• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.02.2019

10:38

Sudar engleskog i nemačkog velikana posle 18 godina, na "Enfildu" se uzdaju u Klopa

Fudbal

Sudar engleskog i nemačkog velikana posle 18 godina, na "Enfildu" se uzdaju u Klopa

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula dočekuju veliki Bajern iz Minhena u prvom meču osmine finala Lige šampiona, koji će biti veoma značajan za menadžera "crvenih" Jirgena Klopa, koji je kao trener Borusije iz Dortmunda često znao da namuči Bavarce

Izabranici Jirgena Klopa dočekaće minhenski klub (21.00, Arena sport 1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a biće to prvi okršaj ovih ekipa u takmičarskim mečevima posle 18 godina!

Poslednji put su "crveni" i Bavarci snage odmerili u finalu Superkupa Evrope 2001, kada je engleski velikan pobedio sa 3:2 u Monaku. Međutim, pred večerašnji duel, povrede prave velike probleme trenerima.

Odbrana domaćih je desetkovana, pa Klop neće imati na raspolaganju suspendovanog Van Dajka i povređene Dejana Lovrena i Džoa Gomeza. Zato će štopera prinudno morati da igra vezista Fabinjo, uz Žoela Matipa. Adut Liverpula biće navijači i njihov stadion, na kom u elitnom takmičenju nisu izgubili od oktobra 2014, kada ih je dobio Real sa 3:0.

Foto: Reuters

 

Osveta za finale 2013.

Nemački stručnjak imaće veliki motiv da se osveti Bavarcima za poraz (1:2) u finalu Lige šampiona 2013. Tada je vodio Borusiju iz Dortmunda i ostao bez pehara.

- Čeka nas paklen posao. Protivnik je jak, brz, ima iskustvo, sjajne tehničare... Međutim, i mi smo veoma kvalitetni i to moramo da potvrdimo na terenu. Nećemo im dati da zablistaju. Bajernu, posle šest godina dominacije u Nemačkoj, ove sezone nije lako. Na početku nisu igrali kako treba, ali stabilizovali su se i vratili u trku. To ih čini još opasnijim. Očekujem sjajnu atmosferu, konekciju s navijačima, koja će nas gurati do granice maksimuma - poručuje Klop, koji je devet puta u karijeri kao trener pobeđivao tim iz Minhena.

Dembele: Lion ume da bude opasan

Fudbaleri Barselone večeras će gostovati u Lionu (21.00, Arena sport 2) i pokušaće već u prvom meču osmine finala protiv Olimpika da izbore rezultat koji im garantuje miran revanš.

- Ne smemo da ih potcenimo. Dobro ih poznajem, imaju odlične pojedince poput Mendija, Dembela, a za nas je dobro što im neće igrati najbolji strelac Nabil Fekir. Namučili su PSŽ i Siti, umeju da budu opasni. Mi treba da budemo fokusirani, smireni i oprezni - jasan je Usman Dembele, napadač Katalonaca.

Kapiten "crvenih" Džordan Henderson žali što njegov tim neće biti u kompletnom sastavu.

- Dolazi nam tim svetske klase. Imaju veliki broj osvojenih trofeja, mnogo odigranih finala i važnih utakmica. Svesni smo šta nas čeka, ali dobro smo se spremili, iako ćemo biti oslabljeni. Znamo na koji način treba da igramo i kako možemo da im stvorimo probleme - kaže iskusni vezista.

Haos zbog Kovača

U Bajernu je atmosfera došla do usijanja. Trenera Nika Kovača ne vole igrači, a posle meča sa Augzburgom zakačio se sa Tijagom Alkantarom. Pored toga, na Ostrvo nije stigao defanzivac Džerom Boateng, koji ima stomačni virus. Odranije je van stroja Korentan Toliso, suspendovan je Tomas Miler, dok je pod znakom pitanja Kingsli Koman, pošto ga muči skočni zglob.

Bavarci se uzdaju u Roberta Levandovskog, koji odlično poznaje Klopa, sa kojim je sarađivao u Borusiji.

- On je imao veliki uticaj na moju karijeru. Sjajan trener i čovek, mnogo toga me naučio. Jirgen je oslobodio instinkt napadača u meni, naterao me da verujem u sopstveni kvalitet. Dao je i Liverpulu svoj pečat. Klop voli da dominira, da gradi igru od odbrane do napada. Iskreno, radujem se što ću imati priliku da prvi put igram na "Enfildu". Spremni smo sto posto i vreme je da pokažemo koliko smo jaki - jasan je Levandovski.

MEĐUSOBNI DUELI
Polufinale KEŠ, 1981.
Bajern - Liverpul 1:1
Liverpul - Bajern 0:0
Četvrtfinale Kupa UEFA, 1971.
Bajern - Liverpul 1:1
Liverpul - Bajern 3:0
Finale UEFA Superkupa, 2001.
Liverpul - Bajern 3:2
KPK, 1971.
Bajern - Liverpul 3:1
Liverpul - Bajern 0:0




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija