• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

11.02.2019

07:15

ZVEZDA DUPLO SKUPLJA OD PARTIZANA! Brojke potvrđuju reči Ivice Ilieva

Fudbal

ZVEZDA DUPLO SKUPLJA OD PARTIZANA! Brojke potvrđuju reči Ivice Ilieva

Podeli vest

Crvena zvezda će u nastavku sezone imati igrački kadar koji vredi dvostruko više od fudbalera koje na raspolaganju ima Partizan

Prema podacima specijalizovanog fudbalskog sajta "Transfermarkt", igrači crveno-belih imaju ukupnu vrednost od 52,10 miliona evra, dok igrači Zorana Mirkovića vrede zajedno tek 25,85 miliona evra. Pritom, Zvezda ima 29 igrača koji konkurišu za startnih 11, a Partizan dvojicu više.

Jači nego jesenas

Osim što je ogromna razlika u ukupnoj vrednosti, značajno se razlikuje i cena prvih postava. Zvezdinih prvih 11 vredi 30,7 miliona evra, dok startna postava crno-belih vredi 17,3 miliona evra.

Istorijski

Ne pamtim da je ikad bila ovolika finansijska razlika između večitih rivala
Ivica Iliev

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev priznaje da nikad nije bila tolika razlika među "večitim rivalima", ali kaže da se ne plaši "večitog derbija", koji je na programu za tri nedelje.

- Vodim se time kako smo odigrali u poslednjem derbiju i zato nemam nikakvu bojazan. Što se tiče njih i nas, sve je tu jasno, mislim da finansijski jaz nikad nije bio veći nego što je sada. Mislim da je Partizan jači nego jesenas. Jeste otišao Marko Janković, ali on jesenas nije ni igrao u mnogim mečevima zbog povreda. Svi igrači koji su letos došli sada će biti mnogo bolji. Veliko pojačanje je i oporavak Zorana Tošića. Vidim ga dosta spremnijeg i odlučnijeg nego što je to bio slučaj u jesenjem delu sezone - optimista je Iliev.

Cela liga košta kao Mbape

Svi timovi Superlige, s kompletnim igračkim kadrovima, vrede 180,7 miliona evra. Primera radi, toliko je francuski velikan PSŽ platio samo dovođenje Kilijana Mbapea iz Monaka. Osim Crvene zvezde i Partizana, samo još dva tima imaju ekipe koje vrede više od deset miliona evra. Treći na listi je Čukarički, čija ekipa vredi 11,85 miliona evra, dok se ukupna vrednost sastava Radničkog iz Niša procenjuje na 10,73 miliona evra. Najjeftiniji tim Superlige je Dinamo Vranje (3,5 miliona evra).

Najskuplji fudbaler večitih je napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći, kojeg "Transfermarkt" procenjuje na četiri miliona evra. Sledi Marko Marin sa 3,5 miliona, a po tri vrede Milan Borjan, Filip Stojković, Vujadin Savić i El Fardu Ben. Toliku cenu ima i Džonatan Kafu, ali on je skrajnut i neće konkurisati za prvi tim.

S druge strane, potpuno paradoksalno zvuči da prosek u Partizanu izvlači fudbaler koji zapravo i nije njihov - Danilo Pantić. Pozajmljeni igrač iz Čelsija vredi 2,75 miliona evra, a iza njega su Nemanja R. Miletić i Svetozar Marković s cenom od po 2,5 miliona evra. Izdvajaju se Rikardo Gomeš i Zoran Tošić s cifrom od 1,75 miliona, kao i Goran Zakarić (1,5 miliona). Preko milion vrede Saša Zdjelar (1,25), Đorđe Ivanović (1,25), Aleksandar Šćekić i Nemanja Nikolić (po milion).

Žele "duplu krunu"

Dakle, crno-beli u svom timu imaju deset igrača koji vrede milion ili više, dok Zvezda ima čak 22 igrača s cenom od preko milion evra. Mnogi smatraju da crveno-beli dugo nisu imali ovako jak sastav kao što je sada slučaj, međutim trener Vladan Milojević ne gleda tako na stvari.

Skromni

Ne može da se priča da imamo "drim tim". Imamo dobar tim, ništa više od toga
Vladan Milojević

- Ne može da se priča da imamo "drim tim". Imamo dobar tim, ništa više od toga. Ne volim da gledam tako s neke visine. Imamo jak potencijal i želju da uz zdravu konkurenciju budemo bolji nego u prethodnom periodu. Cilj nam je dupla kruna. Svaki igrač ima veliku želju da zaigra. Svi zajednički guramo u istom pravcu, a to je osvajanje prvenstva i Kupa - kaže Milojević.


ZVEZDINIH PRVIH 11                   PARTIZANOVIH PRVIH 11
Borjan 3.000.000                           Stojković 750.000
Stojković 3.000.000                       N. R. Miletić 2.500.000
Milunović 1.200.000                     Marković 2.500.000
Savić 3.000.000                                 Valijente 850.000
Rodić 2.750.000                            N. G. Miletić 700.000
Jovančić 2.000.000                          Zdjelar 1.250.000
Jovičić 1.750.000                             Pantić 2.750.000
Marin 3.500.000                               Tošić 1.750.000
Ben 3.000.000                                  Zakarić 1.500.000
Ivanić 1.500.000                              Nikolić 1.000.000
Boaći 4.000.000                               Rikardo 1.750.000
UKUPNO: 30.700.000                     UKUPNO: 17.300.000

 




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija