• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

09.11.2018

15:39

DONET ZAKON PROTIV HULIGANA! Zatvor za navijače koji nose fantomke, PALE BAKLJE I TUKU SE NA UTAKMICAMA!

Fudbal

DONET ZAKON PROTIV HULIGANA! Zatvor za navijače koji nose fantomke, PALE BAKLJE I TUKU SE NA UTAKMICAMA!

Podeli vest

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koji treba da podignu stepen bezbednosti na njima

Klubovi će sada morati da dostave policiji ime, prezime i JMBG svakog navijača koji kupi ulaznicu, a jedan navijač može da kupi najviše četiri karte.

Obaveza organizatora, po novom Zakonu je da ulaze otvori najkasnije dva sata pre početka pripredbe povećanog rizika, odnosno sat vremena kod ostalih priredbi.

Kaznu od milion do dva miliona dinara ubuduće će plaćati sportski savez, društvo ili organizacija koji ne osiguraju bezbedno održavanje utakmice ili ne angažuju redarsku službu.

Pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama smatra se naročito pokušaj unošenja ili unošenje u sportski objekat ili isticanje obeležja kojima se vređaju nacionalna, rasna, verska ili druga osećanja ili se na drugi način izaziva mržnja ili netrpeljivost koja može da dovede do fizičkog sukoba

Isto će se tretirati i posedovanje pirotheničkih sredstava i predmeta koji mogu da ugroze bezbednost, kao i maskranje lica radi prikrivanja identiteta u slučaju vršenja nasilja bilo kog oblika.

Zatvor od 30 do 60 dana, odnosno novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara, čeka one koji fizički napadnu učesnike utakmice, uništavaju imovinu, unose pirotehnička sredstva, alkohol ili predmete kojima mogu naneti drugima povrede, skrivaju identitet šalovima, pale navijačke rekvizite...

Takođe, zabranjena je prodaja ili konzumiranje alkoholnih pića u sportskom objektu ili na udaljenosti od jednog kilometra od središnje tačke sportskog terena u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, a u ostalim mestima do 300 metara za vreme održavanja sportske priredbe (vazdušnom linijom).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko saraku

pre 5 godina

Hvala Bogu da je usvojen zakon. Sada mogu i sina da vodim na utakmice. Nadam se da ce da urodi plodom zakon i da se stane na put nasilju. Dosta vise.

Laki

pre 5 godina

opet sve spaljuju na kad je klubova. novčano ce kažnjavati organizatore utakmica, a organizatori i učesnici u neredima na tribinama i utakmicama i dalje će ostati bez kazne. u engleskoj je 3-5 godina zatvora. sudija na stadionu izriče odmah 3 godine a dalji proces moze samo da poveća kaznu.

Rade

pre 5 godina

Baš lepo, i to dočekasmo. Trebalo je još strožije, ali i ovo je nešto ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija