• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC

31.12.2018

13:55

LUĐE NE MOŽE! AIK prodaje navijačima kristalizovanu DNK kapitena!

Fudbal

LUĐE NE MOŽE! AIK prodaje navijačima kristalizovanu DNK kapitena!

Podeli vest

Švedski klub AIK uradio je nešto do sada neviđeno u svetu fudbala: u klupskom šopu prodaje se kristalizovana DNK kapitena Nilsa-Erika Johansona

Nekadašnji švedski reprezentativac Johanson, koji je u karijeri igrao, pored ostalih klubova i za Bajern i Lester, otišao je u penziju pre očekivanja, zbog problema sa srcem.

On je odigrao 371 utakmicu za AIK, pa se u to ime u klupskom šopu našla 371 tubica sa njegovom kristalizovanom DNK, a u paketu se dobija i njegova kapitenska traka i potvrda o autentičnosti.

Ovaj bizaran potez, ipak, neće moći da se zloupotrebi i da negde u budućnosti bude iskorišćen za kloniranje, iako DNK materijal može da se čuva 500 godina. Jedan procenat DNK je uklonjen iz kristala, baš onaj koji bi mogao da bude iskorišćen na pogrešan način.

- To nisam baš 100 odsto ja, više je oko 99 odsto mene. Taj jedan procenat mi je veoma važan, zbog zaštite prava na DNK. Zbog toga, na primer, nećete moći moju DNK koristiti na mestu zločina, neće biti potpuno podudaranje i to nisam ja. A, ako me klonirate, verovatno ćete šutirati desnom nogom, umjesto levom - našalio se Johanson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deki

pre 5 godina

Kod njih na zapadu je sve na prodaju, samo jos dušu nisu stavili na tezgu. To je ta luda zapadna Evropa kojoj treba da tezimo?!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija