• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.T.

18.10.2018

21:11 >> 21:18

LUDILO MOZGA, UEFA TVRDI DA SU RUMUNI RASISTI ZBOG "KOSOVO JE SRBIJA"! Naši prijatelji ispaštaju zato što nam pružaju podršku!

Fudbal

LUDILO MOZGA, UEFA TVRDI DA SU RUMUNI RASISTI ZBOG "KOSOVO JE SRBIJA"! Naši prijatelji ispaštaju zato što nam pružaju podršku!

Podeli vest

UEFA nastavlja da teroriše Srbiju i srpske prijatelje! Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rumunije zato što su naše komšije prošle subote na utakmici Lige nacija u Bukureštu skandirale u više navrata "Kosovo je Srbija"


"Nacionalna arena" bila je puna, pa je u jednom momentu gotovo 50.000 ljudi skandiralo da je Kosovo deo Srbije, a u više situacija su grupice najvatrenijih rumunskih navijača zajedno sa malobrojnim pristalicama Srbije takođe skandirale poznatu parolu.

Već kažnjavani 

Usledila je skandalozna reakcija UEFA, koja za to vreme toleriše i sramotno blago kažnjava Hrvate za ustaške i fašističke ispade.

"UEFA je protiv Rumunije pokrenula postupak zbog, kako je navedeno, rasističkih ispada i ksenofobije njenih navijača. U daljem tekstu navodi se da su rasistički ispadi skandiranje 'Kosovo je Srbija', parole na račun migranata, koje su uporedili sa teroristima, ali i povici protiv komšija Mađara. Bilo je i paljenja baklji, bacanja dimnih bombi, ali disciplinci UEFA najviše su se pozabavili snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama na kojima se jasno vidi i čuje da Rumuni skandiraju "Kosovo je Srbija". Odluka o eventualnoj kazni biće doneta 25. oktobra", prenose brojne svetske agencije.

Ustašama samo packe
 

Navijači zagrebačkog Dinama su u utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona nedavno usred Švajcarske, na meču sa Jang bojsom, slavili ustaše, fašiste, Adolfa Hitlera i vešanje Srba. Potom su pre dve nedelje usred Brisela na meču Lige Evrope protiv Anderlehta mlatarali zvaničnom zastavom Nezavisne Države Hrvatske sa slovom "U".

Za sve to UEFA ih je maltene nagradila, jer je njihov klub umesto drastične dobio samo simboličnu kaznu. Za sramotu u Švajcarskoj Hrvati su kažnjeni novčano sa 39.000 evra, a posle skandala u Belgiji zatvorena im je jedna tribina za sledeću utakmicu u Ligi Evrope i određeno im je da plate globu od 63.000 evra.


Inače, na utakmici Rumunije i Srbije u Bukureštu bio je zatvoren deo tribine, koji broji 1.000 sedišta, kao kazna jer su rumunski navijači i na utakmici odigranoj u septembru u Beogradu takođe skandirali da je Kosovo srpsko.

Ne pamti se da je ikada UEFA vršila takav teror nad nekom zemljom i svima koji je podržavaju kao što to sad čini protiv Srbije i njenih prijatelja. Dok Kosovo još nije priznato od strane Ujedinjenih nacija, UEFA kažnjava šakom i kapom svakog ko se usudi da poviče da je to srpska teritorija. S druge strane, slični i mnogo gori ispadi drugih navijača se tolerišu ili kažnjavaju simbolično (pogledajte tekstove u okvirima).

Vekovni prijatelji

Rumuni su u junu 2015. već bili sankcionisani sa 10.000 evra zbog skandiranja da je "Kosovo srce Srbije". Takođe, 2011. rumunski savez morao je da plaća kaznu jer su navijači tokom utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine imali zastavu sa likom Ratka Mladića.

Srbi su, inače, kao i svaki put pre toga, dočekani u Bukureštu i prošle nedelje bratski na svakom koraku. Poznato je od davnina da naše komšije imaju izreku da "Rumunija ima samo dva prijatelja, i to Crno more na istoku i Srbiju na zapadu". Posle meča u Bukureštu jedan domaći navijač sve je oduševio parolom "Rumun ima tri brata: šumu, Dunav i Srbiju".

"KOSOVO JE SRBIJA" SE ORILO BUKUREŠTOM! Rumunski navijači jasno uz Srbe!

(VIDEO) SRBIJA PROMAŠILA POBEDU! Ni penal nije pomogao "orlovima" da uzmu bodove u Rumuniji


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija