• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.11.2018

19:58

TADIĆ ZA INFORMER: PREZADOVOLJAN SAM U AJAKSU! Sezona karijere? To ću znati tak na leto

Fudbal

TADIĆ ZA INFORMER: PREZADOVOLJAN SAM U AJAKSU! Sezona karijere? To ću znati tak na leto

Podeli vest

Srpski fudbaler Dušan Tadić (30) igra najbolju sezonu u karijeri! Naš reprezentativac je u utorak uveče postigao dva gola za Ajaks na teškom gostovanju u Atini protiv AEK-a (2:0) i tako holandskom klubu doneo plasman u osminu finala Lige šampiona posle 13 godina!

Iskusni vezista već je dao 13 pogodaka u svim takmičenjima, od čega tri u grupnoj fazi elitnog društva. Tadić je odigrao 24 meča za "kopljanike" i pored zapaženog golgeterskog učinka, istakao se i sa devet asistencija, a sezona je tek na polovini.

S obzirom na to da je nekadašnji kapiten Vojvodine u sjajnoj formi, treba očekivati da dodatno popravi saldo, a možda i nadmaši sezonu 2012/13. Tada je u dresu Tventea odigrao 51 utakmicu, postigao 16 golova i imao čak 22 završna dodavanja!

Obožava da preuzima odgovornost

Promašivao je Dušan Tadić penale ove sezone i u dresu Ajaksa i u dresu Srbije, ali to ga nije sputalo da u Atini uzme loptu u 68. minutu i uspešno izvede najstrožu kaznu za vođstvo od 1:0.

- To su trenuci kada sve zavisi od mene. Najviše ih volim. Obožavam da preuzmem odgovornost, jer je osećaj neopisiv. Drugi pogodak je delo kompletne ekipe. Igrali smo svi za jednog, zato na kraju nije ni važno ko je dao gol ili asistirao. Tako se gradi, jača i održava timski duh - jasan je srpski as.

 

Na sve to treba dodati da je Dušan i nosilac igre srpske reprezentacije, za koju je letos nastupao na Mundijalu u Rusiji. U 2018. je upisao osam nastupa za "orlove", jednom je bio strelac, a dva puta je saigračima "namestio" golove. Ovu godinu pamtiće po dobrom i zbog prvog mesta u Ligi nacija.

Tadić ne krije da je zadovoljan zbog odličnih partija i uspeha Ajaksa, ali pokušava i da smiri euforiju.

- Presrećan sam zbog velike pobede u Atini i plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. Bio je to mnogo težak meč za nas, ali uspeli smo da ostvarimo cilj. Mnogo znači za klub i navijače što ćemo igrati u osmini finala posle 13 godina. Verujem da ova ekipa može daleko da dogura, samo da nastavimo u istom ritmu. Borićemo se žestoko na svim frontovima, nikoga se ne plašimo - poručuje srpski as u razgovoru za Informer.

Fenomenalne partije srpskog asa dodatno dobijaju na težini kada se ima u vidu da prvi put u karijeri igra u najjačem klupskom takmičenju. Blistao je u kvalifikacijama sa tri gola i tri asistencije, nastavio u istom ritmu i u grupi, pa je s razlogom označen kao prva zvezda Ajaksa. Očigledno da su čelnici kluba iz Amsterdama znali šta rade kada su ga letos kupili od Sautemptona za 11,4 miliona evra.

Pun pogodak

Ofanzivni vezista naglašava da uživa u Holandiji i da je napravio pravi potez kada je odlučio da posle četiri sezone ode iz Engleske.

- Uživam u Amsterdamu u svakom smislu. Ovo je jedan od najlepših evropskih gradova, a navijači su, pre svega, kulturni i ljubazni. Što se mog učinka tiče, prezadovoljan sam. Ajaks igra totalni fudbal, pronašao sam se u takvom sistemu. A o tome da li mi je ovo najbolja sezona u karijeri moći ću da pričam tek na leto, kada se sve završi i podvuče crta - zaključuje Tadić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija