• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2018

16:05

KOLINDA, GDE JE NAMA MUNDIJAL!? Mario Stanić napao predsednicu Hrvatske

Fudbal

KOLINDA, GDE JE NAMA MUNDIJAL!? Mario Stanić napao predsednicu Hrvatske

Podeli vest

Bivši reprezentativac Hrvatske Mario Stanić (46) brutalno je isprozivao predsednicu svoje države Kolindu Grabar-Kitarović jer se nije potrudila da zemlju kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva

On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će se naša zemlja sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom kandidovati za organizatora Mundijala 2030, porazio Hrvatsku.

Živa se polomila

Hrvati su na ovogodišnjem SP u Rusiji zauzeli drugo mesto nakon što su u finalu poraženi od Francuske 4:2. Stanić smatra da je Kolinda taj uspeh morala drugačije da iskoristi, umesto što se gurala uz fudbalere kako bi prigrabila deo slave za sebe.

- Vučić se, za razliku od nas Hrvata, setio da koordinira i lobira na globalnom i ozbiljnom nivou. Ispada tako da nam je predsednik Srbije u ovoj utakmici zabio strašan gol u sudijskoj nadoknadi. Naša predsednica je sve vreme lobirala, samo se nije setila za šta i za koga lobira! Živa se polomila da svojim prisustvom poveća vrednost hrvatskog fudbala. Nije predsednica kriva što se toliko iscrpla navijanjem, pa nije uspela da se seti pre Vučića. Dok su se naši političari takmičili ko je vatreniji navijač, igrali svoje lične utakmice i skupljali jeftine političke poene, ispada da je Vučić razmišljao drugačije i konstruktivnije - navodi Stanić.

Ciprasova ideja

Predsednik Vučić je nameru da se Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija kandiduju za organizatora SP saopštio posle sastanka sa premijerima ovih država u Varni početkom novembra. On je tom prilikom istakao da je na tu ideju došao premijer Grčke Aleksis Cipras.

Mario Stanić se tu nije zaustavio, već je nastavio u istom tonu da žestoko proziva Grabar-Kitarovićevu, uz konstataciju da je možda i najzaslužnija za kandidaturu Srbije.

- Zašto se Hrvatska nije kandidovala da bude jedan od domaćina SP? Odgovor je lak i svi ga znamo, ali bolje je držati jezik za zubima. Poprilično je tužno da nam tako nešto nije bilo ni na kraj pameti. Kako je to uopšte palo na pamet predsedniku Srbije? Pretpostavljam da mu se istog časa svet srušio i da je poludeo od muke kada je video navijačku strast naše predsednice, kad je gledao našu vladu kako putuje na finale i kako bezbrižno pevaju u avionu. Tad mu je verovatno i sinula ideja - ironično dodaje Stanić.

Tapkaju u mraku

Nekadašnji fudbaler Čelsija obrušio se i na Fudbalski savez Hrvatske na čelu sa predsednikom Davorom Šukerom, kao i na vladu Hrvatske.

- Nije posao ljudi u Savezu da se sete nečega što bi nam donelo sportski i ekonomski preporod i da naprave nešto konstruktivno. Oni su sami sebi dovoljni i moraju misliti na sebe. Zato ih pustimo na miru. A mi tapkamo u mraku, jer kad slepac slepca vodi, teško je znati odakle su krenuli, gde idu i kad će stići. Nije lako ni našoj vladi, zato nemojmo ni njima nabijati osećaj krivice. Oni se ionako raspadaju pod silnim pritiskom afera i malverzacija - zaključuje Stanić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija