• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

22.11.2018

10:21

NOVO LUDILO U FSS: KOKEZA HOĆE DA SMENI KRSTAJIĆA! Piksi prvi kandidat, pominje se i Milojević!

Fudbal

NOVO LUDILO U FSS: KOKEZA HOĆE DA SMENI KRSTAJIĆA! Piksi prvi kandidat, pominje se i Milojević!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza planira da smeni selektora Mladena Krstajića, a prvi pik za njegovog naslednika je Dragan Stojković Piksi, saznaje Informer

Krstajić i Kokeza već neko vreme nisu u najboljim odnosima, sve češće imaju suprotstavljena mišljenja i zbog toga im je otežana saradnja.

Krstajić je u utorak na konferenciji za medije posle pobede nad Litvanijom (4:1) i osvajanja prvog mesta u grupi u Ligi nacija otkrio da je nezadovoljan odnosom sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije.

Nije sam birao

Selektor je rekao da u FSS ni sami ne znaju šta žele, da li da podmlade reprezentaciju ili da ostvare dobar rezultat, a na kraju su od njega tražili i jedno i drugo. On je dodao da nije siguran hoće li već u martu, kad počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, biti i dalje na mestu šefa stručnog štaba "orlova" i da mu je protekla godina bila najteža u sportskoj karijeri.

Informer saznaje da je Krstajić "pukao" zbog sve češćih neslaganja sa Kokezom i da je već razmišljao o tome da podnese ostavku.

Bjeković: Ne znam o čemu razmišlja Krstajić

Foto: starsport

Potpredsednik FSS Nenad Bjeković juče je u razgovoru za naš list sipao pohvale na Krstajićev i račun srpskih reprezentativaca. On nije želeo da govori o nezadovoljstvu selektora.
- Nisam ispratio šta je sve Krle pričao. Ne verujem da je kritikovao rukovodstvo FSS, već celokupnu srpsku javnost. Hoće li podneti ostavku? Ja to ne mogu da znam. Nisam u njegovoj glavi, ne mogu da znam o čemu razmišlja, ali verujem da se to neće dogoditi. Pokazali smo da imamo tim koji je sposoban da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo - objasnio je Bjeković.

- Bilo je neslaganja u vezi s pozivanjem ili nepozivanjem pojedinih igrača u reprezentaciju. Nisu baš svi igrači koji su dobili šansu u Ligi nacija bili baš Krstajićeva želja, ali je odlučio da nekim fudbalerima pruži šansu mimo svoje volje. S druge strane, rukovodstvo FSS i stručni štab imaju različite poglede na situaciju sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji odbijaju da igraju za Srbiju dok ne bude smenjen selektor. Krstajić je čekao da se završi Liga nacija, mada je i ranije planirao da ispriča sve čime je nezadovoljan - kaže naš izvor.

Šef stručnog štaba "orlova" juče je za Informer rekao da još nije doneo nikakvu odluku.

- Potrebno mi je još nekoliko dana da se odmorim, pa ćemo posle toga razgovarati o svemu - poručio je Krstajić.

Za razgovor nije bio raspoložen ni Slaviša Kokeza. On, doduše, ni prilikom smene Slavoljuba Muslina nijednog trenutka nije otvoreno rekao da planira promenu na klupi, ali je kritikovao selektora. Muslin je, baš kao i sad Krstajić, imao rezultate, bio prvi u kvalifikacionoj grupi, ali ga to nije spaslo otkaza.

Piksi prvi kandidat

Kokeza je posle meča sa Litvanijom uputio kritike i na Krstajićev račun, a nije štedeo ekipu ni posle trijumfa nad Crnom Gorom.

- Mogu da kažem kao navijač da je bolje kad Srbija igra s dvojicom napadača. Da li su to Mitrović i Prijović u tandemu ili neko treći, preostaje nam da vidimo šta će selektor da odluči. Uostalom, Prijović je protiv Litvanije bio izvanredan, upisao je gol i asistenciju. Istakao se ponašanjem u vremenu kad je bio malo zapostavljen, ne dobijajući minutažu, ćutao je i vredno radio. Sve u svemu, prvo poluvreme je bilo dosta slabo, ispod svakog očekivanja... Mislim da je to veliki problem - kazao je Kokeza.

Za prvog kandidata za novog selektora ponovo važi - Dragan Stojković Piksi, saznaje Informer. Predsednik FSS iskoristio je dolazak proslavljenog fudbalera u Srbiju da opet pokuša da ga nagovori da preuzme "orlove" i krene s njima u novi ciklus kvalifikacija za EP. Pogodnost je što je Piksi imao veoma lošu sezonu na klupi kineskog Gvangžu RiF i jedva se spasao ispadanja, ali je otežavajuća okolnost što ima još tri godine ugovora na osam miliona dolara po sezoni.

Šuška se takođe i da bi Kokeza, ako ga Piksi još jednom odbije, mogao da proba da angažuje trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića. Prošle sezone je, prema nezvaničnim informacijama, upravo na Kokezino insistiranje Milojević bio dobitnik Zlatne lopte FSS za trenera godine. Ipak, teško je očekivati da bi Milojević u ovom trenutku napustio "Marakanu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milorad Culibrk

pre 5 godina

Uopste se ne razimem u fudbal Ono sto kao totalni laik mogu da primetim to je da je na SP u Rusiji i sada u kvalifikacijama 90 % vremena nasa reprezentacija u voljnom, smisaonom i strucnom ( osnovni elementi igre kao sto su prijem lopte, preciznost dodavanj i sut ) odavala utisak drugorazredne ekipe. Kada bi imali srce odbojkasica, kvalitet Novaka i strucni rad koji se neguje u kosarkaskoj i odbojkaskoj reprezentaciji GDE BI NAM BIO KRAJ. Ovako...

Dejan

pre 5 godina

Ko je Kokeza u fudbalskom svetu, sta je on postigao i cime se do sada pokazao osim u sukobu interesa. Krsrajic je velicina i kao fudbaler i Kao Covek a pokazuje se i kao dobar trener. Ostavite Krstajica promenite Kokezu.

Nebojsa

pre 5 godina

Imas ti tvoje grobare od Djukica, Stanojevica, Jokanovica, Tumbankovica itd mani se Milojevica , nece nikud iz C.Zvezde .Sto tice Piksija on ima ugovor u Kini i to veoma dobar i to otpada , a i on nece da se vraca u srpski fudbal .

kondor

pre 5 godina

stvarno mislis da je Koks grobar?! paahahahaha

bubasvaba

pre 5 godina

EL to koza postavlja trenera po sistemu ko mu da vise ili po rezultatima ???? Pod HUTNO RASPUSTITI FSS I IZABRATI NOVE LJUDE POD HHIITTNNOOO

Ziko pop

pre 5 godina

Kada su mogli da smene Muslina, koji je profesor za Krstajica, zasto ne bi i Krstajic bio smenjen.Bez dana trenerskog posla pa pravo na celo reprezentacije Srbije malo je mnogo.Milojevic,Piksi,Jokanovic garant su za bolju igru i uspesniju reprezentaciju.

steva

pre 5 godina

Da , ako je Muslin otisao zbog Sergeja ( a nije samo zbog toga) i Krstajic treba da ode zbog Milivojevica i Nastasica (a ni on nece otici samo zbog njih dvojice) . Ne samo njih dvojica vec svaki drugi trener bi morao da bude smenjen ako zbog licnih razloga ne poziva odredjene fudbalere u reprezentaciju . Krstajic i njegovi saradnici su se cak sluzili ozbiljnim lazima da opravdali izostavljanje Milivojevica i Nastasica ...zato OTKAZ .

long_beard

pre 5 godina

Најбоље је да Кокеза постане селектор. Човек зна!

slavisa

pre 5 godina

Jokanović, dokazan u najačoj fudbalskoj ligi

Zoran

pre 5 godina

Ovo vodi u anarhiju,pa sta sad kako koji igrac nije zadovoljan menja se selektor.Smesno

straja

pre 5 godina

Bez obzira na rezultate reprezentacija igra SLABO,neorganizovano i zastarelo.....znaci treba naci NOVOG trenera...a to nije ni Piksi,pa ni Milojevic...mozda i nema trenara medju srpskim strucnjacima koji odgovori vrlo komplikovanog ,prakticno neostvarljivom zahtevu Kokeze a i cele nacije...da Srbija bude svetski ili bar evropski PRVAK....."obucaru ne dalje od cipela!!!!"

Rastko

pre 5 godina

Mafija radi svoje pojedinac se u nicemu ne pita !

Red Devils85

pre 5 godina

Sklonite tog bosanskog balvana,pojma nema.Igra mu Gacinovic,nula a Radonjic klupa,Nastasic i Milivojevic fale zbog ovog panja.Mitrovic dobar ali ko smrkava ovca ,slinavko samo sline brise i pljulje,bljak.Luka Jovic decko razbija u bundesligi prvi strelac i ova bosanska mazga ga i ne pusta ili na par minuta ga ubaci.Covek veze nema,Muslin je doktir za njega.Svaka utakmica nov sastav,smesno.

Mimac

pre 5 godina

Pa videlo se iz aviona da nije njegov spisak igrača, a ipak bolji je od njegovog spiska. Treba imati u glavi mnogo da bi bio selektor a Krstajić to nema! Koje gluposti je pokušavao i koje igraće gurao u ekipu da ne poveruješ. Uigravao je zadnju liniju na SP i to protiv Brazila!!!! Krstajiću idi i spasi Srpski fudbal molim te !

Akrobata

pre 5 godina

FSS je orginalna verzija filma "Let iznad kukavicijeg gnezda"

nenad

pre 5 godina

Tragikomika... kokeza, sta je to, lik iz crtanih filmova...

kiza

pre 5 godina

Ni jedan ni drugi nisu ni za onu stvar. Sve poltron do poltrona

Deda Miloje

pre 5 godina

Covek koji je ukaljao obraz, treba da bude smenjen.

Coa

pre 5 godina

-Nisu baš svi igrači koji su dobili šansu u Ligi nacija bili baš Krstajićeva želja, ali je odlučio da nekim fudbalerima pruži šansu mimo svoje volje. -"kaže Bjeković"..Čovek je rekao sve.Koji je to"Selektor?-gde mu menadžeri sastavljaju tim a (Kokeza-Pekar) ofanzivnu taktiku sa dva napadača?? Ovi su za Diznilend. Krstajić je prodao Muslina i sam sebe zakopao.Što se tiče FSS i Kokeze,posle smene Muslina ko njega više shvata ozbiljno? Ko je lud da dodje na mesto selektora da se blamira i da mu sutra zavale kosku prvom prilikom kao Muslinu?pa niko... I taj Kokeza i FSS je direktni krivac za ono u rusiji.Sad mu kao smeta Krstajić koji nema pojma a posaljes coveka koji nikada nije bio trener i postavis čoveka da vodi Srbiju na SP.. Idi bre u ludnicu..

miki011

pre 5 godina

Piksi prvo mora dа objаsni odаkle dug od 20 milionа evrа nаkon njegovog odlаskа iz zvezde 2007. godine, аko se znа dа je preuzeo klub sа 5 milionа evrа dugа! Tаkođe dа objаsni kаko je moguće dа dug nа krаju njegovog mаndаtа bude toliki, аko se znа dа je u tom periodu prodаo igrаče u vrednosti od 40 milionа evrа!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija