• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2019

20:47

(VIDEO) INTER PREŽIVEO SRPSKI FRANKFURT, Brozović tragičar, horor Arsenala!

Fudbal

(VIDEO) INTER PREŽIVEO SRPSKI FRANKFURT, Brozović tragičar, horor Arsenala!

Podeli vest

U prvom meču osmine finala LIge Evrope Ajntraht i Inter odigrali su meč bez pobednika i golova - 0:0, Ren je šokirao Arsenal i slavio sa 3:1, dok je Dinamo iz Zagreba bio bolji od Benfike 1:0

Igrali su u ekipi Ajntrahta i Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić, ali nisu uspeli da sruše Inter i obezbede prednost Ajntrahtu pred revanš koji je za sedam dana u Milanu. 

Bio je Inter bolji tokom prvih 45 minuta meča, konkretniji, češće i lakše su stizali do šansi gosti, ali je junak ipak posle prvog dela meča bio golman Trap. U 15. minutu Jović je propustio odličnu šansu, vukao je loptu oko 20-ak metara, šutirao, ali pored gola. Pet minuta kasnije, šok za Nemce. 

Posle 20-ak minuta igre sudija je svirao jedananesterac za goste. Kapiten Franfkurta Fernandeš je nespretno reagovao i oborio Lautara Martinesa. Odgovornsot je preuzeo Brozović. Gađao donji ugao, ali je golman Trap pročitao njegovu nameru i sačuvao svoj gol. 

Ajntraht je mnogo agresivnije i konkrentije ušao u drugo poluvreme. Opsedao je domaćin gol gostiju. Handanović je u 49. zaustavio sjajan šut Hinteregera, a dva minuta kasnije domaćin je zatresao mrežu.

Haler je bio strelac, ali je gol poništen zbog ofsajda.Nekoliko minuta kasnije još jedna sporna situacija. Da Kosta je pao u kaznenom Intera, sudija Golum je dugo razmišljao, ali nije dosudio jedanaesterac.

Nije uspeo domaćin da naplati ofanzivu i slomi otpor "neroazura". Ispromašivali su se Nemci.  Ajntraht je pao u nastavku utakmice, ali se ponovo probudio i finišu. Jović je je u 85. imao najbolju šansu , ali je golman uspeo da zaustavi njegov projektil. Nekoliko minuta kasnije još jedan Srbin je prokockao šansu.  Gaćinović je fantastičnim solo prodorom došao do pozicije za šut, ali je i njegov, kao i Lukin, odbranio slovenački čuvar mreže.

Italijani su uspeli da izdrže žestok nalet i sačuvaju remi.

Foto: reuters

Dinamo iz Zagreba pred svojim navijačima pobedio je Benfiku 1:0. Hrvati su poveli u 38. minutu utakmice sa bele tačke. Dijas je napravio penal, a arbitar odmah pokazao na belu tačku. Nije to propustio da kazni Bruno Petković. Šutirao je po sredini gola i obradovao navijače. 

U natavku nije bilo promene rezultata. Poslednjih 20 minuta utakmice odigrao je i Andrija Živković.

 

Prava goleada viđena je u Sevilji tokom prvog dela. Ček četiri pogotka - 2:2 i ovim rezultatom okončan je meč.

Sevilja je vodila, a Slavija stizala. Ben Jeder je već u prvom minutu zatresao mrežu gostiju, ali je Štok u 25. minutu izjednačio. Tri minuta kasnije El hadadi je vratio prednost domaćinu, koja ni ovog puta nije potrajala.  Kral je šest minuta pre kraja poluvremena poravnao na 2:2.

 


Ren je napravio iznenađenje i na svom terenu savladao Arsenal posle preokreta 3:1. Ivobi je doneo prednost Arsenalu već u četvrtom minutu utakmice. Međutim, horor u finišu poluvremena za goste. Prvo je u 41. Sokratis dobio drugi žuti karton, ali je Borigo bio na pravom mestu minut kasnije i dobijenu loptu poslao u mrežu za 1:1.

Gde je stao u prvom nastavio je u drugom Arsenal. Monreal je častio goste u 65. minutu. Pokušao je da preseče centaršut ali je ubacio loptu u svoju mrežu. "Tobdžije" je dokusurio Sar u 88. minutu za konačnih 3:1, pa je Arsenal pred ispadanjem iz Lige Evrope. 

 

I Zenit je u prvom meču osmine finala poražen sa 3:1 od Viljareala. Ekipa Branislava Ivanovića posla pola sata igre gudbila je od Viljareala, ali je vrlo brzo Zenit vratio meč na početak.

Amzun je samo dva minuta kasnije poravnao rezultat. Međutim, od 64. minuta opet su Rusi morali da jure minus. Moreno je vratio vođstvo Špancima. Samo sedam minuta kasnije Morlanes je postavio končanih 3:1. 


LIGA EVROPE

Četvrtak

Dinamo Z. - Benfika 1:0 (1:0)
(Petković 38p)

Ajntraht - Inter 0:0 

Ren - Arsenal 3:1 (1:1)
(Borigo 42, Monreal 65ag, Sar 81 - Ivobi 4)

Sevilja - Slavija Prag 2:2 (2:2)
(Ben Jeder 1, El Hadadi 28 - Štok 25, Kral 39)

Zenit - Viljareal 1:3 (1:1)
(Azmun 35 - Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71)

Čelsi - Dinamo Kijev 21.00
Napoli - Salcburg 21.00
Valensija - Krasnodar 21.00


* Revanš mečevi na programu su 14. marta
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija