• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2018

16:54 >> 16:56

(VIDEO/FOTO) DA SE ZNA KO JE STARIJI BRAT, Srbija ponovo bolja od Crne Gore!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) DA SE ZNA KO JE STARIJI BRAT, Srbija ponovo bolja od Crne Gore!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije savladali su Crnu Goru rezultatom 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" u 5. kolu Lige nacija


"Orlovi" su i pre samo mesec dana bili bolji od sokolova u Podgorici (2:0), dok su u Beogradu slavili golovima Adema Ljajića i Aleksandra Mitrovića, dok je Stefan Mugoša bio strelac za Crnu Goru.

"Orlovi" su sada nadomak prve pozicije u grupu i plasmana u Ligu B i plaj-of, ima 11 bodova, a Crna Gora je ostala na 7. Ukoliko Rumuni ne pobede Litvaniju u meču koji se igra od 20.45, Srbija će i teoretski obezbediti plasman u viši rang i plej-of. 

Srbija je za samo dva minuta sa dva gola nokautirala Cnogorce, koji su se do 30. minuta odlično držali, mogli čak i da povedu ali je Rajković sprečio gol nakon šuta Mugoše.

Onda, je posle pola sata sevnula kontra Tadić je uposlio Ljajića a ovaj levicom doneo vođstvo Srbiji. Nisu stigli gosti  konsoliduju posle  primljenog gola pao je i drugi. Centrirao je Kolarov ovog puta, a Mitrović je podigao nogu i pogodio dalji ugao. Moglo je do kraja poluvremena da bude bar 3:0 ali je u 38. Mitrović promašio penal. Hteo je da izvede "panenku", loše je to odradio i poslao loptu preko gola.

Kazna za promašaje stigla je Srbiju tokom drugih 45 minuta igre. Prvo je Mugoši poništen gol zbog ofsajda koji nije postojao, ali je on još jednom zatresao mrežu. U 70. minutu vratio je nadu "sokolovima" da mogu bar do boda. Orlovi tokom drugog dela meča nisu ličili na sebe, sreća njihova pa Crnogorci nisu uspeli da kazne strašan pad u ekipi pulena Mladena Krstajića, pa nije bilo promene rezultata. 

 

SRBIJA - CRNA GORA 2:1 (2:0)

Strelci: Ljajić u 30. i Mitrović u 32. minutu - Migoša u 70. minutu

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Alberto Undijano Maljenko.

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Gaćinović (od 71. Lukić), Tadić, Ljajić, Mitrović (od 83. Mitrović).

CRNA GORA:  Petković, Marušić, Kopitović, Simić, Vešović, Šćekić (od 46. Boljević), Kosović, Jovović, Ivanić, Janković (od 81. Đorđević), Mugoša.

TOK MEČA:

 

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

85'. Još jedan zicer za goste. Posle kornera lopta je pala ispred Luke Đorđevića, ali se spetljao. Imala je Srbija sada sreće.

84'. Vladimir Jovović  je ciljao leve rašlje, ali Rajković sjajnom obranom zaustavio njegov udarac. 

83. Luka Jović je na terenu umesto Aleksandra Mitrovića.

82'. Đorđević menja Jankovića u ekipi Crne Gore.

78'. Kolarov je pokušao da uposli Mitrovića pred golom Crne Gore, ali Simić sa gol linije izbacuje loptu preko gola.

75'. Žuti karton za Marka Jankovića, nakon što je sapleo Sašu Lukića.

73. Sjajan prodor Jankovića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, opet je Rajković bio na mestu.

72'. Ozbiljan pad u igri našeg tima. Gosti umalo da izjednače rezultat. Šutirao je Ivanić sa deset metara, ali odbranio je Rajković.  

70'. GOOOL! Crna Gora je smanjila rezultat na 2:1! Stigla je "orlove" kazna za promašaje. Napadač  "sokolova" Stefan Mugoša je sa oko 15-ak metara matirao Rajkovića i vratio neizvesnost - 2:1.

66'. Snažan šut Ivanića, jedva je Rajković vrhovima prstiju prebacio loptu preko gola i sprečio pogodak.

64'. Dobra kontra Srbije, ali Maksimović je malo zakasnio i propala je prilika da se ozbiljnije zapreti Petkoviću.

63'. Prekombinovali su se Tadić i Mitrović, pa su Crnogorci stigli da se vrate u odbranu i odbrane.

59'. Dobar napad Crnogoraca, centaršut Jankovića, Mugoša je postigao gol, ali je sudija pokazao da je u nedozvoljenoj poziciji. Deluje da je sudija pogrešio.

58'. Prekršaj Kolarova na Boljevići i Crnogorci imaju šansu iz slobodnog udarca da ugroze Rajkovića na golu. 

57'. Šteta, Rukavni ne uspeva da pošalje bolji centaršut Mitroviću, moglo je ovo da bude opasnije po gol gostiju.

50'. Prva akcija Crne Gore u drugom delu, Ivanić je došao do šesnaesterca "orlova", a njegov pokušaj centaršuta izblokirao je Veljković.

48'. Kolarov je imao priliku, slobodan udarac na 18 metara od gola, doduše sa strane koja njemu ne odgovara, ali je dobro šutirao, lopta je završila tik pored stative.

- Izmena u crnogorskoj reprezentaciji, umesto Šćekića na teren je ušao Boljević.

 

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

45'. Petković je odličnom intervencijom sprečio Mitrovića da postigne svoj drugi gol i verovatno reši pitanje pobednika. 

45'. Ne staju "orlovi", Maksimović je iz teške situacije šutirao glavom i pogodio spoljni deo mreže.

38'. Promašaj! Mitrović šalje loptu preko gola sa bele tačke. Hteo je da izvede  "panenku" , ali je lopta završila preko prečke. Šteta, propuštena prilika da Srbija dotuče Crnu Goru. Ne da nam se sa penalima!

36'. Penal za Srbiju, Simić je zakačio Matića.

37'. Moglo je biti 3:0. Mitrović je pred golom Crne Gore video slobodnog Gaćinovića, koji je otišao malo suviše u stranu, dovoljno da Petković prvi dođe do lopte. 

32'. GOOOL! 2:0 za Srbiju! Odličan centaršut Kolarova, a Mitroviću nije bilo teško da pogodi dalji ugao i  udvostruči vođstvo Srbije.

30'. GOOOL! Srbija vodi golom Lajića! Sevnula je kontra Srbije, Tadić je s loptom spojio Ljajića, koji je levom nogom poslao loptu u mrežu.

25'. Mugoša je krenuo ka golu Srbije, ali sudija kaže da je u nedozvoljenoj poziciji. Imala je Srbija sada sreće.

22'. Žestok sudar Šćekića i Gaćinovića. Obojici se ukazuje lekarske pomoć.

19'. Brani Rajković! Propustili su naši šansu, na drugoj strani Ivanić je video Mugošu koji je odlično šutirao pored Veljkovića, ali Rajković  još boljom intervencijom sprečio vođstvo protivnika.

16'. Pogrešio je Maksimović, Janković je jurnuo ka golu Srbije, ali hladnokrvni Veljković otklanja opasnost pred svojim golom. 

15'. Tadić, Ljajić i Gaćinović pokušavaju da odigraju s Mitrovićem, ali se za sada Crnogorci  organizovano brane.

13'. Lopta za Mitrovića, koji je bio između dvojice igrača Crne Gore, pa Petković bez drame dolazi do lopte.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

10'. "Orlovi" za sada bolji, agresivniji, imaju naši inicijativu od prvog minuta, igra se uglavnom na polovini Crne Gore.

7'. Dijagonala Kolarova za Tadića, koji je uspeo da prihvati loptu,ali dobranili su se gosti. 

5'. Stefan Mugoša je dobio žuti karton, posle žestokog starta na Dušanu Tadiću.

2'. Jovović je na drugoj strani umakao čuvarima, stigao da šutira sa oko 25 metara, ali ne onako kako je on želeo, pa je prilika za "sokolove" propala.

1'. Kolarov je pokušao samo što je utakmica počela, hteo je da iznenadi goste sa distance, ali je lopta završila pored gola. 

1. Utakmica je počela, prvi napad imaju fudbaleri Srbije.

 

- Aplauzi navijača za himnu Crne Gore "Oj svijetla majska zoro". Doduše, na početku je bilo nekoliko zvižduka, ali oni su brzo utihnuli.

 

Fantastična slika sa tribina - navijači Srbije i Crne Gore zajedno bodre svoje reprezentacije. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Foto: Starsportphoto

 

- Fudbaleri "sokolova" se zagrevaju na terenu stadiona "Rajko Mitić", a tribine i dalje prazne, iako je do početak utakmice istalo još samo 35 minuta. Malo je verovatno da će biti više od 10.000 navijača. Trenutno je na stadionu oko 2.00 navijača.

- Sada je već na tribinama stadiona oko 1000 navijača Crne Gore. Burno su pozdravili fudbalere koji su išali na teren.

- Crna Gora ale, hoćemo pobedu - skandiraju navijači Crne Gore.

Foto: Starsportphoto

 - Prazna "Marakana" 70 minuta pre početak utakmice. Verovatno će i vremenske prilike uticati na posetu. U Beogradu jeste sunčano, ali izuzetno hladno.  

- "Orlovi" će ponovo igrati u formaciji sa jednim klasičnim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem. Krstajić je u petak najavio moguće promene, navijači su oečkivali i Luku Jovića od prvog minuta. Međutim, on se tokom sedmice požalio na bolove u leđima i pubičnoj kosti, a u petak veče je bio i na specijalističkim pregledima.  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selektor Ljubiša Tumbaković izabrao je startnu postavu za utakmicu protiv Srbije. #HrabriSokoli

A post shared by Fudbalski savez Crne Gore (@fscg_official) on Nov 17, 2018 at 4:46am PST

 

 

 

 

 

Ovako je Crna Gora na zvaničnom Instagram profilu najavila meč sa Srbijom.

 

 

 

"Orlovi" spremni za novi okršaj sa "sokolovima"!

 

 

 

Reprezentativac Crne Gore Marko Vešović poručuje da su "sokolovi" spremni da uzvrate posle poraza u Podgorici. 

 Podbacili smo, a i mislim da smo previše respektovali rivala. Bili smo u nekom grču, strahu... Sada smo spremni i motivisani da budemo bolji, a moramo da budemo realni i kažemo da i od protivnika zavisi kako ćemo igrati - kazao je Vešović.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Ništa bolja situacija što se zdravstvenog stranja tiče nije ni u Srbiji. Mladin Krstajić ne može da računa na pomoć Sergeja Milinković-Savića, Marka Dmitrovića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

- Crna Gora je desetkovana pred borbu sa Srbijom za prvo mestio u grupi. Ljubiša Tumbaković ne može da računa na Savića, Jovetića, Vukčevića, Tomaševića, Stojkovića, a povređen je Bećiraj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
steva

pre 5 godina

Sramata je bre da Crna Gora bez 4-5 igraca iz prve postave ovako nadigra Srbiju u drugom poluvremenu . Ponisten im je i regularan gol . Veljkovic i Milenkovic losi . Opet smo promasili penal .Jel vreme da Krstajic ode , jer ovo bre nije ni nasta licilo u drugom poluvremenu .

Slinavko

pre 5 godina

Ovaj Mitrovic samo brise nos,ili pljuje,grozno deluje ko smrkava ovca.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija