• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2018

14:17

ENGLEZI SE OBRUŠILI NA MATIĆA! Nemanja jedini nije nosio čuveni cvet maka!

Fudbal

ENGLEZI SE OBRUŠILI NA MATIĆA! Nemanja jedini nije nosio čuveni cvet maka!

Podeli vest

Nemanja Matić jedini na utakmici Bornmut - Mančester junajted (1:2) u subotu nije na grudima imao cvet maka, kojim se svake godine u Premijer ligi tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima u Prvom svetskom ratu


Praznik je 11. novembra i zovu ga i Dan sećanja na vojnike britanskih oružanih snaga stradalih u Prvom svetsku ratu. U Premijer ligi obeleževaju time što za dres prišiju cvet maka, simbol palih vojnika. Matić u subotu u redovima Junajteda jedini nije imao čuveni “poppy“ na grudima.

Na Matićevom dresu je vidljivo da je i na njemu bio cvet maka, ali je to mesto ostalo prazno uz jasan obris štampe da je tu nekada bio cvet, koji je strgnut sa grudi. To je naravno izazavalo brojne reakcije na ostrvu. Engleski navijači digli su buku, kao i mediji na Ostrvu povodom ovog pitanja i spekulišu zašto Matić jedini nije imao cvet maka na svom dresu.

Foto: AP/Photo

Nemanja Matić prošle sezone nosio je cvet maka na dresu

Iz kluba stigla potvrda da iz “privatnih razloga“ u subutu nije želeo to da uradi. Spekuliše se da je to učinio zbog bombardovanja Srbije 1999. godine. Srpski reprezentativac se nije izjašnjavao pa sve ostaje na spekulacijama, a znamo kakvi su Englezi, nije im potrebno mnogo da smisle sočnu priču.

Matić je ranije nosio cvet maka na dresu kada se obeležavao Dan sećanja, a isto je bilo i dok je nosio dres Čelsija.

Irac Džejms Meklin, koji je odrastao u Deriju u Severnoj Irskoj, nikad nije ni nosio cvet maka na dresu. Odluku je obrazlagao ulogom britanske vojske tokom oružanih sukoba u Severnoj Irskoj. U Deriju su tokom "Krvave nedelje" 1972. godine britanski vojnici ustrelili 28 nevinih osoba tokom mirnih protesta, 14 ih je poginulo. Meklinu su zviždali navijači suparničkih klubova, pa čak i njegovog tima, a na društvenim mrežama dobijao je i pretnje smrću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejo

pre 5 godina

Svaka ti cast Maticu moju punu podrsku imas ,tako treba da se postuje Srbija a sto se tice Engleza oni nikad nisu voljeli Srbiju ni Srpski narod tako im treba i vratit ako te ne budu Maticu voljeli posle ovoga odigraj sto najbolje mozes u Junajted pa ako stigne neka ponuda iz Spanije podji tamo bolje ce ti biti

AS

pre 5 godina

BRAVO CARE. ISPRAVNA ODLUKA. ONI NAM NISU PRIJATELJI, SAMO SE PRETVARAJU. PORED TAKVIH PRIJATELJA NAMA NEPRIJATELJI NISU POTREBNI. ZATO BRAVO JOŠ JEDNOM.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija