• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2018

13:02

(VIDEO) DOK SU MI SE DRUGOVI ALKOHOLISALI, JA SAM TRENIRAO! Tadić: Čeličio sam se protiv prljavih igrača

Fudbal

(VIDEO) DOK SU MI SE DRUGOVI ALKOHOLISALI, JA SAM TRENIRAO! Tadić: Čeličio sam se protiv prljavih igrača

Podeli vest

Sezonu iz snova u Ajaksu igra srpski fudbaler Dušan Tadić, koji je posle četiri godine u Engleskoj odlučio da letos promenio sredinu i vrati se u Holandiju gde uživa u lepoti igre

Shvatio je da ga Engleska iscrpljuje i troši previše snage pa je prebegao u Holandiju gde se, kako kaže, igra čist fudbal.

Dok sam bio u Sautemptonu bilo je sjajno, ali to u isto vreme troši dosta od tvog tela. Znao sam šta mogu da očekujem u Holandiji, čist fudbal, a to je najbolja stvar za mene. Na sve to Ajaks igra u Ligi šampiona i takmiči se za titule. U momentu kada mi je menadžer krajem prošle sezone rekao da je Ajaks jedan od zainteresovanih klubova, bilo mi je sve jasno - rekao je Tadić na početku opširnog intervjua za holandski "Voetbal International".

TADIĆ ZA INFORMER: PREZADOVOLJAN SAM U AJAKSU! Sezona karijere? To ću znati tak na leto

Tadić se prisetio i fudbalskih početaka i trenutaka kada je, vođen životnim ciljevima i strastima, zanemario sitna zadovoljstva svojih drugara kako bi se posvetio lopti.

Kada su moji vršnjaci koji su mogli svašta sa loptom išli da piju alkohol, ja sam vreme provodio u školi i na fudbalu. Radio sam dosta na fizičkoj spremi, da budem jači. To nije bio luksuz već potreba. Igrao sam mečeve kao napadač protiv prljavih igrača koji samo gledaju kako da te udare i uplaše. Shvatio sam da moram da budem jak i da ih se brzo otarasim. Tako sam postao bolji i stigao do Holandije - rekao je Tadić i otkrio gde je načinio prve prve fudbalske korake:

Stao sam prvi put na fudbalski teren sa šest godina. I nisam želeo da ga napustim. Sa 14 me je želela Vojvodina, sa sjajnom fudbalskom školom. Nešto kao Ajaks, samo na Balkanu. Morao sam da se preselim sa sestrom u Novi Sad. Tada sam naučio kako da stanem na noge. Moj otac je bio jako dobar fudbaler - naveo je srpski fudbaler.

Tadić: Batalite statistiku

Tadić je ove sezone strelac 16 golova za amsterdamskog velikana u svim takmičenjima, ali ne želi da pridaje veliki značaj ovom podatku.

To su samo brojevi, ništa više. Fudbal nije individualni sport. Ne smemo da uzimamo statistiku kao najvažniju. Lepo je kada su brojke dobre, ali to ne cenim dok kao tim ne igramo dobro. Želim da uradim nešto za Ajaks, da pomognem mladim igračima, da budem od koristi. To može da bude kroz golove i asistencije, ali i kroz neke druge strane. Koje se ne vide u statistici - rekao je Tadić.

Veliku zahvalnost Tadić duguje najvećem kritičaru, ocu, koji zbog nedostatka novca nije uspeo da napravi ozbiljniju fudbalsku karijeru.

- Imam talenat na oca. On se bolje služio desnom nogom, igrao je na sredini. Samo, živeo je u selu, pa nije imao novca da napravi profesionalnu karijeru. Morao je da radi. Drago mi je što sam ga učinio ponosnim svojim dostignućima. Zna da bude vrlo kritički nastrojen. Kada odgleda moj meč kaže mi šta sam radio dobro, ali posebno ono što bi trebalo bolje da radim sledeći put. Ako sam želeo da budem bolji od drugih morao sam da živim za to - naveo je Tadić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbenda iz backe topole

pre 5 godina

Bez da se ovo dete uvredi .. negov otac , u mestu odakle je poznat pod nadimkom( sex) ... nije imao blage veze o fudbalu.TEZAK ..SPOR .. i prosecan u baratanju loptom!Vecito bez kondicije.!Inace se bavio fudbalskim sudjenjm .. Jako podlozan uticaju domacina ..!!shvatate!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija