• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

28.11.2018

07:00

ĐURIĆU, VRATI SE, NEĆEMO TI NIŠTA! Trener Dinama posle skandala: Nemojte da me razvlačite po novinama!

Fudbal

ĐURIĆU, VRATI SE, NEĆEMO TI NIŠTA! Trener Dinama posle skandala: Nemojte da me razvlačite po novinama!

Podeli vest

Golmanu Urošu Đuriću (24) nisam pretio i nisam mislio bukvalno da ću mu završiti karijeru, poručuje vršilac dužnosti trenera Dinama iz Vranja Radmilo Jovanović (68) za Informer


On apeluje na čuvara mreže da se vrati u klub, budući da ima još tri godine ugovora, i tvrdi da se Đuriću ništa loše neće dogoditi.

Krivci i igrači

Jovanović kaže da je njegova skandalozna izjava izrečena odmah posle ubedljivog poraza od Partizana u Humskoj (6:0), kako će krivcu za poraz "završiti karijeru", pogrešno protumačena! Đurića su, kako je otkrio u razgovoru za Informer, ljudi iz Dinama optužili da je prodao utakmicu jer je prvi gol na meču primio kroz ruke i noge posle centaršuta Danila Pantića. Kad je pritom čuo i Jovanovićeve izjave kako će čelnici Vranjanaca krivcu za poraz "završiti karijeru", onda je rešio da se ne vraća u Dinamo, već da ode u rodni Sopot.


Golman čeka razgovor s Reckom

Golman Dinama iz Vranja Uroš Đurić još je u Beogradu i nije se vratio u Vranje. Kako saznajemo, on u prestonici Srbije čeka razgovor s predsednikom kluba i suspendovanim trenerom Vranjanaca Draganom Antićem zvanim Recka. Tek posle razgovora biće poznata sudbina superligaškog golmana. Antić, koji je pod petnaestomesečnom suspenzijom zbog neodmerenih izjava, juče se nije javljao na pozive Informera.

 


Trener Jovanović objašnjava da se podigla bespotrebno velika prašina i da su njegove reči pogrešno shvaćene.

- Moja izjava je pogrešno protumačena. Hteo sam da kažem da svaki igrač svojim igrama ili pravi karijeru ili je uništava. Razumete? Đurić svojim odbranama čini da bude reprezentativac ili da uništi svoju karijeru. Dakle, samo je na njemu. Ne znam zašto se nije vratio u Vranje, a trebalo je, jer ima tri godine ugovora s klubom. Niko nikome ne može da završi karijeru - kaže nervozni Jovanović.

Iskusni trener pritom dodaje da nije mislio samo na Đurića kad je rekao da neki igrači moraju da odu iz kluba.

- Bio sam omladinski i olimpijski reprezentativac Jugoslavije i mnogo toga sam prošao... To što sam rekao važi i za pojedine naše igrače i za golmana. To što se on nije pojavio na treningu nije moja stvar, ja sam samo hteo da vam objasnim izjavu. Nemojte sad mene da razvlačite po novinama, ja sam se dobrovoljno javio vama na telefon. Prekinuo sam trening da bih vam odgovorio na poziv. Ali ovde je kraj priče - kaže Jovanović.

Jovanović se svađao i s protivničkim trenerom


Radmilo Jovanović je široj javnosti u Srbiji postao poznat u aprilu ove godine kada se, vršeći dužnost trenera Dinama, posvađao s trenerom Temnića iz Varvarina Draganom Đorđevićem na konferenciji za medije. Jovanović je i tada bio u ulozi v. d. trenera Dinama, pošto je Dragan Antić bio angažovan kao prvi trener Radničkog iz Niša.

Binić smiruje

Član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić ocenio je Jovanovićev komentar kao neprimeren, ali nije precizirao da li će zbog toga trener Dinama biti kažnjen.

- Prvo, utakmica nema veze s nameštaljkom. Golman je pre tog gola odbranio grdne prilike. Drugo, desilo se i Stevanu Diki Stojanoviću protiv Bajerna da mu prođe lopta kroz noge. Kome je to Radmilo Jovanović dosad završio karijeru, pa će sad i Đuriću!? Bolje da smire strasti i da se ne "ciganišu" preko novina i prete praznim puškama. Nije uopšte u redu da tako nešto izjavi. Ako sporna izjava krši bilo koji član u Statutu Zajednice Superlige, moguće je da bude i sankcija - kaže Binić za Informer.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 5 godina

sramota treba da bude trenera. I deset da su primili, primili bi od partizana a ne od nekog tamo baba julinog sokačeta.

Bata

pre 5 godina

"Велики" тренерски маг је обележио кривца да би прикрио своје незнање и нестручност, јер је иначе у својој "богатој" тренерској каријери постизао врхунске резултате. Бедо људска немој се бавити послом за који ниси стручан. П.С. Подршка младом Ђурићу.

Ziko Pop

pre 5 godina

Binic u FSS zaduzen za regularnost.O Boze ima li te ?Pa on je upucavan u noge zbog"regularnosti" utero je titulu Obilicu,jer bilo je od Arkana ili titula ili glava.Nije cudo sto nam sa svakojake stvari desavaju,od politike,sporta,sudstva,zdravstva,prosvete....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija