• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

15.02.2019

12:22

ZVEZDA JURI DUPLU KRUNU, PARTIZAN SE NE PREDAJE! Nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije

Fudbal

ZVEZDA JURI DUPLU KRUNU, PARTIZAN SE NE PREDAJE! Nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije

Podeli vest

Utakmicama 22. kola u petak, subotu i nedelju nastavlja se Superliga Srbije. Nakon prvog dela sezone, vodeća Crvena zvezda ima 59 bodova, devet više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša i 15 od Partizana

Crveno-beli u subotu (16.00 Arena sport 1) na startu prolećnog dela sezone dočekuju Vojvodinu, dok Partizan istog dana gostuje Bačkoj (13.00 Arena sport 1) u Bačkoj Palanci. Najveći beogradski rivali će u 24. kolu za tri nedelje odigrati i 159. večiti derbi.

Dugo čekaju

Želja nam je da osvojimo i prvenstvo i kup i da posle 12 godina uzmemo oba domaća trofeja
Dušan Jovančić, fudbaler Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde Dušan Jovančić i Aleksa Vukanović poručuju  pred nastavak domaćeg prvenstva da crveno beli hoće da pobeđuju u svim utakmicama do kraja sezone i osvoje duplu krunu. S druge strane, trener Partizana Zoran Bata Mirković i vezista Nebojša Kosović kažu da takođe imaju visoke ciljeve u ovoj polusezoni, uprkos tome što im crno-beli beže čak 15 bodova!

Lalatović: Želimo trofej

Trener drugoplasiranog Radničkog iz Niša Nenad Lalatović kaže da će njegov tim pokušati ove sezone da osvoji jedan trofej. Nišlije imaju devet bodova manje od Crvene zvezde, a šansu će tražiti i u Kupu Srbije.

- Nećemo ništa pričati. Imamo želju, kao što je ima Partizan, Napredak, Mladost, Vojvodina... Svi imamo pravo da se nadamo. Baviti se sportom jeste živeti u nadi da možete do vrha, stremiti tome da osvojite trofej. Ne možeš da se baviš fudbalom, ako ne stremiš tome da osvajaš trofeje - kaže Lalatović.

Nema opuštanja

Vezni fudbaler Zvezde Dušan Jovančić poručuje za naš list da se njegovi saigrači i on neće opustiti, bez obzira na veliku prednost u odnosu na pratioce.

- Cilj nam je da svaku utakmicu dobijemo i na kraju da osvojimo duplu krunu, čime bismo sezonu zaokružili na pravi način. Prvi deo sezone je bio dosta dobar, igrali smo u Ligi šampiona. Ipak, naš osnovni cilj je titula, ali želja nam je da osvojimo i kup i da posle 12 godina uzmemo oba domaća trofeja. Opuštanja nema, niti šef to dozvoljava. Svesni smo da se u fudbalu dešavaju loše serije. Pored toga, u plej-ofu se bodovi prepolovljavaju i naša prednost u odnosu na rivale će biti značajno manja - kaže Jovančić.

Jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ove zime, prvi strelac lige Aleksa Vukanović, ističe za Informer da on i saigrači ne pomišljaju na kalkulacije, iako su trenutno daleko ispred rivala.

- Tri boda u svakom meču su najbitnija. Nema tu nikakvih kalkulacija, od nas se očekuje pobeda, bez obzira na ime protivnika. Imamo dobru ekipu, svi su se uklopili u tim i na nama je da pokažemo kvalitet na terenu - dodaje Vukanović.

Nžije ima grip

Trener Partizana Zoran Bata Mirković svestan je da njegovu ekipu očekuje težak posao u nastavku sezone.

- Bićemo značajno oslabljeni na početku polusezone. Zbog povreda u timu neće biti Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, dok Musa Nžije ima grip. Ipak, postavili smo visoke ciljeve. Idemo na pobedu u svakoj utakmici, nema predaje. Prvi rival biće nam Bačka. To je iskusna ekipa, ali mi želimo trijumf. Igrači su shvatili da svaku utakmicu moramo da igramo ozbiljno i koncentrisano - kaže Mirković.

Korak po korak

Ne gledamo mnogo unapred, idemo utakmicu po utakmicu, s ciljem da pobedimo u svakoj
Nebojša Kosović, fudbaler Partizana

Slično razmišlja i vezista Nebojša Kosović.

- Ne gledamo mnogo unapred, idemo utakmicu po utakmicu, s ciljem da pobedimo u svakoj. Za nas je najvažnije da dobro otvorimo polusezonu i savladamo Bačku. Oni igraju defanzivno, a nama više odgovara da igramo otvoreno. Imamo problema s povređenim igračima, ali naše je da se trudimo - zaključuje Kosović.
 


 


 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija