• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomković

04.12.2018

07:00

SRBIJA SIGURNO IDE NA EURO! Naša zemlja će posle 20 godina učestvovati na EP!

Fudbal

SRBIJA SIGURNO IDE NA EURO! Naša zemlja će posle 20 godina učestvovati na EP!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije plasiraće se na Evropsko prvenstvo 2020. godine, uvereni su svetski kladioničari


Našoj selekciji predviđa se da će osvojiti drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, koje vodi na završni turnir kontinentalnog šampionata!

12. FAVORIT 

ZA OSVAJANJE EP 2020. JE SRBIJA, PREMA PROCENI "BWIN" KLADIONICE

Kladionice širom planete saglasne su u oceni da je Portugal, aktuelni prvak Starog kontinenta, najveći favorit za osvajanje prvog mesta u grupi B. Prosečna kvota na Kristijana Ronalda i drugove je 1,65. Favorit za drugo mesto su naši "orlovi" s prosečnom kvotom 3,50, a onda slede Ukrajinci sa 5,50, pa Luksemburg sa 51 i konačno Litvanija sa kvotom 81.

Portugal je, naravno, apsolutni favorit i ako tipujete ko će se sigurno kvalifikovati na Evropsko prvenstvo, bilo sa prvog ili drugog mesta, a kvota na "selekao" je 1,15. Srbija je i u tom pogledu druga u grupi sa kvotom 1,45, dok je na Ukrajince kvota tačno dva, a Luksemburg i Litvanija važe za autsajdere.
 

RASPORED UTAKMICA
U KVALIFIKACIJAMA


25. 3. 2019.
Portugal - Srbija20.45
7. 6. 2019.
Ukrajina - Srbija20.45
10. 6. 2019.
Srbija - Litvanija20.45
7. 9. 2019.
Srbija - Portugal20.45
10. 9. 2019.
Luksemburg - Srbija20.45
14. 10. 2019.
Litvanija - Srbija20.45
14. 11. 2019.
Srbija - Luksemburg20.45
17. 11. 2019.
Srbija - Ukrajina15.00

Tim iz Lige nacija

Selektor Srbije Mladen Krstajić u razgovoru za portugalske medije prepustio je takođe ulogu favorita aktuelnom prvaku Evrope, ali je poručio da Ronaldu i družini neće biti lako da izađu na kraj sa "orlovima".

- Nemam dovoljno reči da opišem koliko je Portugal jaka ekipa, sa toliko poznatih igrača i, naravno, Kristijanom Ronaldom na prvom mestu. Na papiru je Portugal apsolutni favorit za osvajanje prvog mesta u grupi i, naravno, u mečevima s nama. Mi imamo mlad tim, uveli smo nekoliko novih igrača u ekipu, igrali smo sve bolje iz meča u meč u Ligi nacija. Mogu samo da vam poručim da Portugalu s nama neće biti lako, a cilj nam je isto da odemo na EURO - istakao je Krstajić i nagovestio da će, ako ostane selektor, forsirati isti tim iz Lige nacija.

Pitanje je doduše hoće li Krstajić predvoditi "orlove", budući da je u sukobu sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom. Tako je selektor Srbije nedavno po završetku Lige nacija rekao da je "daleko mart i ko zna hoće li njegov stručni štab i on dočekati kvalifikacije na sadašnjim pozicijama".

Uprkos tome, Krstajić je prisustvovao žrebanju grupa za kvalifikacije, a pohvale je, osim Portugalcima, uputio i na račun Ukrajinaca.

- Nama su Ukrajinci uvek neugodan rival, uvek su to teške utakmice. Imaju izuzetnog predvodnika u selektoru Andreju Ševčenku, koji je bio izuzetan fudbaler i ima ogromno iskustvo. Ne bih da potcenim Litvaniju i Luksemburg, ali mislim da ćemo Portugalci, Ukrajinci i mi da se borimo za dva mesta koja vode na EURO - objasnio je Krstajić.



Jarmolenko uplašen

Kvote za najboljeg strelaca u kvalifikacijama još nisu formirane, ali će se u vrhu iz naše grupe sigurno naći barem trojica igrača: Kristijano Ronaldo, Aleksandar Mitrović i Andrej Jarmolenko. Kapiten ukrajinske reprezentacije postigao je 36 golova na 79 nastupa za nacionalni tim i samo je 12 pogodaka iza najboljeg strelca Ukrajine svih vremena, Andreja Ševčenka.

Upravo je Jarmolenko pozvao na oprez pred mečeve sa Srbijom, sa kojom "žuti" imaju skor od pet pobeda u isto toliko susreta.

- Sve su to bile prijateljske utakmice. Tačno je da smo ih pre dve godine pobedili mojim golom iz penala, ali u tom meču Srbija nije igrala u najjačem sastavu. Gledao sam nekoliko njihovih nastupa u Ligi nacija i mogu vam reći da su vrlo ozbiljan tim - podvukao je krilni napadač Vest Hema.





 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija