• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

29.12.2018

09:37

KOKEZA IMA DIREKTAN KONTAKT ZA PREDSEDNIKOM ČEFERINOM! Laković otkriva da FSS i UEFA imaju blisku saradnju

Fudbal

KOKEZA IMA DIREKTAN KONTAKT ZA PREDSEDNIKOM ČEFERINOM! Laković otkriva da FSS i UEFA imaju blisku saradnju

Podeli vest

Zoran Laković bivši generalni sekretar FSS sada je funkcioner u UEFA, a ističe da Fudbalski savez Srbije radi dobro i da je ponosan što Slaviša Kokeza, predsednik FSS ima dobre kontakte u Evropskoj kući fudbala i sa predsednikom Aleksandrom Čeferinom


- Predsednik Slaviša Kokeza je jedan od retkih funkcionera u regionu koji ima direktan kontakt sa predsednikom UEFA, što je veoma bitno - rekao je za Novosti Laković, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA.

Laković smatra da je 2018. godina je jedna od najuspešnijih od postojanja FS Srbije.

- Selekcija je odigrala korektno na Mundijalu u Rusiji, osvojeno je prvo mesto u Ligi nacija, mlada selekcija se plasirala na EP, a ostale selekcije su u elitnoj grupi kvalifikacija, Mažić je sudio u finalu Lige šampiona i na Mundijalu bio jedan od ozbiljnih kandidata za finale. Zvezda i Partizan su igrali nokaut fazu Lige Evrope, pa su crveno-beli tome dodali "bum" ulaskom u Ligu šampiona. Samo onaj ko neće da pogleda činjenice može da kritikuje FSS. 

FSS imao porast sumnjivih utakmica
 

Prokementarisao je Laković i činjenicu sa izveštaji o sumnjivim mečevima stalno pristižu u FSS iz UEFA.
- UEFA ima zvaničnog partnera koji se zove "Sport radar", on za nas prikuplja sve anomalije na beting tržištu. Ukoliko se dese anomalije, pali se crvena lampica i šalje se informacija savezima. Nesporno je da je FSS imao određeni porast sumnjivih utakmica, a poručio bih da ubrzaju rad na tome, jer postoje i zemlje kao što je Kipar koje su brzo rešile problem. To nije samo posao FSS, već i Tužilaštva i policije. Samo sinergijom svih može se doći do rezultata.

Laković, koji je bio dugogodišnji generalni sekretar FSS, u opširnom intervjuu pričao o Savezu, godini iza nas, "večitim" rivalima..

- Ovu sezonu započeli smo sa 28. mesta, sledeću ćemo prema našim kalkulacijama sa 25, i naš cilj je da do 2024. dođemo do tog 15. mesta. To ne mogu samo Crvena zvezda i Partizan, već moraju svi zajedno. Neće biti lako, ali nije nerealno. Kakav je zamajac ulazak u Ligu šampiona, vidite na primeru Zvezde. Samo takmičenje povuklo je ulaganje više od deset miliona evra u infrastrukturu. To nama treba. Nama treba jaka Zvezda, ali i jaki Partizan, Vojvodina, Radnički Niš... Nadam se da će naši klubovi iskoristiti ovu dobru 2018. godinu kao putokaz za naredne. Imaju jak motiv pred sobom - istakao je Laković. 

Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija žele da zajednički podnesu kandidaturu za organizaciju SP 2030. godine. Nekadašnji generalni sekretar našeg Saveza kaže da su kriterijumu za organizaciju Mundijala visoku, a najmanji trošak je sportska infrastruktura.

- Organizacija Mundijala u Rusiji koštala je 14 milijardi evra, oko dve i po milijarde uloženo je u stadione, a sve ostalo u nedostajuću infrastrukturu: hotele, puteve, aerodrome, trening kampove...

Izgradnja nacionalnog stadiona od 65.000 mesta je samo prvi korak, kaže naš sagovornik, i otkriva šta on sa sobom nosi.

- Ovoliki stadion povlači to da Beograd treba da ima između 18.000 i 20.000 kreveta u hotelskom smeštaju sa tri do pet zvezdica, odnosno 10.000 soba. Beograd sada ima 6.000 soba. Metro-linija do stadiona je u planu, a aerodrom za EP i SP po standardu mora da primi 2.400 putnika na sat na dan meča i da ima mesta za 100 parkiranih aviona. Samo za potrebe UEFA potreban je hotel sa pet zvezdica i minimum 500 soba. Ove uslove malo koja zemlja ima sem najvećih.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija