• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2019

22:52

(VIDEO/FOTO) LIGA ŠAMPIONA: Prazne puške - Mane se obrukao na "Enfildu", Barsa imala 25 udaraca, ali 0 golova!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) LIGA ŠAMPIONA: Prazne puške - Mane se obrukao na "Enfildu", Barsa imala 25 udaraca, ali 0 golova!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula i Bajerna odigrali su meč bez pobednika i golova na "Enfildu" 0:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok se niko pobedi nije radovao ni na meč u Francuskoj, Lion je odoleo Barseloni - 0:0

Liverpul i Bajern zajedno imaju 10 titula Lige šampiona jedni i drugi po pet, svi su očekivali spektakl, bilo je uzbudljivo, napeto, ređale su se šanse, doduše uglavom "crvenih",  ali navijači nisu videli ono najvažnije - golove. Duel na Enfildu dva velikana bio je prvi posle 18 godina i okončan je bez pobednika. Ko će u četvrtfinale biće odlučeno u revanš meču za dve nedelje u Minhenu.

Što se tiče meča u Lionu, Barsa je bila opasnija, čak 25 puta šutirala ka golu domaćina koji je imao pet pokušaja, ali su se Katalonci ispromašivali, pa će i ovde odluka pasti posle drugog meča koji se igra na "Nou Kampu".

Prvih desetak minuta ništa se nije dešavalo na "Enfildu", a onda je prvi zapretio Salah. Bejern je uzvratio sa dve prilike u jednom napadu. Tačnije Matip je umalo postigao autogol loptom je pogodio Alisona, a na odbijenu je loše reagovao Kimih, pa je ostalo 0:0. Domaćin je nastavio da opseda gol Bavaraca, koji su to teško pratili, ali su Nemci izdražli do kraja poluvremena i sačivali mrežu. Krivi su i Mane koji je imao zicer, trebalo je samo da smesti loptu u mrežu sa oko sedam metara ali je traljavo šutirao,  dok je u nastavku Matip prokockao jednu vrlo loptu loptu koju je dobio Firmina. 

Tokom drugog dela utakmice pao je ritam, bio je Liverpul bolji, ozbiljno zapretio u nekoliko navrata, ali je ostalo 0:0, pa će sve da pršti u Minhenu.
 

LIVERPUL - BAJERN 0:0

Stadion: Enfild roud. Sudija: Đanluka Roki.

LIVERPUL: Alison, Robertson, Fabinjo, Matip, Aleksander, Arnold, Keita, Henderson, Vajnaldum, Mane, Firmino (od 76. Origi), Salah.

BAJERN: Nojer, Alaba, Humels, Zile, Kimih, Rodriges, Martines, Alkantara, Koman (od 81. Riberi), Levandovski, Gnabri (od 91. Rafinja).


Golova nije bilo ni na utakmici između Liona i Barselone - 0:0. Ali, bilo je žestokih napadi sa obe strane. U redovima Barselone ispromašivali su se Mesi, Dembele i Suarez izdržao je domaćin kanonadu Katalonaca.

S druge starne dve strašne šanse u prvom delu za Francuze imao je Martin Terije. Ali, prvo je Ter Štegen uz pomoć prečke zaustavio njegov projektil, a onda je u finišu prvog dela prebacio loptu preko gola.

Značajno je pao ritam igre u Lionu tokom drugih 45 minuta meča. Katalonci su bili agresivniji, mogli i do gola, ali je opet Suarez bio neprecizan, kao i Alba desetak minuta pre kraja meča. Barsa je na kraju imala 25 udaraca ka golu, a Lion samo pet.
 

LION - BARSELONA 0:0


Stadion: Park Olimpik Lion.  Sudija: Džunejt Čakir.

LION: Lopeš, Duoa, Marselo, Denajer, Mendi, Ndombele, Ouar, Traore (od 69. Tusart), Depaj, Terije, Dembele. 

BARSELONA: Ter Štegen, Alba, Lenglet, Pike, Semedo, Rakitić, Buskets, Roberto (od 81. Vidal), Dembele (od 68. Kutinjo), Suares, Mesi.

 

 

Foto: reuters

 

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme

Kraj! Liverpul - Bajern 0:0, Lion - Barselona 0:0

90'. U Liverpulu će se igrati još četiri minuta.

86'. Šansa i u Lionu. Udarac Busketsa sa distance, ali golman Francuza fantastično brani. 

85'. Mane je pokušao glavom u padu da savlada Nojera, ali golman Bajerna odlično interveniše, nema promene rezultata. 

78'. Sjajnu šansu u Lionu imao je  Alba. Uputio je udarac s ivice šesnaesterca, a golman je imao sreće,jer je lopta prozujala nekoliko centimetara pored desne stative.

70'. Možda i najbolja prilika za Barselonu. Suarez je ddobio loptu od  Kutinja, šutirao, ali pored desne stative.

65'. Odbrana Lopeša. Dupli pas Mesija i Dembelea, šut Argentinca iskosa sa leve strane, ali brani Portuglac.

62'. Dobri potezi Arnolda, nanizao nekoliko igrača Bavaraca, ali ipak nije uspeo da ubaci loptu u peterac Bajerna.

Foto: reuters

 

59. Dobar udarac Gnabrija sa oko 20-ak metara, ali Alison nije morao da interveniše, lopta je završila preko gola.

55'. Žuti karton za Hendersona.

54'. Jaoooo šta je Salah uradio. Opasna kontra Liverpula,  Zule je loše reagovao, napucao Robertsona, a on uspeo da prebaci loptu na drugu stranu za Salaha, koji se spetljao,  pobegla mu je lopta. Šteta za crvene!

52'. Depaj je sjajno šutirao iz prve sa ivice  šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored leve stative. Bila je ovo dobra prilika za Lion.

Foto: reuters

 

Prvo poluvreme

46'. Odlična akcija Liona u kaznenom prostoru Barse. Opet je snažno šutirao Terije, ali visoko preko gola. 

44'. U Lionu novi  šut Katalonaca sa distance, Dembele je probao ali lopta prolazi za malo pored stative.

41'. Odlična akcija Salaha i Firmina, Matip je dočeko centaršut, ali  je iz blizine šutirao kraj desne stative. 

37'. Prilika za Bavarce.  Gnabriju se otvorio prostor za šut, ali Alison je bio dobro postavljen i dobro interveniše.

34'. Šut Barselone, pokušao je Lengle glavom posle slobodnog udarca, ali precizno i bezopasno po gol Liona.

33'. Strašna šansa za Liverpul. Mane je promašio zicer za vođstvo protiv Bajerna.  Šutirao je sa oko šest ili sedam metara iz okreta, ali izuzetno loše, lopta je završila pored leve stative. 

 

 

30'. Prigovara Kovač, trener Bajerna, sudiji Rokiju, što bi moglo skupo da ga košta.Dobio je opomenu, još jedna i leteće sa klupe.

28'. Kimih je dobio žuti karton i propustiće revanš meč u Minhenu.

Snalažljivi navijači!

 

24'.Bilo je sada opasno pred golom Bajerna. Salah je šutirao iskosa sa desne strane sa ivice kaznenog prostora, ali neprecizno, lopta je završila pored gola.

22. Greška nesigurnog Robertsona sreća njegova pa nije bolji bio ni Gnabri.

17'. Mesi je primio precizan pas u šesnaestercu, ali šteta, šutira visoko iznad gola.

16'. Solidan šut Komana međutim, nije bio dovoljno precizan i lopta je prošla nekolko centimetara pored leve stative.

13'. Dve šanse za Bajern u jednom napadu. Gnabri je centrirao, lopta je pogodila Matipa koji je pogodio svog golmana u grudi. Na odbijenu loptu reagovao je Kimih, ali je izblokiran u poslednjem trenutku. 

12'. Duga lopta za Salaha koji se ubacio između Kimiha i Zulea doduše jedva stigao do lopte, ali stigao da šutira, ipak samo do golmana Nojera.

9'. Strašan šut Martina Terijea, pravi projektil je poslao ka Ter Štegenu, ali sjajno brani čuvar mreže Barselone. Uz pomoć prečke spasava svoju mrežu.

 

 

Foto: reuters

5'. Lion je zapretio. Auara  sjajno šutira u donji desni ugao sa ivice kaznenog, ali je Ter Štegen  vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

4'. Katalonci u novoj odličnoj šansi. Mesi je izveo slobodnjak s ivice kaznenog prostora snažno šutirao, na sreću domaćina lopta je završila tik iznad prečke. 

4'. Salah je pokušao s loptom da spoji Robertsona, ali je lopta bila prejaka, ništa od šanse za crvene.

1'. Šansa za Barselonu.  Dembele je primio precizan pas na ivici šesnaesterca i dobro šutirao, ali lopta je prozujala pored desne stative.

- Utakmice su počele!

- Maler za Lion, Ferlan Mendi je povredio članak na zagrevanju.

- Liverpul i Bajern imaju isti broj pehara klupskog prvaka Evrope, po pet. Liverpul je poslednju osvojio 2005. u Istanbulu, Bajern 2013. u Londonu.

- Navijači Liverpula nadglasali su pesmom himnu Lige šampiona!

 

 

Kiša pada u Liverpulu, trenutno je 8 stepeni.

Foto: reuters

 

Foto: reuters

 

Liverpul je neporažen na Enfildu 19 mečeva u Evropi.

 

 

Lionel Mesi i Luis Suarez spremni za Lion.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija