• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

02.03.2019

09:07

(18.00, TV 02) CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN! Spektakl na "Marakani" - 159. okršaj "večitih" rivala!

Fudbal

(18.00, TV 02) CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN! Spektakl na "Marakani" - 159. okršaj "večitih" rivala!

Podeli vest

Zvezda je favorit protiv Partizana u 159. večitom derbiju (18.00, O2/Arena 1), ali oba trenera poručuju da to ne znači ništa i da će pobednika odlučiti sitnice

Crveno-beli dočekuju najvećeg rivala u 24. kolu Superlige Srbije sa prednošću od čak 15 poena, tako da je za crno-bele ovo možda i poslednja prilika da se vrate u šampionsku trku.

Ipak, Zvezdi se daju veće šanse za trijumf zbog veoma dobrih rezultata u prvom delu sezone koji je krunisan istorijskim plasmanom u Ligu šampiona. Pored toga, klub iz Ljutice Bogdana je angažovao nekoliko ozbiljnih pojačanja, dok su crno-beli doveli neafirmisane igrače.

Ne postoji prošlost

Ipak, derbi je utakmica u kojoj je sve moguće, što je u istoriji nekoliko puta dokazano, čega je posebno svestan i uvek skromni trener Zvezde Vladan Milojević.

"Marakana" neće biti krcata

30 hiljada navijača očekuje se na večitom derbiju


- Derbi se mnogo razlikuje od svih ostalih utakmica. Pored toga što je to borba za tri boda, tu se igra i za prestiž, borimo se sa našim najvećim rivalom. Prednost na tabeli u ovom trenutku ne pije vodu. I pred prvi derbi u septembru svi su najavljivali našu veliku pobedu. Ne mislim da smo "drim tim" i vanzemaljci. Ima malo dizanja tenzije oko same utakmice, ali to ne utiče na nas - objašnjava Milojević.

Zvezda se kao i uvek uzda i u navijače, iako se ne očekuje da "Marakana" bude puna pošto je do četvrtka uveče prodato tek 11.000 ulaznica. Procena je da će utakmici prisustvovati oko 30.000 ljudi.

Ono što ide naruku Zvezdi je što nema kadrovskih problema pred derbi. U zimskom prelaznom roku igrački kadar je značajno proširen, a u derbiju bi mogli da debituju Mirko Ivanić, Nemanja Milunović, Milan Gajić, Erik Jirka, Aleksa Vukanović, Miloš Vulić...

- Siguran sam da će ovo biti drugačiji derbi od jesenjeg. Ponovo će biti debitanata, kao i u prvom derbiju. Ono što odlučuje ovakve mečeve su sitnice i psihološki faktor, sve što je bilo pre pada u vodu. Dešavalo se da se igrači koji su igrali velike evropske utakmice ne snađu u derbiju. To je specifična utakmica i specifična atmosfera - analizira Milojević.

Mračan tunel, ali ne ubija


Fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je da je najveći adut njegovog tima tunel na "Marakani", a trener Partizana Zoran Mirković odgovorio mu je u svom stilu.

- Tunel je dugačak i mračan, ali niko tu nije izgubio glavu, pa nećemo ni mi - kaže Mirković.

I njegov kolega sa klupe iz protivničkog tabora Zoran Mirković nema dilemu da ih u subotu očekuje najveća utakmica sezone, a između redova naglašava da od titule u prvenstvu tim još uvek nije odustao.

- I mi i Zvezda smo dobro otvorili ovaj deo sezone, pa neka pobedi bolji. Bodovna razlika je tolika kolika je i nemamo prijatnu situaciju. Poraz bi doneo još komplikovaniju. Mi sa time moramo i možemo da se nosimo. Sigurno da ćemo posle dve ili tri utakmice znati u kom pravcu će ići ovo prvenstvo. Što se pritiska tiče, igrač Partizana mora sa tim da se nosi. I da je drugačija situacija, pritisak bi postojao - jasan je popularni Bata.

Strah od Marina

Osim što nije favorit, Partizan ima i nešto više problema u timu od Zvezde.

- U odnosu na prvi derbi nemamo povređenog Svetozara Markovića i Marka Jankovića, koji je otišao u italijanski SPAL. Svi ostali su u kombinaciji za tim. Danilo Pantić nije spreman za ceo meč, kao ni Đorđe Ivanović. Imali smo veliku reviziju u igračkom kadru. Plus je što se poznajemo i što smo odradili pripreme zajedno - jasan je Mirković.

Trener Partizana naglašava da najveća opasnost preti od Marka Marina, a slikovito je opisao i sve ostale igrače.

- Marin je ekstra klasa, ali tu su i Ben, Boaći, Simić... Mladi igrači imaju kvalitet, a što se iskusnijih tiče, lav je lav i kada ostari - zaključuje Mirković.

JIRKA PUCA OD UZBUĐENJA PRED DERBI: Neće biti srećnijeg čoveka od mene ako dam gol Partizanu

(VIDEO) GRMELO JE IZ LOŽE U HUMSKOJ! "Grobari" pružili spektakularnu podršku igračima pred večiti derbi

(FOTO) KANGA SE JAVIO I ODUŠEVIO "DELIJE"! Na SRPSKOM poslao poruku crveno-belima pred derbi!

DERBI DIREKTNO NA TV O2! Cela Srbija gledaće uživo duel Zvezde i Partizana!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija