smanjio protiv Benfike na 2:1. Klonaridis je strelac. Portugalci su ostali sa igračem manje jer je Dijaz dobio drugi žuti karton, a domaćin je to vrlo brzo kaznio u drugom delu utakmice.

55'. GOL! Moraes duplira prednost Šahtjora protiv Liona prelepim pogotkom - 2:0. 

46'. Dušan Tadić je promešao odbranu Bajerna, poslao loptu do Tagljafika, ali Nojer je obranio ovaj udarac. Srpski reprezentativac briljira protiv Bavaraca.

Foto: Reuters

 

Prvo poluvreme

44'. GOL! Šahtjor je u Lionu stigao do prednosti protiv domaćina. Moraes je nastavio golgetresku seriju.

40'. GOL! Roma ima 2:0! Džeko je ostao sam, video je to Under, na vreme mu poslo loptu i "vučica" ima ubedljivu prednost tokom prvog dela utakmice.

 

28'. Imao je sada CSKA mnogo sreće, Kazemiro je imao zicer eli je pogodio stativu.

22'.GOL! Ajaks je izjednačio protiv Bajerna - 1:1. Tadić je proigrao Mazrauija koji vraća svoj tim u igru.

15'. GOL! Benfika u Atini povećava na 2:0. rezultat je duplirao Grimaldo.

 

6'. GOL! Benfika ima prednost, Seferović je doneo vođstvo protiv AEK-a.

4'. GOL! Humels je doneo prednost Bajernu protiv Ajaksa - 1:0.  Humelsa je proigrao Roben pa mu nije bilo teško da donese prednost svojoj ekipi.

3'. GOL! Vodi Roma protiv Plzenja 1:0, Džeko je ekspresno matirao goste u Rimu. Aleksandar Kolarov asistirao je reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

2'. GOL! CSKA vodi protiv Reala 1:0. Vlašić je šokirao Madriđane u Moskvi.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija