• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2019

14:48

(VIDEO) PARTIZAN SILAN! Crno-beli samleli Bačku na startu prolećnog dela Superlige!

Fudbal

(VIDEO) PARTIZAN SILAN! Crno-beli samleli Bačku na startu prolećnog dela Superlige!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali ekipu Bačke 3:0 u prvoj utakmici prolećnog dela Superlige

Strepeli su navijači Partizana nakon priprema i neubedljivih partija u Turskoj, ali da je to bespotrebno pokazali su im igrači protiv Bačke na startu prolećnog dela šampionata. Pobedom su otvorili drugi deo sezone, a možda i najavili bolje partije nego u prvom delu.

Crno-beli su poveli posle sedam minuta igre. Ostalo je nejasno da li je Zoran Tošić šutirao  ili je želeo da proigra strelca Nemanju Nikolića. U svakom slučaju napadač crno-belih se dobro snašao i doneo prednost svom timu.

U nastavku su crno-beli bez problema kontrolisali situaciju na terenu. Rokardo Gomeš imao je tri solidne prilike, mogao je Partizan da vodi bar 2:0. Ali nije uspeo da zatrese mrežu Bačke, jedan šut mu je zaustavio golman Zogović, potom je bio neodlučan pa su se domaĆini odbranili i ostali je 1:0 za Beograđane posle prvih 45 minuta igre. 

Bačka je agresivnije ušla u drugi deo utakmice. Ali u jeku napada Bačke, sevnula je kontra gostiju. Desni bek Nemanja Miletić praktično je pogodio Rikarda u glavu, koji povećava vođstvo Partizana.

Sve dileme rešio je Zakarić deset minuta pre kraja utakmice, a u ulozi asistenta našao se strelac prvog pogotka Nikolić. 

BAČKA - PARTIZAN 0:3 (0:1)

Strelac: Nikolić u 7, Rikardo u 56, Zakarić 80. minut

Stadion: Slavko Maletin Vava. Sudija: Milorad Mažić.

BAČKA:Zogović, Ilić, Bjeloš, Jovanović, Grabež, Žarković, Pantić, Tomić (od 74. Mićić), Radinović, Makarić, Radović (od 56. Gavrić). 

PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Marković (od 84. Marković), Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović, Zakarić, Nikolić, Tošić (od 71. Enake), Rikardo.

Foto: Starsportphoto

TOK MEČA

Drugo poluvreme

84'. Još jedna izmena u ekipi crno-belih. Umesto Markovića u igri je Šehović

80'. GOL! Zakarić povećava prednost Partizana na 3:0!  Nikolić je s loptom spojio Zakarića, čiji šut golman Bačke nije mogao da odbrani.

75'. Pokušaj Enakea, pobegao je čuvarima, ali otišao suviše u stranu, pa je nakon udarca lopta završila preko gola.

71'. Izmena u Partizanu. Umesto Zorana Tošića na terenu je Gabrijel Enake.

70'. Zoran Tošić je šutirao je sa oko dvadesetak metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

65'. Pas Tošića za Zakarića na 25 metara od gola, koji šutira iz punog trka, ali lopta ide tik pored stative. 

56'. GOL! Rikardo je konačno pogodio, vodi Partizan 2:0. Sevnula je kontra crno-belih, Nemanja Miletić je uputio centaršut sa desne strane, a najviši u skoku bio je Rikardo Gomeš koji glavom šalje loptu u mrežu.

54'. Stojković zaposlen. Gavrić je krenuo ka golu Partizana sa desne strane, šutirqao ali je Stojković odbranio. Isti igrač samo nekoliko sekundi kasnije opet u šansi, tukao je sa ivice kaznenog prostora, a golman Partizana opet rutinski intervenisao.

53'.  Makarić je žestoko udario po licu desnog beka crno-belih Nemanju Miletića. Nije bilo namere, pa je zbog toga možda izostao žuti karotn. 

47'. Prvi pokušaj crno-belih u drugom poluvremenu. Šutirao je Tošić, ali Zogović bez problema brani nakon  udarca sa oko 20 metara. 

46'. Trener Bačke Zoran Govedarica izvršio je prvu izmenu. Umesto Nikole Radovića u igri je Nebojša Gavrić.

Foto: Starsportphoto

Prvo poluvreme

42'. Pokušaj Bačke posle prekida, ali loše, lopta ide pravo u ruke golmanu Vladimiru Stojkoviću.

36'. Treća dobra šansa za Rikarda. Dobio je loptu u prostor, ali napadač crno-belih šalje loptu pored leve stative.

34' Partizan je postigao još jedan gol, mrežu je zatresao Rikardo Gomeš. Ali pre toga je Nikolić bio u malom ofsajdu. Mažić je ispravno postupio!

29'. Sudija Milorad Mažić je nakratko prekinuo meč jer je sa tribine gde su navijači Partizana doletela jedna baklja na teren. Ali, redari su je brzo sklonili pa je duel nastavljen.

28'. Kosović se spetljao.  Tošić je ubacio loptu, Kosović je možda bio i u ofsajdu, ali se spetljao, nije uspeo da šutirai prilika za Partizan je propala.

27'. Zakarić šalje loptu za Rikarda, ali ništa od ove prilike, bio je u nedozvoljenoj poziciji špic crno-belih. 

Foto: Starsportphoto

22'. Ilić je pogrešio prilikom predaje lopte, koja je došla do Rikarda, ali napadač Partizana nije stigao da šutira, jer se defanzivac Bačke iskupio za nesmotrenost i otklonio opasnost ispred svog gola.

18'. Trenutno bez zanimljivh dešavanja na terenu. Crno-beli su poveli i sada strpljivo čekaju  novu šansu.

10'. Imao 2:0 za crno-bele. Pokušao je Rikarda glavom posle centaršuta Miletića,  ali je golman Zogović osujetio njegov udarac.

7'.GOL! Vodi Partizan 1:0. Prva šansa i odmah pogodak crno-belih.  Nije jasno da li je Zoran Tošić šutirao  ili je želeo da proigra Nemanju Nikolića. U svakom slučaju napadač je bio na pravom mestu i nije mu bilo teško da matira Zogovića. 

Foto: Starsportphoto

 

4'. Nikolić je ušao u kazneni prostor Bačke, ali je Žarković na vreme intervenisao i otklonio opasnost.

- Uprava napolje - grmi se dela tribina gde su navijači Partizana. Samo su nastavili gde su stali prošle godine.

Zoran Mirković, šef crno-belog stručnog tima pred meč:

- Nema lakih protivnika. Prvo kolo je bitno za sve ekipe. Imamo čvrstog protivnika, a nama fale četiri igrača. Iskreno, očekivao sam malo bolji teren - kazao je pred utakmicu trener Partizana Zoran Mirković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija