• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

26.02.2019

07:15

KLADIONICE OTPISALE PARTIZAN U DERBIJU! Nikad manja kvota na pobedu Crvene zvezde

Fudbal

KLADIONICE OTPISALE PARTIZAN U DERBIJU! Nikad manja kvota na pobedu Crvene zvezde

Podeli vest

Partizan u 159. večiti derb ulazi kao totalni autsajder, ako je verovati kladionicama, jer se ne pamti da je nekada bila tolika razlika u kvotama na nekog od večitih rivala kao što je to sada slučaj

Crvena zvezda je veliki favorit, jer je kvota na pobedu srpskog šampiona 1,80, pa bi dobitak na uloženih 1.000 dinara bio 1.800. Bukmejkeri su na pobedu crno-belih ponudili kvotu 4,55, što znači da biste, ukoliko uložite 1.000 dinara, dobili 4.550.

Utakmica sezone

Nekadašnji trener Partizana Goran Stevanović smatra da prognoze kladionica nisu realne.

- Ne bih se ja držao toga što su kladionice proglasile Zvezdu favoritom. To je malo posledica i euforije jer su crveno-beli igrali veoma dobro u Evropi, dovode odlične igrače, ostvaruju bolje transfere... Meni iskustvo govori da, kad god smo bili bolji od Zvezde na papiru, imali smo mnogo više problema u derbiju nego kad smo bili autsajderi - ističe Stevanović u razgovoru za Informer.

Otrcana floskula da u derbiju nema favorita često se pokazala kao tačna, a poslednji put jesenas. Zvezda je i tada bila veliki favorit, ali je na kraju jedva izbegla poraz kontroverznim golom Ričmonda Boaćija.

- Setimo se prvog derbija iz ove sezone, svi su očekivali da će Zvezda lagano da pobedi, ali je kraju jedva izvukla bod. Crveno-beli imaju dobar tim, ali ne bi me čudilo da Partizan iznenadi. Odlično je otvorio prolećni deo sezone, igra mnogo bolje nego jesenas. Crno-beli nemaju šta da izgube, ovo je za njih utakmica sezone, posle koje kriza može još da se produbi ili da se izađe iz nje i u velikom stilu se završi prvenstvo - poručuje Stevanović.

Sa konstatacijom Partizanovog bivšeg trenera saglasan je i nekadašnji kapiten crveno-belih Aleksandar Luković.

- Mnogo puta se pokazalo da favorit u derbiju ne pobeđuje uvek, bez obzira na stanje na tabeli i ko je u kakvoj formi. Po meni, Zvezda ima kvalitetniji tim, ali to ne znači da je favorit. To je utakmica u kojoj je sve moguće i ne bih se složio da je razlika tako velika kao što je predstavljeno - kaže Luković za naš list.

Motiva na pretek

Crveno-beli imaju 15 bodova više od najvećeg rivala, a slična situacija je bila u sezoni 2015/16. Tada je Luković sa kapitenskom trakom predvodio Zvezdu, koja je u jednom delu prvenstva imala čak 28 bodova više od Partizana.

- Siguran sam da Zvezdini igrači neće biti uspavani velikom bodovnom prednošću, to govorim iz iskustva. Važnost utakmice te tera da budeš maksimalno koncentrisan i motiva za ovakav duel ne nedostaje. U fudbalu nema stare slave i moraš stalno da se dokazuješ - zaključuje Luković.





 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija